Finaleresultater fra danske mesterskaber i Gilleleje

Af naturlige årsager nåede lørdagens gallastævne i Gilleleje Hallen ikke helt de højder, flere af Gilleleje Bokseklubs arrangementer i de senere år har haft, også tilskuermæssigt. men det blev dog en fint stævne, hvor de første elite finaler blev bokset. Resten blev afviklet søndag, og her er resultaterne i elite.

ELITE MÆND:

57 kg:
Maher Khatib, Korsør Korsør BK
over Nesar Kunduzi, Ringkøbing BK, split decision
Teknisk dygtige Kunduzi startede bedst, men Khatib mosede på og arbejdede sig ind i kampen, og især i 3. omgang gik Kunduzi død, så Khatibs knebne sejr kunne forsvares.

60 kg:
Frederik Lundgaard Jensen, Herlev Boxing
over Rasmus Mikkelsen, FAK Aarhus, 5-0
Det var ikke uventet fighteren Mikkelsen mod bokseren Lundgaard, der flyttede sig rundt om den konstant angribende Mikkelsen, og placerede sine træffere udefra med udgangspunkt i det højre jab. Lundgaard lod sig ikke distrahere for meget af en øjenskade, og hans sejr var svær at argumentere mod.

63,5 kg:
Abdallah Abou Arab, Vollsmose Boxing Odense
over Francis Fordjour, CIK København
I teknisk ganske flot og jævnbyrdig kamp havde Arab lige de lidt mere effektive angreb, der gjorde sejren fortjent.

Weltervægt, 67 kg:
Nicolai Terteryan, BK Wedala Vejle
over Enock Mbilizi, FAK Aarhus
Terteryan fik reel modstand af den bevægelige højrefodsbokser Mbilizi, men det var dog den mere klassisk boksende Terteryan, der leverede det meste af det effektive arbejde.

71 kg:
Ali Aziz Al Tamini, Vollsmose Boxing Odense
over Johan Jonfinsson, EBBK Esbjerg, 3-2
Al Taminis defensivt dygtige boksning styrede starten af kampen, men efterhånden åd evigt angribende Jonfinsson sig ind i kampen, og i 3. omgang gik Al Tamini træt. Det virkede dog uforståeligt, at to sidedommere kunne holde på Jonfinsson.

75 kg:
Bjarne Newby, Hornslet BK
over Alborz Sabet, Herlev Boxing, 5-0
Efter en god start af Newby kom der kamp om tingene, og de to boksere fik byttet slag i et højt tempo. Newby fik dog holdt næsen foran i en tæt kamp.

86 kg:
Daniel Nkole, Hornslet BK
over Antanas Kaminskas, Rødovre BK 1977, split decision
Det blev en fysisk kamp mellem to solide cruiservægtere, og det passede Kaminskas udmærket. Nkole havde dog lige den ekstra boksekunnen, der gjorde sejren fortjent i en hård affære.

+92 kg:
Kem Ljungquist, Herlev Boxing
over Nikolay Piddubnyy, Lindholm BK Aalborg
Ljungquist skulle lige bruge lidt tid til at banke rust af og skyde sige sig ind, og Piddubnyy gik frisk til sagen. En dyb venstre sendte dog Piddybny til tælling, og herfra havde Ljungquist førertrøjen på.

ELITE KVINDER:

60 kg:
Melissa Mortensen, Varde AK
over Cecilie Kølle, BK Wedala Vejle, 5-0
Uortodokse Cecilie Kølle gjorde tingene besværlige for Melissa Mortensen, der havde lidt svært ved at finde distancen. Mortensen havde dog de fleste værktøjer og leverede det reneste arbejde.

57 kg:
Siri Dalsgaard, Kalundborg ABK,
over Luna Andrup, BK Kvik Ballerup, 5-0
Den lidt lavere Andrup havde fysikken, men Dalsgaard var mest offensiv og arbejdede sig til en fortjent sejr i en ellers tæt kamp.

66 kg:
Caroline Lauenborg, A Olympia Odense
over Aimee Hansen, Randers BMK
I en kamp mellem to pænt boksende kvinder var det især mod slutningen Lauenborg, der leverede det reneste arbejde.

Kommentarer