Terteryan-brødre angriber nyt promoterselskab

Brødrene Nikolai og Sebastian Terteryan angriber ifølge DR Sporten det nye promoterselskab Danish Boxing Promotion, stiftet af de to tidligere DaBU-profiler Michael Ørholst og Lars Kristensen.

Brødrene hævder, at Kristensen og Ørholst har udnyttet deres tidligere position i DaBUs elitesektion til at presse dem til en kontrakt.

“Det er bøllemetoder. Det svarer til, at Kasper Hjulmand lavede en hemmelig aftale med en klub og pressede Christian Eriksen til at skrive under, fordi det ellers kunne påvirke hans VM-udtagelse,” siger Nikolai Terteryan til DR Sporten.

Brødrene var samtidig ikke tilfredse med det økonomiske udbytte, de blev tilbudt af Danish Boxing Promotion i en fem-års kontrakt. Ifølge DR Sporten skulle de have 13.000 kr. for en kamp over otte omgange, og brødrene har som mål at kunne leve af boksningen.

“Skrev vi under, var vi bundet til en kontrakt, som gjorde, vi ikke kunne leve af boksning. Det er det, jeg træner for hver dag, og jeg vil leve af. Brød vi kontrakten, måtte vi ikke bokse i fem år. Og skrev vi ikke under, kunne Michael påvirke vores OL-drøm negativt.

Kontrakten ødelægger alt, vi har arbejdet for og vil være spild af de timer, min mor har brugt på at køre Nikolai og jeg til træning og stævner,” siger Sebastian Terteryan ifølge DR Sporten.

Michael Ørholst afviser overfor DR Sporten, at han skulle have indflydelse på DaBUs beslutninger, for eksempel om udtagelse til OL-kval, som Terteryan brødrene påstår.

“I forbindelse med min fratrædelse som national team coach og som del af elitesektionen i Dabu, var der en overdragelsesperiode, hvor jeg havde en supporterende rolle til elitesektionen på sportslige spørgsmål uden nogen form for beslutningskompetence,” skriver Michael Ørholst til DR Sporten

Hvordan OL-kvalifikationen i det hele taget skal afvikles, er der i øjeblikket noget uklarhed om. IOC har taget boksearrangementet fra det internationale forbund IBA, som DaBU er medlem af. I skrivende stund er det ikke sikkert, at boksning overhovedet kommer på programmet i Paris i 2024, på grund af striden mellem IOC og IBA.

Kilde: dr.dk, Foto: BK Wedala Facebook
Kommentarer