Stor dansk kampdatabase på vej

Den vejlensiske bokseleder Hans Boesen (til venstre på foto) har i en årrække været i gang med et kæmpe projekt. Han er i gang med at indtaste mange tusinde resultater fra dansk amatørboksning, og det begynder at nærmer sig, at basen kan offentliggøres.

“Databasen kommer til at indeholde mere end 100.000 danske bokseresultater. Jeg satser på at lave en database, hvor alle boksekampe med danske boksere findes. I min tid i DABU oplevede jeg, at vi har alle oplysninger. Vi kan bare ikke bruge dem til noget. De står i mere end 100 ringbind i Idrættens Hus i Brøndby og ligger på stævnelister,” fortæller Hans Boesen til Vejle Amts Folkeblad.

Hans Boesen har i en årrække været næstformand i DaBU, og han har selv en flot aktiv karriere bag sig. Så det er også en ganske personligt projekt for den 76-årige  boksenestor.

“Foreløbig har jeg rundet 30.584 boksekampe i databasen. Jeg bruger seks timer hver eneste dag. Det er det første, jeg går i gang med, når jeg står op om morgenen. Jeg er slet ikke træt af det store arbejde. Tværtimod. Det er spændende. Det er gamle boksere, som jeg selv har kendt. 80 procent af de ældste kampe er med boksere, der er døde,” siger Hans Boesen, der er klar over, at der vil være fejl og mangler, når basen offentliggøres.

“Det gør ikke noget. Tværtimod. Så kan vi få rettet de fejl, der måtte være,” siger han.

Kilde: Vafo.dk, Foto: DaBU Facebook
Kommentarer