Rossing møder rutineret sydafrikaner

Hvis man skal følge den gamle tese om, at man er ikke bedre end sin seneste kamp, så ligner Thomas Oosthuizen (29-3-2) måske ikke den mest skræmmende modstander for Ditlev Rossing (14-0). For da “Tommy Gun” Oosthuizen i september vendte tilbage til ringen efter at have afsonet en 10 måneders fængselsdom, skete det med en hårdt tilkæmpet majority decision mod congolesiske Youssuf Mwanza.

Men Oosthuizens tidligere meritter mere end indikerer, at han kan blive Rossings hidtil sværeste modstander i den kamp om IBFs International titel i cruiservægt, der ifølge en pressemeddelelse er klar til den 7. januar i Brøndby-Hallen, hvor Sarah Mahfoud skal forsvare sin IBF VM-titel og Enock Mwandila Poulsen skal bokse om et ledigt EM-bælte.

“Jeg har netop modtaget IBF’s godkendelse og den underskrevne kontrakt fra Thomas Oosthuizen og hans manager, således at vi nu kan præsentere hele tre titelkampe i de store forbund, IBF og EBU. Ditlev Rossings kamp er en stor begivenhed, som jeg er stolt af at kunne præsentere for det danske publikum. Jeg er også glad på Ditlev’s vegne, men jeg kan imidlertid kun sikre ham titelkampen. Den store opgave – at vinde titelkampen – er alene op til ham, og det bliver ikke let, da Thomas Oosthuizen er en erfaren og meget rutineret højrefodsbokser med hurtige hænder og lang rækkevidde,«,”  siger promoter Mogens Palle i pressemeddelelsen.

Oosthuizens første storhedstid var mellem 2010 og 2013, i supermellemvægt, hvor han blandt andet boksede uafgjort mod VM-udfordreren Isaac Chilemba og slog Aaron Pryor Jr. og colombianske Fulgencio Zuniga i IBO VM-kampe. Da han rykkede op i letsværvægt, besejrede han blandt landsmanden Ryno Liebenberg, inden han i 2017 blev pointsbesejret af Igor Michalkin i en IBO VM-kamp i Tyskland.

Efter det nederlag rykkede han i cruiservægt, hvor han besejrede Thabiso Mchunu, der til januar skal bokse WBC  VM-kamp mod Ilunga Makabu. Oosthuizen tabte dog returkampen, inden han tog til Rusland og tabte til den ubesejrede russer Alexei Egorov.

33-årige Oosthuizen har aldrig været stoppet. Og for at vende tilbage til kampen mod Mwanda i september, så er det værd at bemærke, at dennes rekordliste er en del bedre end de 2-2, der inden kampen stod på BoxRec, fordi en del kampe i Congo aldrig bliver registreret på BoxRec. Havde det ikke været tilfældet, var kampen ikke blevet godkendt af de sydafrikanske forbund.

 

Kommentarer