Mahfoud: Så klar som jeg kan blive

Efter mere end to års kamppause og flere tilløb til kampe, der ikke blev til noget, skal Sarah Mahfoud torsdag aften forsvare sin IBF VM-titel mod den tidligere Europamester Nina Meinke fra Tyskland.

Selv om der har været udfordringer med blandt andet udsættelser og problemer med at finde en egnet sparringsparter, så føler Mahfoud sig godt forberedt til titelforsvaret, ikke med sparring fra en mandlig spansk bokser, Carlos Perez.

“Jeg synes, det er gået rigtig godt med forberedelserne. Det har virkelig været tale om god sparring. Ud fra de omstændigheder, der har været, er jeg så klar, som jeg overhovedet kan blive,« siger Sarah Mahfoud i en pressemeddelelse fra Danish Fight Night.

Hun ser en fordel i at have sparret med en fysisk stærkere sparringspartner.

“Jeg håber da, at det udelukkende er en fordel, at jeg har været vant til at være sat under hårdt pres under sparringen de sidste uger, og at jeg dermed kan stå imod mere.

Selvfølgelig har vi også trænet på en måde, hvor jeg har fået mulighed for at komme mere ind og prøve forskellige kombinationer og manøvrer af. Min sparringspartner og min træner Benny Checa har et rigtigt godt samarbejde, så vi har trænet på nogle af de ting, som jeg skal blive bedre til,” fortæller Mahfoud, der ser det som en force, at hun kan omstille sig i  ringen.

“Min force er, at jeg i starten lurer mine modstandere af, og derefter finder jeg ud af, hvordan jeg skal tackle dem og lægger en plan derfra. Jeg er ikke en knockoutbokser, men jeg kan omstille mig og piller dem i stedet stille og roligt fra hinanden omgang for omgang,” vurderer hun.

At Meinke er højrefodsbokser, ser Mahfoud ikke det store problem i.

“Det har jeg aldrig haft et problem med. Det åbner op for nogle andre muligheder. Jeg har været inde og se noget video med hende, og hun har en ret flagrende højrehånd, der godt kan være lidt irriterende. Men der skal jeg bare ind og aflæse hende. I de første omgange kan alle være stærke og forcere, men så finder jeg deres fejl, og så kan jeg komme ind og straffe hende dér, hvor det gør ondt,” siger Mahfoud, der dog har respekt for Meinke.

“Det er generelt fedt at få en stærk modstander, som man er på niveau med. Det løfter også kampen, og gør det hele mere spændende. Der er mere på spil, og det tænder en særlig gnist i mig, når jeg bliver presset, og kampen ikke bare ligger til højrebenet.

Jeg går ind til ringen med en helt anden indstilling, når folk måske tvivler på, om jeg kan klare opgaven. Så bliver det i stedet en ’Jeg skal fandme nok vise jer-indstilling,” fastslår hun.

Foto: Sarah Mahfoud PR-foto
Kommentarer