The Undercard – uge 30-32

Nyheder fra hele verden i uge 30-32.

Johnriel Casimero (30-4) fra Philipinnerne forsvarede i Carson, Calif, sin WBO VM-titel i bantamvægt med en split decision over den cubanske veteran Guillermo Rigondeux (20-1). Dommersedlerne sagde 117-111 (Robert Hoyle), 116-112 (Daniel Sandoval) og 113-115 (Tim Cheatham) efter 12 ikke voldsomt ophidsende omgange, hvor offensive Casimero prøvede at presse, mens smarte, defensive Rigondeaux boksede kontra.WBAs “almindelige” titel var ikke på spil, for den blev taget fra Rigondeaux i forbindelse med kampen. Her er highlights;

I Tulsa, Oklahoma, forsvarede amerikanske Joshua Franco (17-1-2) WBAs VM-titel i superfluevægt i en rematch mod australieren Andrew Moloney (21-1). Franco fik sejren med 3 x 116-112 his sidedommerne Karen Holderfield, Mike Ross og David Sutherland, og hvis man skal tro et referat på Boxingscene var Franco den klare sejrherre. Mange andre så dog et ret tæt og taktisk opgør. Det var deres tredje kamp, den første endte med en kontroversiel pointsejr til Franco, den anden med en lige så kontroversiel No Decision. Her er highlights af den tredje opgør:

Kinesiske Xu Can (nu 18-3) tabte i Brentwood i England, sin WBA “almindelige” VM-titel i f fjervægt til engelske Leigh Wood (nu 25-2). Kun 17 sekunder før, at 12. omgang var slut måtte kampleder Marcus McDonnell redde Can, da han var under bombardement efter en gulvtur. Indtil da havde Woods bokset ganske disciplineret i en kamp, der var meget mere lige end forventet. Her er highlights:

På samme stævne tabte Tommy McCarthy (nu 18-3) fra Nordirland forsvare EBUs EM-titel i cruiservlægt til engelske Chris Billam-Smith (nu 13-1). Efter en uskøn, med jævnbyrdig kamp fik Billam-Smith sejren på en split decision, 116-112 (Ian John Lewis), 115-114 (Mark Lyson) og 114-115 (John Latham). Billam-Smith var rystet i 1. omgang, men især fra 5. omgang fik han ædt sig ind i kampen. Her er highlights:

I Belfast forsvarede skotske Lee McGregor (nu 11-0) EBU EM-bæltet i bantamvægt mod hidtil ubesejrede Vincent Legrand (nu 32-q) fra Frankrig. McGregor måtte en tur i gulvet i 2. omgang, og han virkede rystet. I 3. omgang kom skotten dog fint tilbage, og et slag til kroppen sendte Legrand ned for fuld tælling i 4. omgang. Her er kampen:

Den den Quatar-fødte englænder Kid Galahad (nu 28-1) besejrede også engelske James “Jazza” Dickens (30-3) i en kamp om den ledige IBF VM-titel i fjervægt. Dickens startede ellers udmærket, men gradvis fik Galahad overtaget og brød Dickens ned, selv om Galahad fik trukket et point for at træde Dickens over tæerne. I 11. omgang fik Dickens mange klø, og skadet over øjet og på næsen blev han trukket ud af kampen af sit hjørne efter omgangen. I forlængelse af sejren har Galahad skrevet kontrakt med flere kampe for Matchroom. Her er highlights:

Spanske Andoni Gago (nu 24-4-4) tabte i Marbella, Spanien, sin EBU EM-titel i fjervægt på en split decision til franske Karim Guerfi (nu 30-5), der indtil marts var mester i bantamvægt. To sidedommere gav sejren til Guerfi med 116-112 (Christophe Hembert) og 115-113 (Håkan Sindemark), mens Agapito Gomez havde sin landsmand Gago som vinder med 115-113.

Diverse nyt
Kampen mellem WBA/IBF/WBO-verdensmesteren Teofimo Lopez og hans IBF mandatory udfordrer, George Kambosos, er udsat flere gange, senest fordi Lopez fik corona kort inden en planlagt dato den 19. juni. Kampen blev vundet i purseoffer af tv-platformen Triller, men de har endnu ikke formået at nagle en ny dato ned.

Senest har Triller rumlet med tanken om at afvikle kampen i Australien i oktober, men Lopez afviser kategorisk at bokse den udenfor USA. Han kræver kampen bokset senest inden udgangen af september, og noget har tydet på, at der kunne komme en retsag ud af det. IBF har nu afgjort, at kampen ikke skal bokses et sted, hvor Lopez skal i coronakarantæne, hvilket udelukker Australien.

Kommende kampe
På trods af coronarestriktioner, der stadig er rundt omkring, er der ved at komme gang i EBU EM-kampene, ifølge EBUs website. Den 18. september i Madrid skal Peruviansk-spanske Juan Hinostroza (10-9-1) møde spanske Angel Moreno (21-4-2) i en kamp om EBUs ledige EM-titel i fluevægt.

Spanske Kerman Lejarraga (32-2) skal den 10. september i Barcelona bokse om det ledige EBU EM-bælte i letmellemvægt mod franskmanden Dylan Charrat (20-0-1).

I Paris skal russisk-tyske Igor Michalkin (24-2) den 10. september bokse om den ledige EBU EM-titel i letsværvægt mod franske Mathieu Bauderlique (20-1).

I oktober i Birmingham, England skal Jason Cunningham (29-6) forsvare sit nyvundne EBU Europamesterskab i superbantamvægt mod Brad Foster (14-0-2). Kampen har været planlagt til en tidligere dato, og Cunningham er ikke ganske tilfreds med udsættelsen:

Den kommende uge
Fredag i Dubai mødes Shavkatdzhon Rakhimov (15-0-1) fra Rusland og japaneren Kenichi Ogawa (25-1-1) i en kamp om den ledige IBF VM-titel i superfjervægt.

Ugens storkamp bokses i Las Vegas, hvor philipinske Manny Pacquiao (67-7-2) møder Yordenis Ugas (26-4) i en kamp om Ugas’ WBA Super titel i weltervægt. Pacman skulle have mødt amerikanske Errol Spence, men denne måtte trække sig på grund af en ridse på hornhinden. Her er lidt fra Pacquiao’s og Ugas’ træning:

Kommentarer