The Undercard – uge 18

Nyheder fra hele verden i uge 18.

Saul “Canelo” Alvarez (nu 52-1-2) forsvarede i Las Vegas WBAs og WBCs VM-titler mod Daniel Jacobs (35-3) fra USA, og tog ved samme lejlighed IBFs VM-bælte fra Jacobs efter en taktisk kamp, hvor Jacobs startede lidt for langsomt.

På forhånd var der mange spekulationer, om Jacobs ville få en fair behandling af sidedommerne.Selv om der var en del ret lige omgange, og kampen endte med en tæt afgørelse, så var der dog ikke så meget at sige til den enstemmige sejr til Canelo, med cifrene2 x 115-113 (Dave Moretti og Steve Weisfeld) og 116-112 (Glenn Feldman). Slagstatistikken støtter den afgørelse, for var klart til fordel for Canelo. Her er Canelo og Jacobs på pressemødet efter kampen:

I Stockton, Californien, havde Artur Beterbiev (nu 14-0) ikke det store besvær med forsvare IBF VM-titlen i letsværvægt mod den overmatchede bosnisk-amerikanske Radivoje Kalajdzic (nu 24-2). Kalajdzic var i gulvet to gange i 3. omgang, og han fik mange klø, inden kampleder Dan Snell afbrød opgøret efter 0:13 af 5. omgang. Her er kampen:

I en næsten lige så énsidig kamp på samme stævne i Stockton forsvarede philippineren Jerwin Ancajas (30-1-2) IBF VM-bæltet i superfluevægt mod japaneren Ryuichi Funai (31-7). Funai holdt sig oprejst gennem en alvorlig afklapsning, men ved starten af 7. omgang havde stævnelægen set nok, og kampen blev officielt stoppet efter 0:01 af omgangen. Her er kampen:

Diverse nyt
Verdensforbundet WBA har givet titlen som Super verdensmester i cruiservægt til russeren Denis Lebedev, efter at den hidtidige Super mester, Oleksandr Usyk, er rykket i sværvægt. Lebedevs mester-historie er lidt speciel: Han var WBA/IBF-mester efter at have vundet en unification mod Victor Ramirez. Så tabte han en IBF VM-kamp mod Murat Gassiev, men beholdt WBA-titlen, der ikke var på spil.

Efter et titelforsvar boksede Lebedev ikke i over et år, og han deltog ikke i World Boxing Super Series. Oleksandr Usyk vandt Super titlen, mens Lebedev blev “champion in recess” – som sådan vandt han i 2018 to ikke-titelkampe. Og nu rykker han altså direkte ind som Super mester. I mellemtiden er Beibut Shumenov blevet WBA “almindelig” mester, og Arsen Goulamirian er “Guld” mester. Shumenov har kun bokset én gang siden maj 2016.

Luke Campbell (20-2) fra England og Devin Haney (21-0) fra USA skal ifølge promoter Eddie Hearn mødes om den ledige WBC VM-titel i letvægt – hvis WBC godkender kampen. Russeren Zaur Abdullaev (nr. 2) er ellers rangeret over Haney (nr. 3), men Abdullaev kan angiveligt ikke træne til en kamp i juli, fordi han overholder ramadanen. Arbejdsdatoen for Campbell vs. Haney er den 27. juli. Her taler promoter Eddie Hearn og Haney om planerne:

Gennady Golovkin har fået ny træner, efter at han fornylig fyrede sin mangeårige træner Abel Sanchez. Den nye indpisker er Johnathon Banks, der har trænet to andre K2 boksere, Wladimir Klitschko og Cecilia Brækhus. Her taler K2 promoteren Tom Loeffler om Golovkins trænerskifte:

Kommende kampe
Mens tre store VM-titler i mellemvægt var på spil i kampen mellem Canelo og Jacobs, kommer den fjerde på højkant den 29. juni Rhode Island, Providence i USA. Her skal Demetrius Andrade (27-0) nemlig forsvare WBOs VM-titel mod polske Maciej Sulecki (28-1). Her er et interview med Andrade:

WBA-verdensmesteren i fluevægt, Artem Dalakian (18-0) skal forsvare bæltet den 15. juni i Kiev. Han møder Sarawut Thawornkham (20-1) fra Thailand.

Rematchen mellem amerikanerne Tony Harrison (28-2) og Jermell Charlo (31-1) er lagt fast til den 23. juni i Las Vegas. Harrison tog WBCs VM-titel fra Charlo i december, og den titel er på spil igen. Her er et klip med Harrison:

Den kommende uge
Jarrett Hurd (23-0) fra USA skal Fairfax, Virginia, forsvare sine WBA Super/IBF og WBO VM-titler i letmellemvægt mod landsmanden Julian Williams (26-1-1). Her er en optakt med Hurd:

Promoter Bob Arum arrangerer dobbelt VM-stævne i Tucson, Arizona. I superfjervægt skal Miguel Berchelt (35-1) fra Mexico forsvare sin WBC VM-titel mod Francisco Vargas (25-1-2) i en mexicansk kamp. I superbantamvægt skal mexicanske Emanuel Navarrete (26-1) forsvare WBOs VM-bælte i en rematch mod Isaac Dogboe (20-1) fra Ghana. Navarrete tog titlen fra Dogboe i december. Her er lidt fra Berchelts træning:

I Magdeburg i Tyskland skal Robin Krasniqi (49-5) forsvare EBUs EM-titel i supermellemvægt mod Stefan Härtel (17-1) i et rent tysk opgør. Her er Krasniqi i træningslokalet.

Kommentarer