The Undercard – uge 8-10

Nyheder fra hele verden i uge 8, 9 og 10.

I Glasgow, Skotland, var lokalhelten Josh Taylor (nu 18-0) meget tæt på højst overraskende at miste sine WBA Super/WBC/IBF/WBO VM-titler i letweltervægt til englænderen Jack Catterall (nu 26-1). To sidedommere reddede dog Taylor en ufortjent sejr med 114-111 (Ian John-Lewis) og Victor Loughlin (113-112). Howard Foster havde 113-112 til Catterall.

Catterall så ud til at have bragt klart foran midtvejs i kampen med dygtig, bevægelig boksning, og i 8. omgang måtte Taylor i gulvet. Catterall blev trukket et point for at holde i 10. omgang, da kampen var blevet mere rodet, og i 11. omgang blev Taylor trukket et point for at slå, efter at klokken havde lydt. Her er kampen:

Kønt var det ikke, da engelske Lawrence Okolie (nu 18-0) i London forsvarede WBOs VM-titel i cruiservægt. Han mødte polakken Michal Cieslak (nu 21-2), der ikke sådan ville lægge sig for Okolies hooks. Cieslak måtte dog en tur på knæ og til tælling i 5. omgang, men ellers blev det en rodet affære med meget holderi og andre unoder. Mod slutningen af kampen kørte Okolie træt, men han var dig klart nok foran til at få sejren med 117-110 (Bob Williams), 116-111 (Leszek Jankowiak) og 115-112 (Bence Kovacs). Her er highlights:

På samme stævne tabte Karim Guerfi (nu 30-6) fra Frankrig sit EBU EM-bælte i fjervægt til Jordan Gill (nu 27-1-1) fra England. Guerfi var foran på points og havde haft Gill i gulvet i 7. omgang, men en højre sendte ham til drømmeland efter 2:59 af 9. omgang, og kampleder Thomas Walser behøvede ikke at tælle. Her er highlights;

Argentinske Fernando Martinez (nu 14-0) tog i Las Vegas noget overraskende IBFs VM-titel i superfluevægt fra philippinske Jerwin Ancajas (nu 33-2-2), og det endda med klare cifre, 2 x 118-110 (David Sutherland og Steve Weisfeld) og 117-111 (Max DeLuca. Ancajas blev presset gennem det meste af kampen, og mistede altså den titel, han vandt i 2016 og havde forsvaret ni gange. Her er kampen:

I Nottingham, England, forsvarede engelske Leigh Wood (nu 26-2) WBA’s VM-titel i fjervægt mod nordirske Michael Conlan (nu 16-1) med en dramatisk come-from-behind knockout i 12. omgang. Wood var hårdt rystet i gulvet allerede i første omgang, og han kom bagud i løbet af de næste omgange.

Mod slutningen af 11. omgang blev Conlan dog sendt i gulvet, og han var træt, da Wood bombarderede i 12. omgang. En højre rystede ham og den opfølgende serie sendte ham ud gennem tovene og ned på halgulvet, så kampleder Steve Gray Øjeblikkeligt vinkede kampen af efter 1:25 af omgangen. Her er et interview med Wood, efter kampen:

Diverse nyt
Det lykkedes ikke parterne bag Demetrius Andrade fra USA (Eddie Hearn) og Zach Parker fra England (Frank Warren) at blive enige om deres kamp om WBO Interim titelkampen i supermellemvægt, så WBO sendte kampen i purseoffer. Det vandt Warren med et bud på godt 1,8 mio dollars, mens Hearn bød 1,75 mio. Pursesplit er 65/35 til fordel for Andrade.

Eddie Hearn bager dog op til at trække Andrade fra kampen, og i stedet møde amerikaneren David Benavidez. Det vil efterlade Andrade uden både WBO-bæltet i mellemvægt og chancen for en Interim titel i supermellem, åbenbart i et forsøg på at bringe Andrade tættere på en kamp mod Canelo, uden at skulle møde Parker – men Benavidez er tilsyneladende nu ved at aftale en kamp mod Caleb Plant, og Benavidez skal først møde David Lemieux den 21. maj. Her taler Zach Parker om den mulige kamp mod Andrade:

Hearn og Matchroom vandt til gengæld sammen med Wasserman ikke uventet purseofferet på IBF-eliminatoren i sværvægt mellem kroatiske Filip Hrgovic og kineseren Zhilei Zhang. Matchroom/Wasserman bød 650.000 dollars, og pursesplit er 60/40 til fordel for Hrgovic. Den kamp bokses på Canelo-Bivol stævnet i Las Vegas den 7. maj.

Wasserman (tidligere Sauerland) har samtidig fået en britisk tv-aftale med kanalen Channel 5. Aftalen rummer ifølge en pressemeddelelse fem stævner i 2022. Her taler promoter Kalle Sauerland om aftalen:

Promoterfirmaet Probellum har indgået endnu én af deres efterhånden mange alliancer rundt i verden. Nu har de indgået copromoter aftale med amerikanske Lou DiBella, der blandt andet har George Kambosos, Radzhab Butaev og OL-guldvinderen i supersværvægt, Bakhodir Jalolov – men ingen fast tv-partner.

