The Undercard – uge 46-47

Nyheder fra hele verden i uge 46-47.

WBC-verdensmesteren i sværvægt, Deontay Wilder (nu 42-01) fra USA, forsvarede i Las Vegas titlen i en rematch mod cubanske Luis Ortiz (nu 31-2). En højre afgjorde kampen i 7. omgang, og kampleder Kenny Bayless talte Ortixz ud after 2;51 af omgangen. Indtil knockout-slaget var der dog ikke meget, der tydede på en overbevisende sejr til Wilder, der boksede meget forsigtigt og afventede. Efter 6 omgange førte Ortiz med to gange 59-55 og 58-56. Her er nogen vurderinger af kampen:

På samme stævne i Las Vegas vandt mexicansk-amerikanske Leo Santa Cruz (36-1-1) WBAs ledige Super VM-titel i superfjervægt med en sejr over en anden mexicansk-amerikaner, Miguel Flores (24-2), der inden kampen blot var nr. 137 på BoxRec. Santa Cruz måtte dog slide hårdere end forventet for sejren i en ikke særligt underholdende kamp. Flores fik i 7. omgang trukket et point af kampleder Tony Weeks for at holde. Sidedommer Tim Cheatham havde 115-112 til Santa Cruz, mens Glenn Feldman og Julie Lederman havde 117-110. Her er et interview med Santa Cruz:

Endelig boksede WBAs “almindelige” verdensmester Brandon Figueroa (nu 20-0-1) med nød og næppe uafgjort mod Julio Ceja (nu 32-4-1) fra Mexico i en hård kamp i højt tempo. Cifrene var 115-113 til Figueroa (Glenn Trowbridge), 114-114 (Don Trella) og 116-112 til Ceja (Lisa Giampa). Ceja kunne dog ikke have vundet titlen med en sejr. Den rigtige WBA-verdensmester i superbantamvægt er Daniel Roman. Her er kampen mellem Figueroa og Ceja:

Engelske John Ryder (nu 28-5) besejrede i Liverpool WBA Super verdensmesteren i supermellemvægt, landsmanden Callum Smith (26-0). Den vurdering var der dog tre sidedommere, der havde en anden opfattelse af. Francisco Rosa og Jose Torres havde begge 116-112 til Smith, mens Terry O’Connor havde 117-111 samme vej. Begge boksere havde deres momenter, men generelt lykkedes det for Ryder at eliminere Smiths fordel i rækkevidde, og Boxingscene scorede kampen 117-111…til Ryder. Her taler Ryder og Smith efter kampen:

Andrew Cancio (nu 21-5-2) fra USA mistede i Indio, Californien temmelig overraskende WBAs “almindelige” VM-titel i superfjervægt Rene Alvarado (nu 32-8) fra Nicaragua. Alvarado, der tidligere har tabt til Cancio, dominerede kampen, hvor Cancio også fik en øjenskade. Kampleder Raul Caiz Sr. valgte at stoppe kampen efter 7. omgang, og på det tidspunkt var Alvarado foran med 2 x 70-63 og 69-64. Her er kampen:

På samme stævne i Indio forsvarede kineseren Can Xu (nu 18-2) fWBAs VM-titel i fjervægt mod lokalhelten Manny Robles (nu 18-1) fra USA. Det var en kamp med meget infight, og den så tættere ud end de klare cifre: 120-108 (Lou Moret), 119-109 (Ron Stevens) og 118-110 (Carla Caiz). Her er highlights:

WBAs Super VM-titel i cruiservægt var på spil i Paris, da franske Arsen Goulamirian (nu 24-0) stoppede internationalt ukendte Kane Watts (nu 21-4) fra Australien. Det var en venstre til kroppen, der i 4. omgang sendte Kane ned til fuld tælling fra kampleder Gustavo Padilla efter 1:05. Her er kampen:

Goulamirian er altså hoppet direkte fra at være Interim mester til at være Super mester, mens Beibut Shumenov er “almindelig” mester, og Ryad Merhy er Interim mester. Shumenov har kun bokset én gang siden 2016, nemlig i juli 2018, og han fik frataget sin WBA VM-titel i maj. Nu er han pludselig mester igen, uden at have bokset.

