The Undercard – uge 49

Nyheder fra hele verden i uge 49.

I Ekaterinburg, Rusland, forsvarede Dmitry Bivol (nu 19-0) WBAs VM-bælte i letsværvægt med en klar pointsejr sin russiske landsmand Umar Salamov (nu 26-2). Salamov satsede primært på enkelte store slag, men Bivol kontrollerede kampen med sin effektive og intelligente boksning. En god 12. omgang fra Salamov var langt fra nok, og Bivol fik sejren med 119-109 (Guiseppe Quartarone), 118-110 (Andrey Baliasov) og 118-109 (Jörg Milke). Her er lidt highlights sammen med et russisk interview med Bivol:

i Dubai forsvarede engelske Sunny Edwards (nu 17-0) IBFs VM-titel i fluevægt mod Jayson Mama (nu 16-1) fra Philippinerne. Det blev til en sejr på 2 x 118-109 og 117-110. Mama fandt ikke koden til for alvor at fange bevægelige Edwards, og i 10. omgang måtte Mama en tur i gulvet. Her er lidt highlights:

Den 39-årige veteran Nonito Donaire (nu 42-6) havde i Carson, Calif, ikke det helt store besvær med sit forsvar af WBC VM-titlen i bantamvægt mod landsmanden Reymart Gaballo (nu 24-1). Donaire startede behersket, og Gaballo var absolut med i de første tre omgange. Men Donaire gik bevidst efter dybe træffere, og en venstre til leveren afgjorde sagen efter 2:59 af 4. omgang, hvor kampleder Ray Corona talte Donaire ud. Her er highlights:

I Liverpool måtte irske Katie Taylor (nu 20-0) på arbejde for at forsvare WBA/WBC/IBF/WBO bælterne i letvægt, mod kazakhstanske Firuza Sharipova (nu 14-2). Taylor imponerede ikke voldsomt i en kamp, hvor hun havde svært ved at kontrollere Sharipova i infight. Sharipova blev trukket et point i 6. omgang for at slå efter break, med Taylor leverede også sin del af den urene boksning. Her er highlights:

I en ikke-titelkamp i Madison Square Garden, New York, vandt ukraineren Vasyl Lomachenko (nu 16-2) i letvægt klart over Richard Commey (30-3) fra Ghana. Commey var i gulvet for en venstre og meget tæt på at blive stoppet i 7. omgang, men kæmpede alligevel tappert mod den teknisk overlegne ukrainer.  Cifrene var 2 x 119-108 (Eric Marlinski og Tom Schreck) og 117-110 (Tony Paolillo). Her er lidt highlights;

Kirgisisk-belgieren Faroukh Kourbanov (nu 19-3) vandt i Herstal, Belgien, det ledige EBU Europamesterskab i superfjervægt med en majority decision over italieneren Nicola Henchiri (nu 10-6-2).

Diverse nyt
WBC har beordret en kamp mellem deres sværvægtsmester, Tyson Fury, og Interim mesteren Dillian Whyte. De to lejre får indledningsvis tid til frie forhandlinger. Rygter taler om, at Fury vil trække sig på en eller anden måde, men foreløbig er det altså en kamp, der skal bokses, hvis Fury vil beholde titlen. Men der er fortsat uenighed om pursesplit. Her taler Fury om en mulig kamp mod Whyte:

Don King har vundet purseoffer på kampen mellem WBAs “almindelige” mester i sværvægt, Trevor Bryan og “champion in recess”, Mahmoud Charr. Buddet på godt 1 mio dollars virker urealitisk, som ofte med Kings bud, men foreløbig er det meningen, at kampen skal bokses den 29. januar.

Philippinske Johnriel Casimero skulle i Dubai have sat WBO VM-titlen i bantamvægt på spil mod englænderen Paul Butler, men han måtte melde afbud på grund af et maveonde. Det så i kort tid ud til, at Butler skulle bokse om Interim titlen mod Joseph Agbeko, men det blev ikke til noget. WBO vil have lægeligt bevis for Casimero’s sygdom, fordi rygter taler om, at han ikke kunne gøre vægt. Her er et interview med Butler, mens han stadig håbede at bokse i Dubai:

På Bivol-stævnet i Ekaterinburg, Rusland, skulle WBA Super mesteren i cruiservægt, franske Arsen Goulamirian, have forsvaret bæltet mod russeren Aleksei Egorov. Men et par dage før kampen testede Goulamirian positiv fpr corona, så kampen blev aflyst.

Det nystartede promoterfirma Probellum meldte mange kontrakter og aftaler ud for ikke så længe siden. Nu er der kommet tv-aftaler til rundt om i verden. I USA var det AXS TV og Fight Network, der viste weekendens stævne fra Dubai. AXS TV viser primært musikprogrammer og kampsport, og når ud til ca. 50 mio amerikanske husstande.

Kommende kampe
WBC-verdensmesteren i fjervægt, Gary Russell (31-1) skal forsvare titlen den 22. januar i den kendte by TBA, mod philippineren Mark Magsayo (23-0). Russell har ikke bokset i næsten to år.

Skotske Josh Taylor (18-0) sætter sine WBA/WBC/IBF/WBO VM-titler i letweltervægt på spil den 26. februar i Glasgow, mod engelske Jack Catterall (26-0). Her er lidt fra pressemødet, der annoncerede kampen:

De kommende uger
Corona-restriktioner har tilsyneladende endnu ikke aflyst Naoya Inoue’s kamp i Tokyo tirsdag Inoue (21-0) møder thailandske Aran Dipaen (12-2) i et forsvar af WBA Super og IBF-titlerne i bantamvægt. På samme stævne skal puertoricanske Wilfredo Mendez (16-1) forsvare WBO’s VM-bælte i minimumvægt mod Masataka Taniguchi (14-3). Her er et interview med Inoue, med engelske undertekster:

Samme dag, i Phuket, Thailand,sætter Thammanoon Niyomtrong (22-0, aka Knockout CP Freshmart) sin WBA Super VM-titel i minimumvægt på spil mod Robert Paradero (18-1) fra Philippinerne.

Fredag i Montreal, Canada, går WBC/IBF-verdensmesteren i letsværvægt, russiske Artur Beterbiev (16-0) i ringen for at forsvare titlen mod Marcus Browne (24-1) fra USA.

Lørdag I Manchester skal Lee McGregor (11-0) fra Skotland forsvare EBU Europamesterskabet mod armenske Narek Abgaryan. Engelske Jack Cullen (20-2-1) skulle have mødt tyske Emre Cukur i en kamp om den ledige EBU EM-titel supermellemvægt – det er i skrivende stund lidt uklart, om Cullen kommer til at møde en ny modstander. Og så mødes sværvægterne Joseph Parker (29-2) fra New Zealand og Dereck Chisora (32-11) fra England i en rematch. Her er et interview med McGregor:

Den følgende tirsdag skal Philippinske Victorio Saludar (21-4) i Santo Domingo, Dom. Rep. forsvare sin WBA “almindelige” VM-titel i minimumvægt mod lokalhelten Erick Rosa (4-0).

Med aflysningerne af nytårsstævner i Japan skal vi ellers et par uger ind i januar, før der sker en masse i det store udland.

Kommentarer