THE PREVIEW: Ljungquists satsning

Kem Ljungquist har været professionel siden 2017. Efter en amatørkarriere, hvor han var oppe at røre ved verdenstoppen, blandt andet med kampe i den semiprofessionelle World Series of Boxing, var der store forventninger.

Men selv om han i dag står med en 13-0 rekordliste som prof, så er det gået langsommere end håbet. Kontrakten med Team Sauerland løb ud i sandet, og i 2021 var han for en stund tilbage for at bokse med uldtrøje. Men han valgte at tage sagen i egne hænder, og efter tre hurtige sejre i foråret står han nu i en WBC-titelkamp på et stævne, han selv bærer ansvar for, og hvor han selv har den absolutte hovedrolle.

Det har været noget af en mundfuld at få stævnet op at stå. Økonomi, sponsorer, arena, kampe incl. afbud, medier, hele baduljen. Så kan vi blot håbe, at det ikke har taget for meget fra de sportslige og mentale forberedelser til kampen – som er første gang, at der her i landet bokses officielt i WBCs nye vægtklasse mellem cruiservægt og sværvægt, nemlig bridgervægt (225 pounds), i en kamp der kan løfte Ljungquist højt på WBCs rangliste i vægtklassen, men også koste ham pladsen på BoxRecs rangliste i sværvægt.

På undercardet er tre danske profkampe i de sidste dage blevet til én, blandt andet på grund af problemer med lægepapirer hos to boksere. Det endte så med to danske forkampe, fordi der kom en erstatning på, der igen måtte erstattes. Det ændrer ikke ved, at det er et meget spinkelt undercard, der på ingen måde tager fokus fra hovedkampen.

Programmet af så suppleret af den franske sværvægtsdebutant Wilfried Florentin. Han har været regnet for et meget stort fransk håb, men han må ikke bokse i hjemlandet, på grund af en skandaløs balladesag ved et fransk stævne i starten af året. Han bokser så på licens fra Luxembourg, og han møder den i Danmark velkendte journeyman Soso Abuladze.

Ljungquist vs. Huber
Kem Ljungquists planlagte modstander var den sydafrikanske sværvægter højrefodsbokser Chris Thompson, der objektivt set nok var lige et trin højere på trappen end den schweiziske cruiservægter, der bokser med venstre fod forrest. Men Huber (8-2) må trods alt siges at være godt fundet med så kort varsel.

Den 35-årige schweizer er en relativt høj cruiservægter, og han fik senest en pæn sejr over franske Guillaume Hauet, der var 12-1 inden kampen. For et år siden mødte han det engelske håb Mikael Lawal, og blev stoppet i 3. omgang. Og det er værd at bemærke, at I hans nok bedste sejr, over den indtil da ubesejrede landsmand Seid Dzemalli, var han på randen af et knockoutnederlag i 5. omgang. Og mod den ungarske journeyman Tamas Kozma var han i gulvet to gange i 1. omgang.

Så han kæbe er ikke usårlig. Stilmæssigt er han lidt uberegnelig. Mod Lawal boksede han ret éndimensionelt, mest med nogen flagrende, løst jab, der ikke var meget andet end markering, og så forsøg på at lande en lige højre efter jabbet. Der var kun enkelte forsøg på mere sammensatte angreb. Mod dårligere modstandere har han vist mere aggressivitet.

Det vil være dog være en skuffelse, hvis ikke Ljungquist (13-0) kan hive sejren og titlen hjem. Og selv om Ljungquist ikke er en udpræget puncher, så kan det også bliver før tid.
Chancefordeling; 75-25

Porsgaard vs. Cikaric
Den ene danske profkamp på undercardet bliver med tilbagevendende Jacob Porsgaard (3-0). Han møder bosnieren Nehrudin Cikaric (1-4), der oprindelig var hyret som modstander til debutanten Frederik Badenski, der jo måtte melde afbud.

Porsgaard har trænet under sin lange pause, så han starter ikke helt fra scratch. Men det er nok ganske fint, at Cikaric meget vel kan give Porsgaard omgange at slå rusten af på. Det vil dog være en meget stor overrraskelse, hvis det ikke bliver en dansk sejr.
Chancefordeling: 95-05

Sharif vs. Mahalbasic
Sidste øjebliks erstatning for en sidste øjebliks erstatning. Det er ikke med sportsligt optimale betingelser, at Heva Sharif går i ringen. Faktisk har han slet ikke trænet til kamp, siden han boksede i april – hans eneste kamp siden starten af 2020. Desuden skal Sharif bokse i mellemvægt. Inden coronapausen var han i letweltervægt.

Bosniske Jasmin Mahalbasic (1-4) bør dog ikke kunne true den velskolede og rutinerede Sharif. Det er ikke sikkert, at det bliver nogen stor kamp, men det bør blive dansk sejr – udelukkende med Sharifs form som spørgsmålstegnet.
Chancefordeling: 85-05

Kommentarer