THE PREVIEW: Den svære begyndelse

Al begyndelse er svær, siges det. Danish Boxing Promotion fik det at mærke, inden de overhovedet kom i gang, da makkerparret Lars Kristensen og Michael Ørholst havnede i mediemøllen og en disputs med forbundet DaBU efter forsøg på at få brødrene Terteryan på professionel kontrakt efter OL.

Det kostede sponsoraftaler, og først nu er DPB klar til deres første stævne med fire profnavne i stalden, de to af dem i deres debut. Stævnet holdes i Nørrevangskolens Idrætshal i Randers, i samarbejde med Randersklubben BK Thor.

Kristensen og Ørholst har en årrække haft en stor rolle hos DaBU, men de er nye i det professionelle game, der på mange måder anderledes. Men alle skal starte et sted, og nu starter DPB altså denne fredag i Randers, med 4 profkampe på et pro-am stævne.

Det første skridt er gået godt. Der er udsolgt med en billetpris på kun 100 kroner. Herfar skal ikke mindst matchmakingen bidrage til, at der også kommer tilskuere næste gang, samtidig med at boksestalden kommer i en fornuftig sportslig udvikling.

Her kunne cifrene på modstandernes rekordliste antyde, at DPB bokserne er overkommeligt matchede. Men den erfarne matchmaker ser på mere end bare cifre. Og når man dykker ned i kampe og modstandere, kunne det godt se ud som om, at flere af kampene er mere satset matchede end som så. Vi må så håbe, at DPB har set rigtigt i det hårde valg af modstandere.

Rossing vs. Sanjura
Det er erfarne navn i stalden er den tidligere Palle- og TK-bokser Ditlev Rossing (16-1). 29-årige Rossing har haft et par år, der har været en del op ad bakke.

Rossing tabte i februar 2023 noget skuffende til en god ukrainer, Viktor Trush. I december fik Rossing i Durup kamp til stregen af en solid journeyman i Ondrej Budera. Og så har han været plaget af skader, der har holdt ham ude af kamp. En succes og noget kontinuitet er nødvendigt nu.

På den baggrund kan det sagtens blive sværere, end mange forventer, selv om den moldoviske modstander Andrei Sanjura blot har en 2-12 rekordliste. Spørg Emil Kot, der i december i Korsør tabte klart til Sanjura.

Moldoveren er en mand, der regelmæssigt vinder omgange mod ubesejrede håb på udebane. 2 gange er det blevet til nederlag på majority decision. Og han er kun blevet stoppet 1 gang.

Mod Kot (og i andre kampe) viste Sanjura sig som både offensiv, bevægelig og hurtig på hænderne. Så Rossing vil få brug for sin rutine, råstyrke og slagkraft i noget, der godt kan blive en opslidningsslag.
Chancefordeling: 70-30

Møller Nielsen vs. Rrasi
Nikki Møller Nielsen (1-0) møder en debutant i Josef Rrasi. Men Rrasi har været en lovende amatør, der i maj deltog ved EM. Så Møller kan i høj grad få brug for rutinen fra 112 amatørkampe.

Det er en kamp, hvor især modstanderen bringer nogen ubekendte, på trods af amatørkarrieren, så den kan være svær at forudse. Møller har fordele i højde og rækkevidde, og det skal udnyttes mod en Kosovo-bokser, der givetvis vil prøve offensivt med store slag.
Chancefordeling: 75-25

Mikkelsen vs. Anton
Den 22-årige moldover Mihai Anton (1-6-1) gav sidste år Nesar Kunduzi betragtelig problemer i Korsør. Kunduzi har som amatør mødt Rasmus Mikkelsen i hårde kampe. På den baggrund skal vi næppe forvente en walk-over for den jævnaldrende profdebutant Mikkelsen.

Mikkelsen skal udnytte sin bokseintelligens og solide amatørerfaring til at etablere kontrol med en aggressive Anton, der aldrig er blevet stoppet. Det kan meget vel blive 4 hårde omgange. En nem profdebut er der ikke lagt op til.
Chancefordeling: 75-25

Mbilizi vs. Gitlan
Den 27-årige moldover Ghenadie Gitlan (3-15) har vundet over landsmændene Mihail Zubenco og Dmitri Blinov, og vel at mærke vundet alle omgange i de kampe. Zubenco og Blinov er modstandere for Francis Fordjour og Victor Hoveling i næste uge. Det siger jo lidt om, at Gitlan kan bokse.

Han er aldrig blevet stoppet i sine 15 nederlag, og han har flere gange tabt tætte majority decisions på udebane. Det ligner faktisk en ganske svær profdebut for Mbilizi. Ganske som Rasmus Mikkelsen får han brug for sin store amatørerfaring til at få kontrol over en aggressiv og fysiske stærk modstander, med stor sandsynlighed over alle 4 omgange.
Chancefordeling: 75-25

Kommentarer