The Undercard – uge 34-35

Nyheder fra hele verden i uge 34-35

Amerikanske Jose Ramirez (nu 26-0) måtte vinde de tre sidste omgange på to scorecards for at sikre sig en sejr og forsvare sin WBC og WBO VM-titler i letweltervægt mod uraineren Viktor Postol (nu 31-3). Postols jab gav i perioder Ramirez problemer, men amerikaneren fik slidt sig igennem til en majority decision. Dave Moretti havde 114-114, mens Tim Cheatham havde 115-113 og Steve Weisfeld havde 116-112. Her er hightlights:

Det kan være svært at planlægge profboksning. Især hvis man matcher med lidt risiko. I vinters planlagde promoter Eddie Hearn et setup, hvor irske Katie Taylor skulle møde den amerikanske stjerne Amanda Serrano, og Cecilia Brækhus skulle møde den tidligere Taylor-modstander Jessica McCaskill – og det skulle så lægge op til at en kamp om at være kvindeboksningens dronning, mellem de tp Matchroom boksere Taylor og Brækhus.

Så kom corona-krisen og udsatte det hele, og da Hearn ville sætte projektet på skinner igen, var Serrano ikke tilfreds med den betaling, hun nu fik tilbudt, så kampen blev ikke til noget. Derefter skuffede Brækhus og tabte til McCaskill.

I det mindste levede Taylor op til sin rolle, mod den nye modstander Delfine Persoon fra Belgien. Taylor (nu 16-0) og Persoon (nu 44-3) havde mødt hinanden én gang før, med en tvivlsom sejr til Taylor. Denne gang var der mindre tvivl. selv om det igen var en hård kamp. Cifrene var 2 x 96-94 og 98-93. Taylor forsvarede dermed sine WBA, WBC, IBF og WBO titler i letvægt. Her erinterviews efter kampen:

Så skulle man tro, at der nu var lagt op til Taylor mod McCaskill, der altså nu har alle fire store titler i weltervægt, og tidligere har haft dem i letweltervægt. Men sådan spille klaveret ikke nødvendigvis. Promoter Eddie Hearn har allerede talt om en rematch mellem McCaskill og Brækhus, så det hele kan meget vel afhænge af, hvad Brækhus vælger.

Et andet manuskript blev skrevet om på samme stævne i Brentwood, England. Engelske Dillian Whyte (nu 27-2) tabte sin WBC Interim titel i sværvægt mod den russiske veteran Alexander Povetkin (nu 36-2) i en kamp hvor WBC desuden havde sat WBC Diamond titlen på højkant Whyte har meget længe været WBC mandatory, og kampen skulle være endnu et skridt vejen mod WBC-verdensmester Tyson Fury.

Kampen fulgte manuskriptet de første omgange, hvor Povetkin var i i gulvet et par gange i 4. omgang. Men i 5. omgang ramte Povetkin med et venstre uppercut, og kampen var effektivt forbi efter 0:30. Nu står den så antageligt på en rematch mellem Whyte og Povetkin, mens vejen til en Tyson Fury vs. Anthony Joshua kamp er blev lidt nemmere. Her er et interview med Whyte dagen efter kampen:

Ganske som ventet forsvarede cubanske Erislandy Lara (nu 26-3-3) sin WBA “almindelige” VM-titel i letmellemvægt med den ret ukendte Greg Vendetti (nu 22-4-1) fra USA. Lara måtte dog gå alle 12 omgange, inden han kunne hente en ret klar pointsejr med cifrene 2 x 117-111 (Lou Moret Zachary Young) og 116-112 (Carla Caiz) i en ikke voldsomt ophidsende kamp.. Den rigige WBA-verdensmester er Jeison Rosario. Her er highlights fra Lara vs. Vendetti:

Uden de store titler på spil blev der i den forløbne uge bokset to lokale kampe i letmellemvægt, der var interessante udover de enkelte landes grænser. I Tyskland vandt rutinerede Jack Culcay (nu 29-4) en split decision i en tæt kamp mod den hidtil ubesejrede Abass Baraou (nu 9-1). Iko Bebic (115-114) og Peter Milord (115-113) så Culcay som vinder, men Oliver Brien havde 116-113 til Baraou. Her er kampen:

Så tæt var det absolut ikke i det australske lokalopgør mellem Tim Tszyu (nu 16-0) og Jeff Horn (20-3-1). Horn fik klø, indtil kampleder Phil Austin havde set nok efter 8. omgang. Horn var i gulvet i 3. og 6. omgang. Her er highlights;

Diverse nyt
Bokseforbundet WBC havde travlt med at rykke amerikanske David Benavidez op i letsværvægt på deres rangliste, efter at forleden mistede sin VM-titel i supermellemvægt, fordi han ikke klarede vægten. Benavidez slår dog fast, at han agter at blive i supermellemvægt, hvor han vil prøve at vinde en titel igen.

