The Undercard – uge 2-3

Nyheder fra hele verden i uge2-3.

Letmellemvægteren Julian Williams (nu 27-2-1) tabte hjemme i Philadelphia temmelig overraskende WBA og IBF VM-titlerne til Jeison Rosario (nu 20-1-1) fra den Dominikanske Republik. Williams fik et cut tidligt i kampen, og Rosario var foran hos to sidedommere efter de første fire omgange.

I 5. omgang blev Williams hårdt ramt, og selv om kampleder Benjy Esteves vurderede, at han blev skubbet, da han gik ned, så kunne han ikke holde Rosario fra livet. Efter 1:37 valgte Estevez at stoppe kampen. Her er highlights:

Diverse nyt
Som tidligere nævnt er de store profbokseforbund splittede i holdningen til proffer i OL-turneringen. WBC truer med to års udelukkelse, hvis boksere blot stiller op i kvalturneringerne, mens WBA fuldt støtter profboksernes deltagelse. Nu har WBO bekendt farve, og det er på WBAs side, så de går ind for, at proffer kan deltage.

Russeren Denis Lebedev har stoppet karrieren. Det har han gjort en gang tidligere, men efterårets nederlag til Tabisu Mchunu har åbenbart overbevist ham om, at nok er nok. Nu 40-årige Lebedev slutter med en rekordliste på 32-3. I 2010 blev han snydt mod Marco Huck i en WBO VM-kamp, men han blev senere WBA-verdensmester i flere omgange.

Joshua vs. Pulev i Istanbul? Rygterne taler stærkere og stærkere om, at Anthony Joshua’s IBF mandatory mod bulgarske Kubrat Pulev skal bokses på et tyrkisk stadion i maj. Angiveligt foretrækker Joshua dog stadig, at kampen bokses på Tottenhams stadion i London.

Ilunga Makabu (26-2) fra Congo og polakken Michal Cieslak (19-0) havde planlagt at bokse om den ledige WBC VM-titel i cruiservægt den 25. januar i Congo. Det var promoter Don King dog ikke tilfreds med, for han mener at have rettigheder til alle Makabus kampe overalt i verden, så via sin advokat har han krævet kampen aflyst. Det ser dog ud til, at kampen nu bliver gennemført, så Don King får sin del af kagen. Her er lidt fra Ciaslaks træning:

En anden kontraktstrid handler om WBSS vinderen Josh Taylor. Han har skrevet promoterkontrakt med Bob Arum og Top Rank og rådgiverkontrakt med MTK Global. Men ifølge promoter Barry McGuigan er Taylor stadig under eksklusiv kontrakt med McGuigans Cyclone Promotions. Her taler Taylor om sin amerikanske planer:

Kommende kampe
World Boxing Super Series finalen i cruiservægt er omsider programsat til den 21. marts i Riga, Letland. Her skal lokalhelten Mairis Briedis (26-1) møde cubaneren Yunier Dorticos (24-1). Ingen af titlerne i de store forbund er på spil. Briedis vil dermed have bokset fire af sine fem WBSS kampe på hjemmebane.

WBC-verdensmesteren i fjervægt, Gary Russel Jr. (30-1) fra USA, skal forsvare bæltet den 8. februar i Allentown, Pa. Han møder OL-sølvingeren fra 2012 Tugstsogt Nayambar (11-0) fra Mongoliet. Her taler Russel om kampen, som ikke er den, han gerne ville have:

På samme stævne i Allentown mødes den cubanske veteran Guillermo Rigondeaux (19-1) og venezuelaneren Liborio Solis (30-5-1) i en kamp om den ledige WBA VM-titel i bantamvægt. Den rigtige WBA-verdensmester er Naoya Inoue. Her taler Rige om kampen (på spansk):

De kommende to uger
Januar er stadig lidt langsom på VM-niveau. Først torsdag den 30. januar skal amerikanske Daniel Roman (27-2-1) i Miami forsvare sin WBA Super og IBF VM-titler i superbantamvægt mod den uzbekiske OL-bronzevinder Murodjon Akhmadaliev (7-0). Her taler Akhmadaliev om kampen i et interview fra efteråret:

På samme stævne i Miami Tevin Farmer (30-4-1) fra USA forsvare IBFs VM-bælte i superfjervægt mod landsmanden Joseph Diaz (30-1). Her er et afsnit af en portrætserie om Farmer:

Og på samme stævne i Miami sætter Demetrius Andrade (28-0) sin WBO VM-titel i mellemvægt på spil mod irske Luke Keeler (17-2-1). Her er et længere interview med Andrade:

Om søndagen den 2. januar går Jose Ramirez (25-0) i ringen i Haikou i Kina, for at forsvare sine WBC og WBO VM-titler i letweltervægt mod ukraineren Viktor Postol (31-2). Her er et interview med Ramirez:

Kommentarer