The Undercard – uge 10-11

Nyheder fra hele verden i uge 10 og 11:

IBF-verdensmester Errol Spence Jr. (nu 25-0) fra USA forsvarede overlegent sin titel i weltervægt mod landsmanden Mikey Garcia (nu 39-1). I Arlington, Texas, vandt Spence samtlige omgange i en kamp, hvor han både var for stor og for teknisk dygtigt for Garcia, og især i de sidste tre omgange fik Garcia store klø. Cifrene var 120-17 (Glenn Feldman) og 2 x 120-108 (Alex Levin og Nelson Vazquez). Her er en analyse af kampen:

I Carson, Californien, måtte Shawn Porter (nu 30-2-1) fra USA kæmpe hårdt for at forsvare WBC VM-bæltet i weltervægt med en diskutabel split decision over Yordenis Ugas (nu 23-4) fra Cuba. Porter fik sejren med 116-112 (Steve Morrow), 115-113 (Max DeLuca) og 111-117 (Zachary Young), men han fik aldrig rigtig lukket op for Ugas, der boksede defensivt og smart, og mange omgange var svære at score. Her er highlights:

Kirgisisk-russiske Dmitry Bivol (nu 16-0) havde i Verona, New York, til gengæld ikke de voldsomme problemer med ayt forsvare WBAs VM-titel i letsværvægt mod Joe Smith Jr. (nu 24-3) fra USA, selv om kampen gik tiden ud. Hårdtslående Smith ramte ikke mange gange, og kun i et kort moment i slutningen af 10. omgang så Bivols sejr ud til at være i fare, da han blev rystet. Dommersedlerne sagde 2 x 119-109 (Glenn Feldman og Tom Schreck) og 118-110 (Don Trella). Her er kampen:

På samme stævne forsvarede Maurice Hooker (25-0-3) fra USA WBO VM-titlen i letweltervægt med lige så klare cifre mod Mikkel LesPierre (21-0-1) fra Trinidad, der måtte en tur i gulvet for et kropsslag i 9. omgang. Eric Marlinski havde 120-107, Don Ackerman havde 119-108 og John McKaie havde 118-109. Kampens største drama var reelt ved indvejningen, hvor Hooker først i fjerde forsøg klarede vægten. Her er kampen:

I Philadelphia, Pennsylvania, måtte Tevin Farmer (nu 29-4-1) fra USA arbejde for at forsvare sin IBF VM-titel i superfjervægt mod Jono Carroll (nu 16-1-1) fra Irland. Farmer havde præcisionen og timingen at arbejde med, men Carroll boksede energisk, og han gav aldrig op. Dommersedlerne sagde 2 x 117-111 (Dave Braslow og Sylvain LeBlanc) og 117-110 (John Poturaj). Her er lidt fra pressemødet efter kampen:

Japaneren Kosei Tanaka (nu 13-0) forsvarede i Gifu, Japan, sit WBO VM-bælte i fluevægt mod landsmanden Ryoichi Taguchi (nu 27-4-1). Tanaka var for hurtig for den tidligere WBA/IBF-mester i letfluevægt, og han fik sejren med 119-109 og 2 x 117-111. 23-årige Tanaka har allerede vundet VM-titler i tre vægtklasser, og 7 af hans 13 kampe har været VM-kampe. Her er kampen:

På udebane Grande-Synthe, Frankrig forsvarede polske Kamil Szeremeta (nu 19-0) med en klar pointsejr EBUs EM-titel i mellemvægt mod Andrew Francilette (nu 21-2-1) fra Frankrig. Den lille, tætbyggede polak holdt et konstant pres på Francilette, og selv om han måtte sætte tempoet en smule ned mod slutningen, vandt han med cifrene 2 x 117-112 (Guido Cavalleri og Hugues Hellebaut) og 120-108 (Iko Bebic).

