The Undercard – uge 30

Nyheder fra hele verden i uge 30.

I Arlington, Texas, mødtes to amerikanere, WBC-verdensmester Jose Ramirez (nu 25-0) og WBO-verdensmester Maurice Hooker (nu 26-1-3) i en unification i letweltervægt. Det blev Ramirez, der trak sig sejrrigt ud af en hektisk kamp. Hooker var nede til en tvivlsom tælling allede i 1. omgang, men han var i høj grad med i kampen i de følgende omgange. I 6. omgang ramte Ramirez så med venstren et par gange, og da han bombarderede en rystet Hooker, sprang kampleder Mark Nelson ind efter 1:48. Her taler promoter Eddie Hearn om kampen:

På samme stævne i Arlington forsvarede Tevin Farmer (nu 30-4-1) fra USA sin IBF VM-titel i superfjervægt mod franskmanden Guilaume Frenois (nu 46-2-1). Frenois kæmpede sin chance, men Farmer var for hurtig og smart, og selv om amerikaneren i 10. omgang blev trukket et point for at slå for dybt, så fik han sejren med 2 x 116-111 (Javier Alvarez og Daniel Sandoval) og 119-108 (Ellis Johnson). Her er et interview med Farmer efter kampen:

Gervonta Davis (nu 22-0) fra USA forsvarede i Baltimore WBA’s Super VM-titel i superfjervægt, da han stoppede Ricardo Nuniez (nu 21-3) fra Panama i 2. omgang. Nunez prøvede, men blev hurtigt straffet, og en venstre rystede ham. Da Davis fulgte op, valgte kampleder Harvey Dock at afbryde kampen. Her er pressemødet efter kampen:

EBUs ledige EM-titel i letweltervægt fandt en ejermand i Barcelona. Andrea Scarpa (nu 24-6) fra Italien opgav efter 9. omgang mod lokalhelten Sandor Martin (nu 35-2). Spanieren havde teten hele mod den stort set chanceløse italiener.

Diverse nyt
Den engelske sværvægter Dillian Whyte testede positiv for to forbudte stoffer, inden hans kamp mod Oscar Rivas i forrige uge. Han fik dog lov til at bokse alligevel, og der kan gå længe, før der falder en dom i sagen, afhængigt af om han ønsker B-prøven åbnet. Her taler Hearn om dopinganklagerne:

Boksningen blev i ugens løb ramt af to dødsfald, begge på grund af hjerneblødninger efter kampe. De ramte den 28-årige russer Maxim Dadashev efter en kamp i Maryland, USA, og den 23-årige argentiner Hugo Santillán efter en kamp i Buenos Aires. RIP. Til gengæld overlevede Felipe Orucuta fra Mexico en hjerneblødning, og han er nu udskrevet fra hospitalet efter syv ugers indlæggelse.

Saul “Canelo” Alvarez arbejder angiveligt i to forskellige retninger med sin næste kamp. IBF har udsat purseofferet på Canelos vs. mandatory udfordreren Sergiy Derevyanchenko, fordi der angiveligt forhandles seriøst om kampen i efteråret. Men samtidig forhandler Canelo-lejren også med den russiske WBO-verdensmester i letsværvægt, Sergey Kovalev, også om en kamp i efteråret. Kovalev har en kamp planlagt mod Anthony Yarde den 24. august, men den kamp kan tilsyneladende blive droppet, hvor Canelo vs. Kovalev bliver til noget.

Golden Boy Promotions har skrevet kontrakt med thailandske Chayaphon Moonsri, der er bedre kendt under alias’et Wanheng Menayothin. 33-årige Moonsri har lige nu rekorden for flest sejre uden nederlag, med en rekordlste på 53-0. GBP har samtidig fået underskrift på den rumænske OL-sværvægter Mihai Nistor, der som amatør har slået Anthony Joshua og knockoutet svenske Otto Wallin.

Den engelske promoter Eddie Hearn (Matchroom) har skrevet kontrakt med sværvægteren Hughie Fury. Han er fætter til Tyson Fury, og han har hidtil været hos promoter Mick Hennessy. Her er så endnu en gang Eddie Hearn’s udgave af tingene:

Kubrat Pulev, bulgarsk sværvægter, har fået ophævet den suspendering, han fik i USA efter at have forulempet en kvindelig rapporter på tv. Nu vil hans amerikanske promoter, Bob Arum, have at Pulev som IBF mandatory udfordrer får en kamp mod Andy Ruiz Jr., inden Ruiz møder Anthony Joshua i en rematch. Her er et interview med Pulev:

Den 5. oktober i London? Det er de endnu ubekræftede forlydende om Word Boxing Super Series finalen i letweltervægt, mellem skotske Josh Taylor og amerikanske Regis Prograis.

Kommende kampe
Japanske Kosei Tanaka (13-0) skal forsvare sin WBO VM-titel i fluevægt den 24. august i Nagoya, Japan. Han møder Jonathan Gonzalez (22-2-1) fra Puerto Rico.

De kommende tre uger
Det bliver et par tynde sommeruger, vi går ind i.

I Bangkok skal thailandske Thammanoon Niyomtrong (19-0) fredag forsvare WBAs VM-bælte i minimumvægt. Han møder ArAr Andales (10-0) fra Philippinerne.

Derefter skal vi hen til den 17. august, før mexicaneren Emanuel Navarrete (27-1) i Los Angeles skal forsvare WBO VM-titlen i superbantamvægt mod landsmanden Francisco De Vaca (20-0). Her er et interview med De Vaca:

Kommentarer