I Saint-Nazaire, Frankrig tabte Georges Ory (nu 11-3-1) EBUs EM-titel i bantamvægt til hans franske landsmand Karim Guerfi (nu 29-4). Ory blev stoppet i 10. omgang på grund af en øjenskade, og det var han absolut ikke tilfreds med. Her er lidt glimt fra kampen – med grim musikledsagelse:

Diverse nyt
Det britiske bokseforbund BBBofC har suspenderet amerikaneren Ryan Martin frem til november 2022. Begrundelsen er en positiv dopingtest, Martin har afleveret i forbindelse med WBSS kampen mod Josh Taylor i november 2018. Det bliver så interessant at se, om suspenderingen kommer til at gælde i andre lande end UK – i dette interview virker han ikke påvirket af suspenderet. Martin har dog ikke bokset, siden han blev stoppet af Taylor.

Og apropos gyldigheder af karantæner: I USA blev Julio Cesar Chavez Jr. suspenderet af Nevadas boksekommission, da Chavez den 24. oktober nægtede at afgive en prøve, da dopingagenturet VADA uanmeldt dukkede op. Det betød, at Chavez ikke som planlagt kunne møde Daniel Jacobs den 20. december. Kampen blev imidlertid blot flyttet til Phoenix i Arizona, da Arizonas kampsportskommission ikke ville anerkende VADAs upartiskhed. Efter at Nevadas kommission har forlænget suspenderingen er der nu pres på Arizonas kommission. Her er klip fra pressemødet for et par uger siden, der annoncerede stævnet:

Kommende kampe
På ovennævnte Jacobs vs. Chavez stævne i Phoenix skal Cristofer Rosales (29-4) fra Nicaragua og Julio Cesar Martinez (14-1) fra Mexico bokse om WBCs ledige VM-titel i fluevægt. Rosales har tidligere været indehaver af titlen.

David Benavidez (22-0) skal forsvare sin WBC VM-titel i supermellemvægt den 25. januar mod mandatory udfordreren Avni Yildirim (21–2) fra Tyrkiet. WBC frikendte for få uger siden Yildirim, selv om han var testet positiv for doping. Her er et kort glimt af Benavidez’ træning:

IBF-mester Felix Alvarado kommer alligevel ikke til at møde den japanske WBC-verdensmester Ken Shiro i den unification i letfluevægt den 23. december i Yokohama, Japan. Alvarado har meldt fra på grund af sygdom. I stedet skal Shiro (16-0) forsvare sin titel mod Randy Petalcorin (33-3-1) fra Philippinerne på samme stævne. Her er en spansksproget præsentation af Alvarado:

De kommende to uger
Lørdag i Birmingham, England, skal sydafrikanske Zolani Tete (28-3) forsvare WBOs VM-titel i bantamvægt mod philippineren Johnriel Casimero (28-4). Her er et interview med Tete:

Lørdagen efter bokses én af årets storkampe. Andy Ruiz (33-1) fra USA skal forsvare WBAs, IBFs og WBOs VM-titler i sværvægt i en rematch mod engelske Anthony Joshua (22-1), som han tog titlerne fra tidligere på året. Her er interviews med Joshua og Ruiz:

Amerikanske Jermall Charlo (29-0) forsvarer i Brooklyn, New York, sin WBC VM-titel i mellemvægt mod australieren Dennis Hogan (28-2-1), der hidtil har bokset som letmellemvægter. Her er et preview til kampen:

I Puebla, Mexico er der dobbelt VM-stævne. I superbantamvægt skal den meget aktive mexicaner Emanuel Navarrete (29-1) forsvare WBOs bælte i superbantamvægt mod landsmanden Francisco Horta (20-3-1). Og i superfluevægt skal philippineren Jerwin Ancajas (31-1-2) forsvare IBF-titlen mod mexicanske Miguel Gonzalez (31-2). Her er et interview med Horta (på spansk):

Kommentarer