The Undercard – uge 13-15

Nyheder fra hele verden i uge 13, 14 og 15.

Kazakhstanske Gennady Golovkin (nu 42-1-1) i vandt i Saitama, Japan, en unification i mellemvægt ved at stoppe japaneren Ryo Murata (nu 16-2) efter 2:11 af 9.omgang. Golovkin medbragteIBF VM-bæltet, mens Murata var indehaver af WBA Super titlen, som altså nu også er Golovkins.

40-årige Golovkin lignede alt andet end den superstjerne, han har været, da Murata så ud som en vinder i de første omgange, men en højre i 5. omgang vendte kampen. Da en højre sendte Murata ned i 9. omgang, røg håndklædet ind, og kampleder Luis Pabon afbrød løjerne. Her er highlights:

På stævnet i Saitama forsvarede japaneren Junto Nakatani (nu 23-0) som ventet sit WBO VM-bælte i fluevægt mod landsmanden Ryota Yamauchi (nu 8-2). Kampleder Katsuhiko Nakamura stopppede kampen efter 2:30 af 8. omgang, og da havde Yamauchi ikke vundet en omgang, selv om han kæmpede tappert. Her er highlights:

I Nakhon Sawan, Thailand, gentog Panya Pradabsri (nu 38-1) sin tidligere sejr over landsmanden Chayaphon Moonsri (nu 55-2, aka Wanheng Menayothin) og han forsvarede dermed den WBC-titel i stråvægt, som han tog fra Moonsri i 2020. Monsri var godt med i de første omgange, men efter en kort offensiv fra Moonsri starten af 5. omgang fik Pradabsri bedre fat og trak fra. Alle tre sidedommere, Carlos Costa, Pongpan Rattanasutorn og Visuth Yingaupagarn havde alle 117-111 til Pradabsri.

I Arlington, Texas, vandt WBC/IBF-mester Errol Spence (nu 28-0) fra USA over WBA Super mester Yordenis Ugas (nu 27-5) fra Cuba i en unification i weltervægt. Ugas var egentlig rimeligt med i starten, men han var bagud halvvejs i kampen, og et hævet højre øje gjorde det sværere og sværere at se, så Spence trak fra, og efter 1:44 af 10. omgang valgte kampleder Laurence Cole at stoppe kampen på anbefaling af en stævnelæge. Her er highlights;

På samme stævne tabte WBAs “almindelige” mester i weltervægt, russeren Radzhab Butaev (nu 14-1) titlen på en split decision mod litauiske Eimantas Stanionis (nu 14-0). Stanionis vandt en hård fysisk kamp med cifrene 117-110 (Robert Hoyle) og 116-111 (Jose Torres) hos to sidedommere, mens Javier Alvarez havde skæve 114-113 til Butaev, der blev trukket et point i 11. omgang. Stanionis blev dermed Liatuens første professionelle verdensmester. Her er kampen:

I Manchester, England, forsvarede den engelske cruiservægter Chris Billam-Smith (nu 15-1) forsvarer sin EBU EM-titel mod nordirske Tommy McCarthy (nu 18-3). Det var deres anden kamp. Billam-Smith vandt den første på en tæt pointsafgørelse, men denne gang var der ikke sp meget at rafle om. Billam-Smith dominerede det meste af vejen, og da han pressede McCarthy i tovene i 8. omgang, landede han en højre, der sendte McCarthy ned for fuld tælling fra kampleder Fernandez efter 1:28 af omgangen. Her er highlights:

Belgiske Farouck Kourbanov skulle på samme stævne have sat sit bælte i superfjervægt på spil mod englænderen Zelfa Barrett, men Barrett meldte fra med en skade.

I Telford, England, forsvarede Jason Cunningham (nu 31-6) fra England EBU EM-titlen i superbantamvægt ved at stoppe franskmanden Terry Le Couviour (nu 16-1). Det var især kropsslag, der gjorde det af med Le Couviour, der var nede i 2., 3. og 6. omgang, inden reelt opgav og lod kampeder Fabian Guggenheim tælle ham ud efter 52. sekunder af 6. omgang. Her er highlights:

Diverse nyt
Det japanske professionelle bokseforbund JBC er trådt i likvidation. Forbundet, der blev stiftet i 1952, har manglet indtægter under corona-restriktionerne, men først og fremmest har det tabt en retssag til Kameda-familien, der blev tilkendt store erstatninger for tidligere udelukkelser. Der arbejdes på en rekonstruktion af forbundet med en ny ledelse.

