The Undercard – uge 49

Nyheder fra hele verden i uge 49:

I Madison Square Garden Theatre i New York vandt WBA Super mester Vasyl Lomachenko (nu 12-1) fra Ukraine en unification i letvægt mod WBO mester Jose Pedraza (nu 25-2) fra Puerto Rico. Kampen blev mest et taktisk skakspil, bortset fra 11. omgang, hvor Pedraza to gange måtte i gulvet for kropsslag. Cifrene var 119-107 (Tom Schreck) og 2 x 117-108 (Joe Pacquale og Steve Weissfeld). Her er highlights:

På samme stævne i New York skule Isaac Dogboe (nu 20-1) fra Ghana forsvare WBO VM-bæltet i bantamvægt. Det lykkedes ikke, for Emanuel Navarrete (nu 26-1) fra Mexico overraskede med en pointsejr. Navarrete slap for en tælling, da han gled i 9. omgang, og i de afsluttende omgange havde han Dogboe hårdt presset. Cifrene til fordel for mexicaneren var 2 x 116-112 (Don Ackerman og Tony Paolillo) og 115-113 (Allen Nace).

Det bliev til ikke noget britisk Brook vs. Khan brag den 8. december i Sheffield. Uenigheden om en rehydreringsklausul spændte åbenbart ben, så Brook (37-2) skulle l i stedet til at møde den australske letmellemvægter Michael Zerafa (25-2). Brook vandt klart uden at imponere, med cifrene 119-109, 118-110 og 117-111. Her er et interview med Brook efter kampen:

Diverse nyt

Der var på forhånd spænding om, hvordan WBC-sværvægtsopgøret mellem Deontay Wilder og Tyson Fury ville klare sig på pay-per-view i USA. Ud fra de første meldinger kan man diskutere, om glasset blev halvt tomt eller halvt fuldt. Lidt mere end 300.000 seere købte kampen. Det er ca. en tredjedel af salgstallet til Canelo vs. Golovkin et par måneder tidligere, men taget i betragtning, at det var amerikansk ppv-debut for begge boksere, er tv-kanalen Showtime næppe helt utilfredse.

WBC har iøvrigt været hurtige til at beslutte, at de vil sanktionere en direkte rematch mellem Wilder og Fury. Det betyder med stor sandsynlighed, at ranglistens nr. 1, engelske Dillian Whyte, må vente et stykke tid på en WBC VM-kamp. Det er ikke usandsynligt, at WBC vil dekretere en eliminator mellem Whyte og nr. 2, Luis Ortiz.

Whyte kan dog også komme til at møde den anden sværvægtsmester, WBA/IBF/WBO-mester Anthony Joshua. IBF vil ikke presse på for at få Joshua til at møde IBF-mandatory Kubrat Pulev. I stedet accepterer de, at Joshuas næste kamp bliver en WBO-mandatory. Whyte er også nr. 1 hos WBO. Joshuas promoter Eddie Hearn er næppe helt tilfreds med, at Joshua ikke får en kamp mod Wilder eller Fury lige med det første, og det taler han bl.a. om i dette interview:

Der har i England været talt meget om Kell Brook vs. Amir Khan, og det er en kamp, promoter Eddie Hearn meget gerne vil lave. Men nu ser det ud til, at Khan hælder til at tage mod et tilbud om at møde WBO-verdensmesteren i weltervægt, Terence Crawford, den 23. marts i New York. Her er et interview med Khan fra sidste år:

Tyske tidligere WBC-verdensmester i supermellemvægt, Markus Beyer, døde i den forløbne uge efter kort tids sygdom, blot 47 år gammel. Beyer er i Danmark mest kendt for en unification kamp i Parken, hvor han blev slået ud af Mikkel Kessler. Her er en tysk nyhed om dødsfaldet:

Haitiansk-canadiske Adonis Stevenson er stadig i koma, efter hans VM-nederlag mod Oleksandr Gvozdyk i forrige uge. De seneste meldinger er, at hans tilstand stadig er alvorlig.

Kommende kampe

Rematchen mellem Eleider Alvarez (24-0) og Sergey Kovalev (32-3-1) er officielt på plads. Alvarez tog WBO VM-titlen i letsværvægt fra Kovalev i august, og den titel er på spil i kampen, der bokses den 2. februar i Frisco, Texas. Her er pressekonferencen, der annoncerer rematchen:

De kommende to uger

Saul “Canelo” Alvarez (50-1-2) rykker en tur op i supermellemvægt, når han lørdag i Madison Square Garden i New York udfordrer WBAs “almindelige” verdensmester Rocky Fielding (27-1). Her er DAZNs optaktsudsendelse, The Journey:

På samme stævne skal Tevin Farmer (27-4-1) forsvare IBFs VM-bælte i superfjervægt mod Francisco Fonseca (22-1-1) fra Costa Rica. Her er lidt fra Farmers træning:

I Corpus Christi skal WBO-verdensmesteren i supermellemvægt, Gilberto Ramirez (38-0) fra Mexico og Jesse Hart (25-1) fra USA fredag bokse rematch. I 2017 vandt “Zurdo” Ramirez en ret tæt pointsafgørelse, også i et WBO-titelforsvar. Her er lidt fra Zurdos træning:

Azerbadjansk-ukraineren Artem Dalakian (17-0) har hjemmebane i Kiev, når han lørdag forsvarer WBAs VM-titel i fluevægt mod ganske upåagtede Gregorio Lebron (21-4) fra den Dominikanske Republik. Her er klip fra Dalakians træning:

Lørdag ugen efter er der britisk storkamp i Manchester. Josh Warrington (27-0) fra England forsvarer IBFs VM-titel i fjervægt mod den tidligere WBA Super/IBF-mester Carl Frampton. Her er interviews med Warrington og Frampton:

I Barclays Center i Brooklyn, New York, skal begge de amerikanske Charlo-tvillinger i ringen. Jermell Charlo (31-0) forsvarer WBCs VM-bælte i letmellemvægt mod Tony Harrison (27-2) fra USA, mens Jermall Charlo (27-0) forsvarer WBCs Interim titel mod Willie Monroe Jr. (23-3), også fra USA. Her er lidt klip fra Jermell Charlos træning:

Kommentarer