AIBA kæmper videre

Rygtebørsen havde talt om, at bestyrelsen for det internationale amatørforbund AIBA kunne tænkes at erklære organisationen insolvent efter et krisemøde i Geneve torsdag.

Det skete dog ikke, og bestyrelsen har i stedet indkaldt til nyvalg af ledelsen på en generalforsamling i Lausanne i november. I samme ombæring valgte bestyrelsen at afskære den tidligere præsident, uzbekeren Gafur Rakhimov (til venstre i billedet), fra at lade sig genindsætte som præsident.

Rahkimov trak sig, da hans person og kriminelle rygte blev et problem for AIBAs relation til den internationale olympiske komité, IOC, som netop har droppet AIBA som arrangør af den olympiske bokseturnering. Men han havde ret til at vende tilbage som præsident indenfor en given tidsramme. Den ret har bestyrelsen altså nu fjernet.

AIBA har nedsat et panel, der skal arbejde på at genoprette relationerne til IOC, med henblik på at vende tilbage i varmen som olympisk arrangør, med tilhørende andel af overskuddet ved OL. AIBA har en gæld på omkring 17 mio dollars.

Også torsdag meddelte de russiske arrangører af årets VM-turneringer, at turneringerne – for mænd i Ekaterinburg i september og for kvinde i oktober i Ulan Ude – vil blive gennemført, også selv om de altså ikke længere kan fungere som kvalifikation til OL.

Tre bestyrelsesmedlemmer skal undersøges
På torsdag blev det desuden besluttet at undersøge tre bestyrelsesmedlemmer for uetisk adfærd.

Det gælder ikke mindst den russiske rigmand Umar Kremlev (til højre i billedet), der for et stykke tid siden meldte ud, at han ville betale AIBAs gæld, hvis AIBA forblev arrangør af OL-bokseturneringen. Den melding gav tilsyneladende bagslag, for den var angiveligt med til at få IOC til indtil videre at droppe AIBA.

Ukraineren Volodymyr Prodyvus og bulgarske Emilia Grueva undersøges for kritiske udmeldinger om den midlertidige præsident Mohamed Moustahsane fra Marokko, og for Prodvyus’ vedkommende også mistillidserklæringer til formanden for den etiske kommission, Jost Schmid.

Ifølge Umar Kremlev skal undersøgelserne ses som en hævnagt fra Rakhimov, fordi de tre har været i opposition til Rakhimov.

“Dr. Wu var i gang med at dræbe AIBA, og nu har Rahkimov dræbt AIBA,” lyder den bombastiske udmelding fra Kremlev.

Kilde: ESPN.com/AP, Insidethegames.biz
Kommentarer