Samme WBC havde lige så travlt med at udnævne Saul “Canelo” Alvarez som co-udfordrer til tyrkiske Avni Yildirim i en kamp om den ledige titel. Ifølge WBC havde Canelo selv bedt om det, og det er ikke usandsynligt, at Golden Boy Promotions havde øjnet en mulighed for en nem kamp at komme i gang på efter corona-pausen. Og Canelo ville gerne bokse 12. september.

Men hvis planen var realistisk, så fik Yildirims promoter, Ahmed Öner, hurtigt spoleret den. Öner ville nemlig selv lave kampen, og byde i et purseoffer sammen med amerikanske Al Haymon. Det var ganske naivt, da Canelo har en langvarig tv-aftale med DAZN, der iøvrigt ikke var interesseret i Yildirim til de penge, de er forpligtet til at betale Canelo.

Nu ser Canelo-planen ud til at være en kamp i november, og endnu engang er de to briter Billy Joe Saunders og Callum Smith på brædtet. Der er endnu ikke meldinger om, hvad WBC og Öner vil gøre med Yildirim. Her er lidt fra Canelos træning den seneste uge:

Promoter Frank Warrens to britiske sværvægtere Joe Joyca og Daniel Dubois har som ventet vundet deres opvarmningskampe, og dermed skulle der være lagt op tilen EM-kamp mellem de to den 24. oktober. Men Warren slår mindre og mindre på tromme for den kamp, og han har meldt ud, at kampen ikke bliver til noget, hvois han ikke kan få lov til at fylde O2 Arena. Pressemeldingerne om Dubois går nu i højere grad på Matchrooms Dillian Whyte. Her er Dubois vs. Ricardo Snijders:

En anden imødeset sværvægtskamp, Oleksandr Usyk vs. Dereck Chisora, har været på hold på grund af corona-pandemien. Nu har promoter Eddie Hearn sat en ny dato, den 31. oktober. Men her er arrangementet også afhængigt af, at der kan komme publikum til kampen, i England eller andetsteds.

WBC-verdensmesteren i sværvægt, Tyson Fury, behøver ikke at tænke på et mandatory titelforsvar i hvert fald i et år, efter at Dillian Whyte tabte i sidste uge. Fury har en tredje kamp mod Deontay Wilder på bedding, måske den 19. december, men så kan landet også være åbent for den kamp, mange fans ønsker: Fury vs. Joshua. Her er et nyt interview med Fury, sammen med David Have:

Kommende kampe
WBO-verdensmesteren i bantamvægt, philippineren Johnriel Casimero (29-4), skal forsvare sin titel den 26. september, på undercardet til de to Charlo-brødres VM-kampe i Uncasville, Conn. Casimero skal møde Duke Micah (24-0) fra Ghana. Her er lidt fra Casimeros sparring:

På samme stævne i Uncasville skal Mario Barrios (25-0) fra USA forsvare WBAs “almindelige” VM-titel i letweltervægt. Udfordreren er Ryan Karl (18-2) fra USA, der blot er nr. 98 på BoxRec. Den rigtige WBA-verdensmester er Josh Taylor.

Endelig skal Brandon Figueroa (20-0-1) forsvare WBAs “almindelige VM-titel i superbantamvægt mod Damien Vazquez (15-1-1) fra USA. Den rigtige WBA-verdensmester er Murodjon Akhmadaliev. Her er et interview med Vazquez:

De kommende uger
I MGM Grand i Las Vegas skal amerikanske Jamel Herring (21-2) lørdag forsvare sin WBO VM-titel i superfjervægt mod den 37-årige puertoricaner Jonathan Oquendo (31-6). Her er et interview med Herning:

Kommentarer