Finalereferat fra de Jyske Mesterskaber

En fyldt Rosborghallen i Vejle med omkring 1.000 tilskuere dannede lørdag aften ramme om finalerne i de Jyske Mesterskaber. Her er referater af Elite kampene.

KVINDER:

75 kg
Stævnets enlige kvindelige finale stod mellem 18-årige Klaudia Lewadny, EBBK Esbjerg og Camilla Skov Jensen, BK Thor Randers.  Lewadny vandt nok 1. omgang knebent, mens hun i 2. omgang var mere klart i teten. Skov Jensen var træt i 3. omgang, og fik en advarsel for at holde. Der var ikke så meget tvivl om Lewadnys 5-0 sejr.

MÆND:

60 kg
Danny Jensen fra BK Nordsalling havde det fra starten svært med de lange ligestød fra bevægelige Ahmad Noor fra BK Pugilist Frederikshavn. I 2. omgang kom Jensen lidt tættere på, så han fik presset Noor lidt mere. I 3. omgang valgte en tilsyneladende sejrssikker Jensen at bokse lidt mere afventende, så Noor fik tid til at prikke. Danny Jensen fik sejren med 5-0 – og jeg må erkende, at sådan så jeg ikke helt kampen.

64 kg
Den lokale helt Simon Nielsen fra BK Wedala Vejle mødte Alix Sennels fra Kolding BK, og det var i 1. omgang en ret lige kamp, hvor Sennels måske slog lidt mere, mens Nielsen havde lidt mere tyngde i sit arbejde. I 2. omgang viste Sennels det største overblik, og han fik ramt Nielsen hårdt. I 3. omgang var Nielsen en tur nede, men kamplederen vurderede, at han blev skubbet. Sennels var den aggressive og styrende mod en træt Vejle-bokser.  Der kunne ikke være tvivl om 5-0 sejren til Sennels.

69 kg
I et aalborgensisk lokalopgør mødtes Mathias Høyer Christensen fra Lindholm BK og højrefodsbokseren Sune Heltberg fra AK Jyden. Det blev en ret taktisk kamp, hvor de boksere prøvede at positionere sig til at slå især hooks på mellemdistanden. Heltberg fik nok de mest præcise træffere ind, men der var ikke meget, der skilte de to habile teknikere. Det blev dog Heltberg, der ganske fortjent trak sig ud af kampen med en 5-0 sejr.

75 kg
Nikki Møller Nielsen fra Grindsted AK og Bjarne Newby fra Hornslet BK gav i starten hinanden en ganske lige kamp. Newby tabte sidste år DM-finalen med knebne 2-3 til den senere prof Jacob Porsgaard, men mod slutningen af 2. omgang blev han sat under pres af Nielsen, der havde lidt mere tyngde i slagene. Også i 3. omgang var det Grindsted-bokseren der pressede. Nielsen måtte dog nøjes med en 4-1 sejr, men det glimter guldmedaljen nok ikke mindre af.

81 kg
Steffen Rørstrøm fra BK Nordsalling og Amre Allman fra Champs Camp i Aarhus kom hurtigt i slagsmål, hvor kampen blev et spørgsmål om at få landet tunge træffere, inden de kom i clinch. Allman landede de mest spektakulære træffere, og mod slutningen af 1. omgang fik Rørstrøm en advarsel for at holde. Kort efter blev han ramt hårdt af et par højre sving, og han tumlede i gulvet til tælling. Rørstrøm prøvede at bokse sig ud af problemerne i 2. omgang, men han blev igen ramt, så han måtte sætte sig til tælling. Allman prøvede måske nu lidt for meget at det store slag ind, og Rørstrøm kom bedre med i 3. omgang. Mod slutningen af omgangen blev han dog igen ramt og rystet, og Allmans 5-0 sejr var indiskutabel.

91 kg
Det lokale publikum havde igen en hjemmebokser at heppe på i Patrick Lika fra BK Wedala Vejle, der mødte mesterskabsveteranen Chris Weber Andersen fra BK Vitus Odder. Weber angreb fra starten, men den mindre og tætbyggede Lika havde også held med kontrahooks. Der blev byttet tunge træffere, men det var hele tiden med Weber med initiativet. I 3. omgang prøvede Lika at satse, og Weber blev faktisk rystet momentant. I et angreb blev Lika imidlertid ramt af en kontra, og da han sejlede i benene, valgte kamplederen at tælle. Efter de tre omgange fik Chris Weber Andersen sejren med 5-0.

+91 kg
I supersværvægt havde Jose Ibarguen fra Hornslet BK trukket sig på grund af sygdom, så 19-årige Morten Givskov fra BK Vitus Horsens blev mester, og hans kamp mod Ali Dadyev fra BK Tårnet Vordingborg var kun for stævnets skyld. Givskov fik sejren med 4-1, i en ret lige og ikke alt for køn kamp, hvor Givskovs højre jab nok var afgørende.

I U19 rækkerne fik Vollsmose Boxing Odense (Abdallah Arab og Ilias Warraich) og BK Wedala Vejle (Nikolai Terteryan og Jacob Bank) hver to mestre, mens den sidste finale stod mellem to Hornslet boksere.

Kommentarer