Thorslund bekræfter WBO/WBC unification mod Yuliahn Luna

WBO-mester Dina Thorslund (19-0) og WBC-mester Yuliahn Luna (25-3-1, billedet) skal mødes i en unification i bantamvægt, der også får The Ring Magazine’s bælte på spil. Og kampen skal bokses i starten af september i Danmark, selv om de sidste detaljer mangler, før endelig dato og kampsted kan meldes ud. Det bekræfter Dina Thorslund overfor TV2.

“Det er vanvittigt, fordi det er et højdepunkt, man ikke kan sammenligne med noget. Når man på en måde skriver sig ind i sportshistorien med sådan en kamp, så er der noget at kæmpe for, der er svært at sætte ord på,” siger Dina Thorslund til TV 2 Sport.

Luna er ligesom Thorslund tidligere verdensmester i superbantamvægt. Her vandt hun i 2014 IBFs VM-bælte. Den titel forsvarede hun året efter med en uafgjort mod amerikanske Maureen Shea, men hun valgte så at droppe den.

I 2020 tog Luna så WBC-bæltet i bantamvægt fra en anden mexicaner, Mariana ”Barby” Juarez, og hun har senere forsvaret det mod Mayeli Flores, Jessica Gonzalez og senest Vanesa Taborda i marts.

Thorslund vandt WBC Interim titlen i superbantam i 2018, men valgte så at erobre det rigtige bælte hos WBO i 2019. Det forsvarede hun tre gange, inden hun i 2021 rykkede ned bantamvægt, og nappede bæltet i bantamvægt. Det har hun også forsvaret tre gange, senest mod Debora Lopez i februar.

Sidste gang, der var flere VM-titler i store forbund på spil i én kamp i Danmark, var i september 2007, da Anita Christensen i Horsens forsvarede WBA og WBC titlerne i bantamvægt mod argentinske Betina Garido. Et halvt år før det forsvarede Mikkel Kessler WBA og WBC bælterne supermellemvægt mod mexicansk-amerikanske Librado Andrade.

Flere danskere har senere bokset om flere store VM-titler i samme kamp i udlandet, hver gang med dansk nederlag. Kessler mødte Joe Calzaghe i Wales om WBA, WBC og WBO titlerne i november 2007, og Carl Froch i London om WBA og IBF titlerne i 2013. Vinni Skovgaard mødte Cecilia Brækhus om WBA og WBC bælterne i Kiel i 2009. Og sidste år mødte Sarah Mahfoud så Amanda Serrano i en WBA/WBC/IBF/WBO-kamp i Manchester.

Kommentarer