THE PREVIEW: Én kamp og fire sejre

Mikkel Nielsen får en reel test i Ringkøbing lørdag aften, i en kamp hvor der kan tænkes at blive spænding om udfaldet. Det bør ikke kunne tænkes i aftenens øvrige fire profkampe, hvor modstanden til hjemmebokserne ser ud til at være så begrænset, at alt andet end hjemmesejre vil være en sensation.

Den professionelle del af pro-am stævnet i Vesterhavshallen er samtidig promoterdebut for Peder Forsman, hvis rolle hidtil primært har været som manager for blandt andre Dina Thorslund, Kem Ljungquist og Mikkel Nielsen. Og ligesom med traditionelle profdebuter for boksere, så er det en forsigtig debut, inden det antageligt for alvor går løs om tre måneder i Aarhus, med Patrick Nielsen i hovedrollen.

Mikkel Nielsen vs. Karlo Tabaghua
29-årige Mikkel Nielsen (7-0) er efter to et halvt år som prof ved at være så langt, at han skal steppe op til længere kampe mod bedre modstandere, inden længe med titler på spil, hvis alt går efter planen – med en god indsats måske allerede i Aarhus. Karlo Tabaghua (18-12) er en glimrende gatekeeper på den vej, for han er en del bedre, end tallet på 9 nederlag i de sidste 9 kampe kunne indikere.

Godt nok er der gået 8 år siden Tabaghuas choksejr over den belgiske stjerne Jackson Bonsu, men han har mødt rigtig gode navne siden. Og han har ikke blot gået alle 8 omgange mod den nuværende Europamester Sergio Garcia og den ubesejrede tysker Sebastian Formella – han har også taget omgange fra dem. Det vidner om et niveau, der sagtens kan udfordre Nielsen.

En interessant detalje ved kampen er, at Mikkel Nielsen rykker ned i weltervægt, efter at have bokset i letmellemvægt hidtil i karrieren. Det betyder en mindre handskestørrelse, 8 ounce i stedet for 10 ounce, som Nielsen har bokset med i letmellemvægt. Det betyder normalt lidt mere effekt af slagene.

Uanset de mindre handsker vil det være lidt af en positiv overraskelse, hvis Nielsen kan stoppe bundrutinerede Tabaghua. Men Nielsens offensive og aktive boksning bør dog være nok til at hente en pointsejr, hvis han bokser op til sit bedste.

Chancefordeling: 65-35

Abdul Khattab vs. Adnan Hadzihajdic
Abdul Khattab (16-2-1) var matchet hårdt i Struer for en måned siden, i manges øjne som underdog med Oliver Flodin. Hårdt matchet ville mildt sagt være lidt af overdrivelse denne gang, hvor det blot handler om, at Khattab skal fortsætte sejrsporet og aktivitetsniveauet i genopbygningen af hans karriere.

Bosnieren Adnan Hadzihajdic (4-17-1) er stoppet i 10 af sine 17 nederlag, og han har aldrig slået en modstander med en positiv rekordliste. Det må heller ikke ske i Ringkøbing, hvor chancen for en Khattab-sejr før tid bør være temmelig stor.

Chancefordeling: 95-05

Mahdi Jallaw vs. Nemanja Jasenovski
Mahdi Jallaw (0-1) fik ganske stor mediehype efter hans EM-guldmedaljer i ungdomsrækkerne. Da han efter en skadesplaget periode profdebuterede i Tyskland i juni sidste år fik han et brat wake-up call til de voksnes rækker: Han blev besejret af en for stærk og rutineret debutmodstander.

Jallaws karriere så faktisk ud til at være slut, inden den rigtigt var startet, men nu har han fået en ny chance hos Peder Forsman, og det sker indledningsvist med en matchning, der går fra én yderlighed til en anden. Nemanja Jasenovski (0-2) blev for blot seks uger siden stoppet i 1. omgang i Oliver Møllenbergs proddebut, og et lignende resultat er ikke usandsynligt i Ringkøbing.

Man kan forsvare matchningen med, at Jallaw skal have boostet selvtilliden, og at der ikke er plads til flere fejltrin efter debutnederlaget. Men i genopbygningen af Jallaw bør denne kamp følges op af lidt mere krævende matchninger i de følgende kampe, hvis han skal lære gamet som prof.

Chancefordeling: 95-05

Oliver Møllenberg vs. Mirko Jovic
Da Oliver Møllenberg (1-0) i januar profdebuterede mod ovennævnte Nemanja Jasenovki, debuterede Heva Sharif mod Jasenovskis serbiske landsmand Mirko Jovic (2-8). Jovic holdt tre omgange, og en sejr over Puriya Haidari i 2017 indikerer, at Jovic er et niveau over Jasenovski. Jovic har da også klart pointsbesejret Jasenovski i et indbyrdes opgør.

Møllenberg træder altså et skridt op denne gang, men ikke noget kæmpeskridt. Det bliver nok en kamp, hvor Møllenberg nok skal bokse med mere tålmodighed end i debuten, og det kan sagtens ende med, at han skal gå alle fire omgange. Så bør han dog også være en så stort et talent, at han kan tage sejren.

Chancefordeling: 85-15

Alicia Holzken vs. Oksana Romanova
I 2005 tabte nu 47-årig Oksana Romanova (9-24-1) på points til Anita Christensen i en kamp i bantamvægt. I 2017 måtte Dina Thorslund hen til 7. omgang, før hun stoppede Romanova i en kamp i superbantamvægt. Nu skal Romanova så møde Peder Forsmans hollænder i en kamp i Romanovas naturlige vægtklasse, fluevægt.

Kampen bokses over 6 omgange, og den skal efter planen forberede Holzken til en titelkamp i Aarhus om tre måneder. Det virker sandsynligt, at Holzken kan få alle omgangene som forberedelse, for Romanova er altså kun stoppet tre gange, men det virker mere usandsynligt, at det ikke ender med en klar hollandsk sejr.

Chancefordeling: 90-10

Foto: Forsman Sports Management
Kommentarer