THE AFTERMATH: Pæne velmatchede udviklingskampe i Herlev

Fire boksere tidligt i profkarrieren var i ringen ved Herlev Fight Night. At matche boksere i den fase kan være lidt af en kunst, hvis kampene skal bidrage til at udvikle mere end blot tomme cifre på rekordlisten. Den kunst må siges være lykkedes i Herlev.

Én af detaljerne i den matchmaking er boksernes placering på BoxRec. Her flyttede kampene i Herlev virkelig meget. Idrissi var nr. 919 i letvægt, da hans kamp mod Rajuili blev annonceret. Nu er han nr. 347. Ahmad El Ahmad var nr. 614 i superfjervægt, da kampen mod Olkwera blev annonceret. Nu er han nr. 298. Gustav Thorsen var 645 i sværvægt, da kampen mod Auriemma blev annonceret. Nu er han nr. 367.

Den eneste, der ikke er rykket markant op, er Amre Allman. Han var nr. 616 i cruiservægt, da kampen blev annonceret. Nu er han nr. 673 i letsværvægt. Men han er tilbage på sejrssporet.

Underholdning og udvikling
Nu handler matchmaking i professionel boksning også om underholdning. Nogen fans vil have knockouts. De kom ikke i de fire profkampe. Det blev til 22 omgange uden en tælling. Der blev i flere af kampene vist flot teknisk boksning fra begge sider. Og selv om det blev til klare danske sejre, var der reel modstand.

Men de fire profkampe er næppe nogen, der vil står klart i erindringen hos ret mange fans om et par år. Hvis RNG-SDE Promotions og Herlev Boxing vil have 1.800 mennesker ind igen til næste Herlev Fight Nights skal der nok skrues op for dramaknappen på profkampene, også selv om der var hård fight i flere af amatøropgørene.

Nu var det så også 4 ret nye proffer, RNG-SDE Promotions havde at gøre med, i en stald der stadig er i tidlig udvikling. Og der blev trods alt lagt lidt lag på, uden at vi så nogen store gennembrud.

Idrissi fik taktikken spoleret
21-årige Elias Idrissi (nu 6-0) skulle steppe op mod en teknisk dygtig modstander i David Rajuili. Det så indledningsvist ud som om, at han havde arbejdet på færre, men tungere træffere. Jeg savnede lidt af det repertoire, som Idrissi faktisk kan med sine hurtige hænder, jabs og kombinationer. Men han havde dog kampen under kontrol.

Hvis planen var at skrue op efterhånden, så blev de spoleret i 2. omgang, hvor han brækkede en finger på højre hånd. Derfra blev det en anden øvelse at styre tingene, og benarbejde og bevægelighed skulle stå sin prøve. Det endte med en klar sejr, Idrissi vandt alle omgange, og man kan kun gisne om, hvordan tingene havde udviklet sig med en intakt hånd. Under alle omstændigheder fik Idrissi prøvet at gå 6 omgange, og det havde han ikke store problemer med.

Desværre betyder en hånd i gips, at Idrissi’s promotorer, RNG-SDE og TK, må revidere efterårsplanerne for Idrissi. For et par måneder siden var der lagt op til et travlt efterår, med kampe på Thorslund-stævnet i august, Herlev Fight Night, Bank-stævnet i Kolding og nok også en kamp i december. Nu blev Thorslunds kamp udsat, og så kommer denne skade. Det virker ikke sandsynligt, at han kan blive kampklar før tidligst december.

Omgange under bæltet til El Ahmad og Thorsen
25-årige Ahmad El Ahmad (nu 6-0) og 30-årige Gustav Thorsen (nu 4-0) fik også erfaring over fulde 6 omgange, hver på deres måde.

El Ahmad har prøvet de 6 runder før, og hans DM-kamp mod Michael Nielsen var sat til 8, men blev stoppet i 4. omgang. El Ahmad ser ikke ud til at have problemer med distancen, og med en sikker sejr over en habil mand som Olkwera, virker han klar til 8 omgange i den næste kamp, der meget vel kan blive i Odense i december.

Han er nået et sted i karrieren, hvor det kan begynde at blive lidt dyrere at matche ham meningsfyldt uden at overmatche ham. Men det ville heller i skade rekordlisten og selvtilliden, hvis han kunne få en eller to KO-sejre mere på cv’et. Hidtil har han kun stoppet Michael Nielsen.

Gustav Thorsen har sine tidlige KO-sejre. Dagsordenen i kampen mod den italiensk-hollandske huggeblok Giovanni Auriemma var erfaring med hårde omgange, og dem fik han med sin første pointsejr. Og der er stadig tydeligvis lidt vej til 8-omganges kampe, for der pustet tungt efter de 6 omgange. Det kunne være interessant næste gang at finde en modstander, der tilnærmelsesvis kan matche ham på højde.

De næste skridt til RNG-SDE
Det blev til den nødvendige sejr til Amre Allman, selv om det blev en smule sværere, end jeg havde forventet. Han er 30 år og 2-1, så der skal nok tages lidt chancer, hvis han skal videre.Han skal nu bokse igen til Elite Fight League’s blandede kampsportsstævne den 23. november i København. Og der er ikke utænkeligt, at RNG-SDE Promotions kan få yderligere en bokser på det stævne.

Ellers tages næste skridt for staldens boksere i Odense den 14. december, på Vollsmose Boxings Odense Fight Night. Her håber man udover lokale boksefans at kunne lokke lidt publkum fra El Ahmads hjemby Korsør.

Og så er der selvfølgelig staldens hovedmand Kem Ljungquist, der om en uge skal på karrierens hidtil sværeste opgave, når han i Wien møder den tidligere verdensmester i cruiservægt, Murat Gassiev. Det er noget så sjældent som en dansker som den ene part i en sværvægtskamp mellem to boksere på BoxRec’s top-25 i verden (selv om Gassiev for få dage siden er gjort inaktiv på BoxRec fordi han ikke har bokset et år. Han stod som nr. 15, Ljungquist er lige nu nr. 24).

Kommentarer