Diverse nyt
Gennady “GGG” Golovkin har skrevet en treårig kontrakt med tv-streaming kanalen DAZN. Aftalen gælder for seks kampe i perioden, og den første kamp forventes at blive i juni. Saul “Canelo” Alvarez er også på kontrakt med DAZN, og en tredje kamp mellem GGG og Canelo er formentlig en del af planerne. Her er et interview med Golovkin:

Fornylig skrev Tyson Fury amerikansk promoterkontrakt med Bob Arum og Top Rank. Nu bliver han fulgt af endnu en britisk sværvægter, Dillian Whyte, der også skal bokse kampe i USA, vist på ESPN, som Arum har tv-kontrakt med. Mens Fury er på britisk kontrakt med Frank Warren, så har Whyte indtil fornylig bokset for Eddie Hearn og Matchroom. Her er et interview med Whyte:

Efter at rematchen mellem Deontay Wilder og Tyson Fury er faldet til jorden for nærværende, har WBC beordret Wilder til at forsvare titlen mod mandatory udfordreren Dominic Breazeale. Parterne har indtil 4. april til at nå til enighed, ellers går kampen til purseoffer. Interessant nok er Breazeale kun nr. 4 på WBCs rangliste, efter Dillian Whyte, Tyson Fury og Luis Ortiz, men alligevel er han altså mandatory. Her er et interview med Wilder:

Den amerikanske promoter Bob Arum og hans Top Rank har lavet en samarbejdsaftale med det britisk/globale manager/promoter firma MTK Global. Den betyder, at MTK stævner rundt i verden i USA skal vises på forskellige af ESPNs platforme. MTK er managers for mere end 100 boksere, blandt andre Tyson Fury (der har Frank Warren og Bob Arum som co-promotorer), Billy Joe Saunders og Carl Framptin (der har Warren som promoter). Her taler Arum om muligheden for muligheden for Wilder vs. Fury II:

Kommende kampe
WBO-verdensmesteren i supermellemvægt, mexicanske Gilberto Ramirez (39-0), skal møde Tommy Karpency (29-6-1) i en ikke-titelkamp i letsværvægt på undercardet til Loma vs. Crolla den 12. april i Los Angeles. Det er stadig uklart, om Ramirez får lov til beholde titlen i supermellemvægt. WBO udpegede Billy Joe Saunders og Shefat Isufi til at bokse om den ledige titel, men Ramirez fastholder, at han ikke har afgivet titlen, og at han vil møde mandatory udfordreren Jesse Hart i en rematch. Her er et interview med Ramirez:

Det bliver IKKE svenske Sven Fornling, der skal møde IBF-verdensmesteren i letsværvægt, Artur Beterbiev (13-0), den 4. maj i Stockton, Californien. Det har RingTV ellers hævdet. Ifølge Dan Rafael på ESPN skal Beterbiev møde den amerikansk-baserede bosnier Radivoje Kalejdzic (24-1), der blot er nr. 45 på Boxrec. og nr. 13 hos IBF.

Nicaraguanske Felix Alvarado (34-2) skal forsvare IBFs VM-bælte mod japanske Reija Konishi (17-1) på udebane i Kobe, Japan. Kampen bokses søndag den 19. maj.

EBU Europamesteren i letsværvægt, Dominic Bösel (28-1) fra Tyskland, sætter sin titel på spil den 13. april i Halle/Saale. Han møder albansk-italienske Orial Kolaj (19-5).

Franske Vincent Legrand (29-0) skal en tur til Cardiff i Wales den 7. juni. Her skal han forsvare EBUs EM-titel i fluevægt mod den lokale helt Jay Harris (15-0).

De kommende to uger
I London skal den engelske fluevægter Charlie Edwards (14-1) forsvare WBCs VM-titel mod spanske Angel Moreno (19-2-2). Her er pressemødet, der annoncerede kampen:

Den følgende fredag skal thailandske Chayaphon Moonsri forsøge at nå 53-0, når han i Chonburi, Thailand, forsvarer sin WBC VM-titel i minimumvægt mod japaneren Tatsuya Fukuhara (21-6-6).

I Philadelphia skal Oleksandr Gvozdyk (16-0) forsvare WBC VM-titlen i letsværvægt mod Doudou Ngumbu (38-8)

På hjemmebane i Bilbao, Spanien, sætter Kerman Lejarraga (27-0) sin EBU EM-titel på spil mod russeren David Avanesyan (23-3-1).

I Angers i Frankrig skal Georges Ory (10-2-1) forsvare EBUs EM-bælte i bantamvægt mod Aramis Torres (7-1-1) fra Spanien.

Kommentarer