Meng vs. Ally om IBF Youth titel

Oliver Meng (4-0) får allerede som 19-årig chancen for at blive IBF Youth mester i letmellemvægt, når han efter planen den 18. januar i Nykøbing skal møde Maono Ally (8-3-1) fra Tanzania.

“Det er helt vildt, for det er gået så stærkt. Det er jo kun min femte kamp som professionel. Men jeg er 100 procent. klar til opgaven. Det bliver samtidig på hjemmebane, så det giver mig et ekstra kick. Jeg har bokset i samme hal før som amatør – vistnok 5 gange i alt – så det er bare sindssygt fedt, at jeg nu kan vende tilbage samme sted i bar overkrop som professionel bokser. Det giver mig ekstra styrke. For alle dem, der kommer til at være hallen, vil mig jo det bedste,” siger Oliver Meng i en pressemeddelelse.

Han ser Youth titlen som et verdensmesterskab, så han kan blive den yngste verdensmester i dansk professionel boksehistorie.

“Det vil samtidig være fedt at kunne kalde sig den yngste verdensmester nogensinde i dansk boksehistorie. Jeg føler ikke et større pres på mine skuldre, fordi jeg ved, hvad jeg selv kan, og jeg ved, at jeg godt kan vinde denne VM-titel. Det er jeg sikker på,” siger Meng.

21-årige Ally er i skrivende stund nr. 290 på BoxRec. Han tabte i 2016 en WBF international titelkamp i letmellemvægt på udebane mod egyptisk-græske Andreas Valavanis, i januar i år lavede han en gedigen overraskelse mod den ubesejrede kroat Luka Pupek, der blev stoppet i 2. omgang af en WBC Youth titelkamp i Sydafrika, og i november blev Ally i Tyskland pointsbesejret over 10 omgange af armenske Wanik Awdijan i en IBF Youth titelkamp i mellemvægt.

Selv om Meng altså kun er 19 år, og blot har 4 profkampe under bæltet, så mener han ikke, at opgaven kommer for tidligt.

“Der er nogen, der vil mene, at det er for tidligt med en titelkamp over 10 omgange, men jeg skal nok bevise, at jeg er klar til det her. Jeg leverede nogle flotte resultater som amatør, og jeg er den type bokser, som bliver bedre omgang for omgang. Jeg forhaster mig ikke i ringen og er altid i kanonform, når jeg bokser. Det bliver kort sagt et brag af en VM-kamp, og der bliver en sindssyg fed stemning i hallen,” siger Oliver Meng.

PR-foto: Danish Fight Night / Henrik Kristensen
Kommentarer