Michael Nielsen på voldsom opgave i Holstebro

Michael Nielsen (6-1) kommer på noget, der ligner en uoverstigelig forhindring i Holstebro den 9. april. Her møder han Thomas Essomba (10-7-1), født i Cameroun, men bosat i England.

På BoxRec er 34-årige Essomba nr. 65 i superbantamvægt, hvor Nielsen er nr. 327. Og når man tager et kig nedad Essomba’s rekordliste, giver det faktisk mening, at han trods de 7 nederlag er så højt rangeret.

Essomba er fire gange gået ind til 12. omgang af en kamp, og kun en enkelt gang er han blevet stoppet. Det var mod den nuværende EBU Europamester i bantamvægt, Lee McGregor. I 2017 tabte Essomba en Commonwealth titelkamp på points mod den senere Europamester og VM-udfordrer Jay Harris, efter en kamp hvor den ene sidedommer havde Essomba til at tabe med kun et enkelt point.

I 2020 boksede Essomba en teknisk uafgjort efter 8 omgange mod fjervægteren Thomas Ward, og han er dermed den eneste plet på Wards rekordliste, der i skrivende stund siger 31-0-1. Og i 2020 vandt Essomba omgange mod Sunny Edwards, der i sin følgende kamp vandt IBF VM-bæltet i fluevægt.

På sejrslisten har Essomba blandt andet en TKO-sejr på udebane mod den indtil da ubesejrede kazakhstaner Iskander Kharsan. Og han stoppede den da ubesejrede Waleed Din i en Commonwealth titelkamp i 2015. og den da ubesejrede Sean McGoldrick i en WBA Continental titelkamp i 2019.

Thomas Essomba deltog for Cameroun ved OL i både Beijing 2008 og i London 2012. Efter at være elimineret i London valgte han og et par holdkammerater at hoppe af og søge asyl i England.

Kort sagt: Det vil være én af de større overraskelser i dansk boksehistorie, hvis Michael Nielsen kan vinde den kamp. Men i en alder af 30 år skal det vel også snart være, hvis han skal bryde igennem til noget stort.

Kommentarer