The Undercard – uge 35

Nyheder fra hele verden i uge 35.

Engelske Luke Campbell (nu 20-3) var egentlig rimeligt med især i første tredjedel af hans kamp i London, mod Vasiliy Lomachenko (nu 14-1) fra Ukraine, selv om Lomachenko stille og roligt trak fra hos sidedommerne. Men da Campbell måtte en tur i gulvet i 11. omgang kunne der ikke være tvivl om den klare ukrainske sejr, med cifrene 2 x 119-108 og 118-109. Loma forsvarede dermed sine WBA Super og WBO VM-titler i letvægt, og han vandt samtidig det ledige WBC-bælte. Her er lidt eftertanker og vurderinger af Lomas fremtid, og klip fra pressemødet:

På samme stævne i London var Charlie Edwards (nu 15-1) fra England ganske heldig med forsvare WBC VM-bæltet i fluevægt mod mexicaneren Julio Aguilar (nu 14-1). Edwards blev presset fra starten, og i 3. omgang blev han sendt ned til fuld tælling. Edwards blev imidlertid ramt af en venstre til kroppen, da han var nede på ét knæ, og på den baggrund valgte WBC Supervisoren at erklære kampen for en No Contest og dekretere en direkte rematch – der dog nok ikke bliver til noget, fordi Edwards nok rykker op i vægt. Her bliver afgørelsen forklaret af WBC-præsident Mauricio Sulaiman:

I Minneapolis i USA havde cubanske Erislandy Lara (nu 26-3-3) som ventet ikke de store problemer med mexicanske Ramon Alvarez (nu 28-8-1, bror til Canelo) i en kamp om WBAs ledige “almindelige” VM-titel i letmellemvægt. Alvarez tabte allerede sin mulighed for at vinde titlen, da han vejede flere kilo for meget ved indvejningen (og man kan undre sig over, at den middelmådige mexicaner overhovedet kunne få en VM-kamp), og han kunne intet stille op. Efter en stille 1. omgang blev ALvarez sendt til tælling i 2. omgang, og da Lara fulgte op, valgte kampleder Mark Nelson at afbryde legen efter 2:03 af omgangen. Her er highlights:

Diverse nyt
Canelo vs. Kovalev ? Efter Sergey Kovalevs titelforsvar i sidste uge er rygterne om en kamp mellem ham og Saul Alvarez blevet stærkere. Men selv om Kovalev tidligere i august fik et tilbud om at droppe titelforsvareret mod Yarde og i stedet møde Canelo den 2. november, så er der ikke kommet et nyt tilbud efter Kovalevs sejr. Tv-kanalen DAZN insisterer dog på, at Canelo bokser den 2. november.

Promoter Eddie Hearn har på det seneste hentet flere nye navne. Men ét af hans etablerede navne, WBSS vinderen Callum Smith, flirter nu med andre promotorer, både Bob Arum og Top Rank og det Al Haymon styrede Premier Boxing Champions. Hearn har dog stadig en option på Smith, og angiveligt planer om først en kamp i oktober og så en stadionkamp i hjembyen Liverpool i foråret.

Smith har kun bokset én gang siden WBSS sejren over George Groves, nemlig en sejr over den aldrende mellemvægter Hassan N’Jikam på Joshua vs. Ruiz undercardet. Og nu har WBA beordret ham til at møde landsmanden og mandatory udfordreren John Ryder, der også er i stald hos Hearn.

Den tidligere WBO-verdensmester i letweltervægt, amerikanske Maurice Hooker, rykker op i weltervægt. Hooker blev i juli stoppet af Jose Carlos Ramirez i en WBC/WBO unification i letweltervægt.

WBA-verdensmesteren i letsværvægt, kirgiseren Dmitry Bivol (16-0) skal forsvare sin titel den 12. oktober i Chicago, på et stævne hvor den tidligere cruiservægtsmester Oleksandr Usyk også skal bokse. Der har været talt meget om unifications mellem Bivol og russeren Sergey Kovalev og ukraineren Oleksandr Gvozdyk, men ikke meget tyder på, at det bliver den helt store opgave i Chicago for Bivol, der ikke har været voldsomt spektakulær, siden han i 2018 vandt VM-titlen mod Sullivan Barrera. Her er Bivol i træning i USA:

Kommende kampe
I følge World Boxing Super Series er turneringens strid med finalisten Regis Prograis bilagt, så finalen i letweltervægt mellem amerikanske Progras (24-0) og Josh Taylor (15-0) fra Skotland er på plads. Den bokses den 26. oktober i O2 Arena i London. Her bekræfter Prograis kampen:

På samme stævne i London skal belgiske Yves Ngabu (20-0) forsvare EBUs EM-titel i cruiservægt mod englænderen Lawrence Okolie (13-0). Det bliver Ngabus første kamp, siden han slog Micki Nielsen i februar.

På undercardet til WBSS finalen mellem Naoya Inoue og Nonito Donaire den 7. november i Saitama, Japan, skal endnu en Inoue bokse. Det er Takuma Inoue (13–0), bor til Naoya, der udfordrer WBC’s verdensmester i bantamvægt, franske Nordine Oubaali (16-0).

WBC-verdensmesteren i supermellemvægt, Anthony Dirrell (33-1-1) fra USA, skal den 28. september møde landsmanden David Benavidez (21-0), der er “Champion in Recess”, fordi han har været ude med en skade. Kampen bokses i Los Angeles. Her er Benavidez i træningslokalet:

Andrew Cancio (21-4-2) fra USA skal forsvare sin titel superfjervægt den 23. november i Indio, Californien. Han møder Rene Alvarado (31-8) fra Nicaragua.

Kampen er endnu ikke officielt bekræftet, men alt tyder på, at IBF-verdensmesteren i letvægt, Richard Commey (29-2) fra Ghana skal forsvare sin titel mod mandatory udfordreren Teofimo Lopez (14-0) fra USA den 14. december i Madison Square Garden i New York. Her er Commey og Lopez efter Commeys seneste kamp:

De kommende to uger
I Taguig City på Philippinerne skal Samuel Salva (17-0) og Pedro Taduran (13-2) førstkommende weekend mødes i et philippinsk lokalopgør om den ledige IBF VM-titel i minimumvægt.

Den følgende fredag skal amerikanske Daniel Roman (27-2-1) i New York forsvare sine WBA Super ig IBF VM-bælter i superbantamvægt mod den uzbekiske OL-bronzevinder Murodjon Akhmadaliev (6-0).

Om lørdagen skal mexicanske Jaime Munguia (33-0) forsvare sin WBO VM-titel mod Patrick Allotey (40-3) fra Ghana. Kampen bokses i Carson, Californien. Her taler Munguia om kampen og om håbet om at møde Canelo i mellemvægt:

I Las Vegas skal mexicaneren Emanuel Navarrete (28-1) forsvare sin WBO VM-titel i superbantamvægt mod philippinske Juan Miguel Elorde (28-1). Det sker på samme stævne som sværvægtskampen mellem Tyson Fury (28-0-1) og Otto Wallin (20-0).

Kommentarer