The Undercard – uge 4

Nyheder fra hele verden i uge 4.

I Barclays Center i Brooklyn, New York fik storfavoritten, amerikanske Keith Thurman (nu 29-0) overraskende hård modstand, da han forsvarede WBA Super titlen i weltervægt med en majority decision over Joselito Lopez (nu 36-8), også fra USA.

Thurman har ikke bokset, siden han i 2017 slog Danny Garcia, og rusten var måske medvirkende til, at han var rystet og i store problemer i 7. omgang. Lopez var en tur i gulvet i 2. omgang. Tom Schreck (117-111) og Steve Weisfeld (115-113) voterede for Thurman, mens Don Ackerman havde 113-113. Her er den afsluttende omgang:

I Houston, Texas, havde letmellemvægteren Jaime Munguia (nu 32-0) fra Mexico sit hyr forsvare sin WBO VM-titel mod Takeshi Inoue (nu 13-1-1) fra Japan. I en krig af en kamp kæmpede Inoue som en besat, også selv om han adskillige gange var hårdt ramt, og ikke mindst 10. omgang var vild.

Japaneren startede kampen godt, mens Munguia fik fat midt i kampen, og de afsluttende omgange var giv og tag. Sidedommerne så dog ikke den samme kamp som de fleste andre, og de havde helt misvisende klare 2x 120-108 (Javier Martinez og Cesar Ramos) og 119-109 (Levi Martinez). Her er et interview med Munguia efter kampen:

På samme stævne i Houston tabte Jesus Rojas (nu 26-3-2) fra Puerto Rico overraskende sit WBA VM-bælte til Can Xu (nu 16-2) fra Kina. Det var en kamp i et hæsblæsende tempo, hvor ingen af bokserne for alvor var i stand til at få overtaget. Rojas gik fremad, men Xu slog og slog, både højt og dybt, Den 24-årige kineser fik sejren hos alle tre sidedommere, med 118-110 (Ignacio Robles), 117-111 (Gloria Martinez) og 116-112 (Alfredo Polanco). Her er en kinesisk reportage om kampen:

Diverse nyt
Planerne om en Anthony Joshua kamp på Wembley den 13. april ser ud til at gå op i røg. Promoter Eddie Hearn kan ikke lokke WBC-mester Deontay Wilder eller Tyson Fury, der formentlig mødes i en rematch, og det ser heller ikke ud til at blive til noget med et forsvar mod Dillian Whyte, der ikke længere er på kontrakt hos Hearn. Meget tyder nu på, at WBA/IBF/WBO-mester Joshua skal bokse i USA i juni, og det kan meget vel blive mod Jarrell Miller fra USA. Miller tror dog ikke selv på kampen, og det taler han om her:

Årets bokser i 2018, cruiservægteren Oleksandr Usyk, skal sandsynligvis bokse i sværvægt i sin næste kamp. Her vil han teste, om vægtklassen er noget for ham, eller han skal fortsætte i cruiservægt. Sværvægtskampen bliver sandsynligvis i USA i sidste halvdel af maj.

Der har været ventet længe på en annoncering af semifinalerne i World Boxing Super Series. Så længe at det har pustet til spekulationerne i, at turneringen var i store problemer. Men ifølge en Twitter-melding fra promoter Kalle Sauerland, så skulle de første datoer og arenaer blive offentliggjort i løbet af den kommende uge.

WBO har ophævet karantænen af deres tidligere mellemvægts-verdensmester Billy Joe Saunders. Han er i samme ombæring gjort til officiel udfordrer til Demetrius Andrade, der vandt titlen, da den blev taget fra Saunders efter en dopingsag. Det taler Dominic Ingle, træner for Saunders, om i dette interview:

På grund af en procedurefejl ved åbningen af B-prøven er Manuel Charr sluppet af krogen i den dopingsag, hvor han ellers var blevet testet positiv. Det betyder, at Charr nu igen er WBA “almindelig” verdensmester i sværvægt, og han står igen til at bokse den kamp mod mandatory Fres Oquendo, som ellers var blevet aflyst. Oquendo har stadig ikke bokset siden nederlaget til Ruslan Chagaev i 2014.

En anden tysk dopingsag, der er faldet på gulvet i denne uge, er sagen mod Felix Sturm, aka Adnan Catic. Sturm blev ellers testet positiv for Stanozolol i 2016, men det har retten nu afvist på grund af utilstrækkeligt bevis. Nu planlægger Sturm et comeback mod en anden tysk veteran, Arthur Abraham.

Kommende kampe
WBC-mesteren i weltervægt, Shawn Porter (29-2-1), skal i sit første titelforsvar op mod mandatory udfordreren Yordenis Ugas (23-3) fra Cuba. Kampen bokses den 9. marts i Carson, Californien.

Den 1. marts vil thailandske Chayaphon Moonsri (aka Wanheng Menayothin, 52-0) hjemme i Thailand prøve at nå en ubesejret rekordliste på 53-0. Han skal ved den lejlighed møde japanske Tatsuya Fukuhara (21-6-6), som han allerede har besejret én gang.

Franske Georges Ory (10-2-1) skal forsvare sin EBU EM-titel frivilligt den 23. marts i Angers. Her møder han Aramis Torres (7-1-1) fra Spanien.

EBUs Europamester i mellemvægt, polske Kamil Szeremeta (18-0), skal forsvare sin titel frivilligt mod Andrew Francilette (21-1-1) fra Frankrig. Kampen bokses den 9. marts i Grande-Synthe i Frankrig.

Kerman Lejarraga (27-0) fra Spanien sætter sin EBU EM-titel på spil den 30. marts i Bilbao. Her møder han den britisk-baserede russer David Avanesyan (23-3-1).

Den kommende uge
I Frisco, Texas, er Bob Arum og Kathy Duva co-promotorer på et tredobbelt VM-stævne. Hovedkampen står i letsværvægt, hvor WBO-mester Eleider Alvarez (24-0) fra Colombia skal forsvare bæltet i en rematch mod russeren Sergey Kovalev (32-3-1). Alvarez tog bæltet fra Kovalev med en KO-sejr i august. Her er et interview med Alvarez om kampen:

På samme stævne i Frisco skal Richard Commey (27-2) fra Ghana og Isa Chaniev (13-1) fra Rusland mødes om den ledige IBF VM-titel i letvægt, mens mexicanske Oscar Valdez (24-0) skal forsvare WBOs VM-titel i fjervægt mod italieneren Carmine Tommasone (19-0).

I London skal spanske Sergio Garcia (28-0) lørdag forsøge at forsvare EBUs EM-titel i letmellemvægt mod englænderen Ted Cheeseman (15-0). Her er pressemødet, der annoncerede kampen:

Franske Samir Ziani (28-3-1) og Juli Giner (23-3-1) fra Spanien skal bokse om den ledige EBU EM-titel i superfjervægt. Kampen bokses ifølge EBU i Barcelona, Spanien.

Kommentarer