Der er stadig ikke enighed om kampstedet for rematchen mellem Oleksandr Usyk og Anthony Joshua. Sidstnævntes promoter Eddie Hearn vil have kampen i London, men Usyk-lejren vil have alle muligheder undersøgt. Saudi-Arabien er nævnt som mulighed. Her er et interview med promoter Eddie Hearn om blandt andet den kamp:

Amerikanske myndigheder har udlovet en dusør for oplysninger, der kunne føre til anholdelsen af en kriminel bande med blandt andet ireren Daniel Kinahan, der i en årrække har været sat i forbindelse med professionel boksning, blandt andet som rådgiver for Tyson Fury. Samtidig vil der bliver iværksat sanktioner mod alle, der laver forretning med Kinahan og andre bandeledere i samme kartel.

Det har fået adskillige aktører til at slå fast med syvtommersøm, at de ikke samarbejder med Kinahan. Det gælder MTK Global, som Kinahan faktisk var med til at grundlægge sammen med Matt Macklin – Kinahan har dog angiveligt  ikke været en del af MTK’s organisation siden 2017, selv om han altså har ageret rådgiver for flere MTK boksere.

Også det nye promotervirksomhed Probellum har været nødt til at understrege, at Kinahan ikke er involveret. Probellum er stiftet af den iranske rigmand Ali Shams Pour, der er bosat i Nordirland og ejer fodboldklubben Glentoran. Probellum har den tidligere Golden Boy promoter Richard Schaefer ansat som direktør.

World Boxing Super Series turneringen har ikke været aktiv i flere år, og der vil tilsyneladende gå et stykke tid endnu. Boksechef Kalle Sauerland giver stadig corona-restriktioner skylden, selv om de er ophævet i blandt andet Storbritannien. Ifølge Sauerland er der stadig restriktioner rundt omkring, der sætter begrænsninger.

IBF-verdensmesteren i cruiservægt, lettiske Mairis Briedis, har fået udsat sit titelforsvar mid australieren Jay Opetaia, der var planlagt til den 11. maj i Australen. Opetaia har angiveligt fået en ribbensskade. Kampen har tidligere været udsat, da Briedis fik corona.

Kommende kampe
Japaneren Naoya Inoue og Nonito Donaire fra Philipinnerne mødes i en unifikation i bantamvægt i Saitama den 7. juni, Japan. Inoue (22-0) tager WBA- og IBF bælterne med, mens Donaire sætter WBC-bæltet på spil. Kampen er en rematch, i 2019 vandt Inoue på points. Her er et online interview med Donaire:

George Kambosos Jr. (20-0) forsvarer sine WBA Suoer/WBC Franchise/IBF/WBO VM-titler i letvægt den 5. juni i Melbourne, Australien. Her møder han WBCs “almindelige” mester Devin Haney (27-0). Der var lagt op til, at Kambosos skulle møde Vasyl Lomachenko, men det fik krigen i Ukraine sat en stopper for. Her er et interview med Kambosos:

De kommende to uger
Fredag i Liverpool skal philippinske Johnriel Casimero (31-4) forsvare WBOs VM-bælte i bantamvægt mod englænderen Paul Butler (33-2). Her er en philippinsk video fra Casimeros træning og et engelsk interview med Butler:

Samme dag, i Tokyo skal japanske Masataka Taniguchi (15-3) forsvare sit WBO VM-bælte i minimumvægt. Han møder landsmanden Kai Ishizawa (10-1).

Lørdag får engelske Dillian Whyte (28-2) omsider chancen for at bokse om den WBC VM-titel i sværvægt, han har kandideret til i en længere årrække, bortset fra nogen måneder, hvor han skulle revanchere et nederlag til russeren Alexander Povetkin. Whyte udfordre mesteren og superstjernen Tyson Fury (31-0-1) i en britisk storkamp på Wembley, med mere end 90.000 tilskuere. Her er en promo for kampen, fulgt af et interview med Whyte:

Fredagen efter mødes WBC-mester Oscar Valdez (30-0) fra Mexico og WBO-mester Shakur Stevenson (17-0) fra USA i en unification i superfjervægt, der bokses i Las Vegas. Her er et interview med Stevenson:

Og om lørdagen er det tid til én af de største kvindekampe i historien, når WBA/WBC/IBF/WBO-mesteren i letvægt, irske Katie Taylor (20-0), forsvarer bælterne mod den puertoricansk-fødte amerikaner Amanda Serrano (42-1-1), der er regerende WBC/WBO-mester i fjervægt. Kampen er den første kvindelige hovedkamp nogensinde i legendariske Madison Square Garden i New York. Her taler Serrano og hendes træner om kampen, fulgt af et klip fra det første pressemøde:

På stævnet i Madison Square Garden bokses endnu en WBA/WBC/IBF/WBO VM-kamp, når WBC/WBO-mester Franchon Dezurn (7-1) fra USA møder WBA/IBF-mester Elin Cederroos (8-0) fra Sverige. Her er en præsentation af Dezurn:

Kommentarer