Probellum har selv fået en europæiske tv-kontrakt med Eurosport, der vil vise Probellum stævner for blandt andet danske Eurosport seere. Det gælder dog ikke stævnet i Holstebro, der arrangeres i samarbejde med TK Promotion og vises på TV2 Sport.

Kommende kampe
Saul “Canelo” Alvarez (57-1-2) har fået sine næste to kampe i kalenderen. Den 7. maj møder han den russisk-kirgisiske WBA-verdensmester i letsværvægt Dmitry Bivol (19-0) , og forudsat at han vinder den kamp, møder han den kazakhstanske IBF-verdensmester i mellemvægt, Gennadyi Golovkin (41-1-1) – Golovkin har dog også først en unification mod WBA Super verdensmesteren Ryota Murata (16-2), der skal klares. Den kamp bokses den 9. april i Saitama, Japan.

Begge Canelos kampe vises pay-per-view på streaming-kanalen DAZN. Canelo kunne alternativt have valgt at møde WBC-verdensmesteren i mellemvægt, Jermall Charlo den 7. maj, og efterfølgende mexicaneren David Benavidez, begge kampe i Al Haymons PBC-regi, men i sidste ende gik Canelo altså DAZN. Planer om en kamp mod Don Kings WBC-mester i cruiservægt, Ilunga Makabu, en kamp WBC havde forhåndsgodkendt, men den kamp har åbenbart været død i et stykke tid. Her er det indledende pressemøde om Canelo vs. Bivol – det starter ca. 7 minutter inde i videoen:

Det er næppe gået mange næser forbi, at den engelske WBC Interim mester i sværvægt, Dillian Whyte (28-2), har skrevet under på kampen mod WBC-mesteren Tyson Fury (31-0-1). Kampen bokses den 23. april på Wembley i London. Her er det indledende pressemøde, som Dillian Whyte ikke deltog i:

Det er nu bekræftet, at WBAs “almindelige” verdensmester i weltervægt. Radzhab Butaev (14-0) fra Rusland, skal forsvare titlen den 16. april i Arlington, Texas, mod Eimantas Stanionis (13-0) fra Litauen. Kampen bokses på undercardet til unification kampen i samme vægtklasse mellem WBC/IBF-mester Errol Spence Jr. og WBA Super mester Yordenis Ugas. Her er et interview med Butaev:

Den udsatte rematch i minimumvægt mellem WBC-mesteren Panya Pradabsri (37-1) og hans thailandske landsmand Chayaphon Moonsri (55-1, aka Wanheng Menyaothin) er nu fastsat til den 29. marts i Nakhon Sawan, Thailand.

Japaneren Masataka Taniguchi (15-3) har fået fastsat sit første forsvar af WBO VM-titlen i minimumvægt til den 22. april i Tokyo. Her skal han møde  landsmanden Kai Ishigawa (10-1), som han besejrede i 2019.

EBU Europamesteren i cruiservægt, Chris Billam-Smith (14-1) skal forsvare titlen den 16. april i Manchester, mod nordirske Tommy McCarthy (18-3). På samme stævne i Manchester skal belgieren Faroukh Kourbanov (19-3) forsvere sit EBU EM-bælte i superfjervægt mod englænderen Zelfa Barret (27-1). Her er et interview med Barret, søn af den tidligere Europamester Pat Barret:

Italieneren Gianluca Ceglia (17-3-1) og franske Yvan Mendy (46-5-1) mødes om det ledige EBU EM-bælte i letvægt den 30. april i Pont Str Maxence i Frankrig.

Den 16. april i Telford, England skal engelske Jason Cunningham (30-6) forsvare EBUs EM-titel i suerbantam mod Terry Le Couviour (16-0).

De kommende to uger
Lørdag i Dubai sætter engelske Sunny Edwards (17-0) IBFs VM-titel i fluevægt på spil mod pakistaneren Muhammad Waseem (12-1). Her er et interview med Sonny Edwards:

Japaneren Masamichi Yabuki (13-3) skal samme dag i Kyoto, Japan forsvare WBCs VM-bælte i letfluevægt mod japaneren Kenshiro Teraji (18-1).

Den engelsk bosatte russer David Avanesyan (28-3-1) skal i London forsvare EBUs EM-titel i weltervægt mod finnen Oskari Metz (15-0), med mindre at EBUs boykot af russiske boksere spænder ben. Her er et portræt af Avanesyan:

I Massy, Frankrig, skal italieneren Matteo Signani (31-5-3) forsvare sin EBU EM-titel i mellemvægt mod franske Anderson Prestot (24-2).

Ugen efter, i Leeds, England, sætter den spanske veteran Kiko Martinez (43-10-2) IBFs VM-titel i fjervægt på højkant mod den engelske exmester Josh Warrington (30-1-1). Her er pressemødet op til kampen:

Kommentarer