Udsolgt hus. Det er unægtelig svært at argumentere mod i en publikumssport.
Satsningen på et Vestegnspublikum gik fint hjem for Gilleleje Bokseklub i Albertslund Musikteater, med lokale helte i hovedroller på deres pro-am stævne. Med et fundament i både Nordsjælland og den københavnske Vestegn har Future Fight Night spredt platformen lidt længere ud.
I Vordingborg havde BK Tårnet suppleret deres Night of the Vikings pro-am med et par lokale erhvervsfolk i en ”stjernekamp”. Helt personligt er jeg ikke specielt tilhænger af disse glorificerede begynderkampe, men det var med til at skabe interesse i lokalmedierne.
Også i Vordingborg var der udsolgt, ligesom der var i Svendborg, til BK Rollos Fight Night, som klubben har formået at gøre til en årlig bybegivenhed, som Night of the Vikings er blevet det i Vordingborg.
De helt fyldte sæder i Albertslund, Vordingborg og Svendborg – og i sidste måned i Herlev og Randers – demonstrerer, at som verden ser ud for dansk boksning i dag, så er den lokale forankring af stævner vigtig. Ringene i vandet spredes ofte i personlige netværk, når et publikum skal engageres – og når det sker, så er bokseinteressen der faktisk.
Kikkerter for blinde medieøjne
Det er åbenlyst, at boksningen er et dårligt sted på de landsdækkende medier. Hvis ikke boksenavne har en reality-platform, så er det næsten umuligt at trænge igennem.
Danmarks mest åbenlyse talent lige nu, Jacob Bank, må også kigge i lokalmedier for at finde sit navn. Danmarks WBC/WBO-verdensmester, Dina Thorslund, er efter tre titelforsvar i år ikke blandt de 43 sportsnavne, man kan stemme på til BT’s Guld 2024.
Det paradoksale i situationen er da også, at profstævner med de navne, der burde have national interesse, ofte har svært ved at sælge billetterne. Det har selvfølgelig også en del med prissætning at gøre.
Det er muligt, at DBU kan tage 400 kroner for en almindelig billet til fodboldlandskamp i Parken. Men der skal meget interesse til for at få folk til at betale de penge for en tribuneplads til et boksestævne. De ved de lokale klubber også godt, så de udsolgt pro-am stævner har haft mere menneskelige priser.
Summa summarum: Baseret på den lokale begejstring lykkedes altså Gilleleje Bokseklub og BK Tårnet Vordingborg at få fulde sale, stemning og fest til pro-am stævner, der tilsammen rummede 5 profkampe, hvoraf de 4 var med profdebutanter, mens 1 boksede sin anden kamp uden undertrøje.
Har man et publikum, så har man en karriere
Med 1 amatørkamp på cv’et fik Philip Feltsen en profkontrakt. Han nåede at boksede 3 kampe mere i olympisk regi, inden han gik i ringen i hovedkampen i Albertslund. Det lyder som et sportsligt meget spinkelt fundament at bygge en karriere på. Men han har sin fanbase i Brøndby. Så er der publikum, og det er, hvad professionel boksning eksisterer på.
Feltsen havde så fået en overkommelig modstander i den overvægtige, 42-årige tjekke Jan Bezouska, der ikke havde meget at byde på. Feltsen ramte mange gange, men han så ud til mangle den slagkraft, der med et slag kunne afgøre sådan en kamp. Kampleder Jan Christensen måtte afbryde afstraffelsen.
Netop den tilsyneladende mangel på egentlig knockout power virker lidt bekymrende for en bokser med Feltsens fysik og stil. Han er en ret lille og tætbygget sværvægter, der lever på stor kampvilje og energi. Det kan blive tungt mod bedre modstandere, men lad os se. Feltsen er kun 21 år, og han stiller i øvrigt op ved DM, så der kan komme lidt mere på erfaringsbogen der.
Silas Gryholt er heller ikke en bokser, der skal leve på slagkraften. Men han har til gengæld andre kvaliteter, hurtighed, bevægelighed og velskolet teknik fra en længere amatørkarriere med deltagelse i internationale mesterskaber, trods hans kun 19 år.
Han vandt klart over en rutineret ukrainsk journeyman, og det kan bliver interessant at følge Gryholt, når han udvikler sig og efterhånden møder stærkere folk – især hvis Gryholt får bygget på fysikken. Gryholt er tilmeldt DM.
Den mest lovende debutpræstation i Albertslund blev reelt leveret af 21-årige Haris Aftab. Det var ganske vist ikke skræmmende modstand, han mødte i tjekkiske Jan Gorol, men Aftab viste en modenhed og effektivitet i sin boksning, da han udraderede tjekken. Det kan godt blive interessant. Aftab er også tilmeldt DM, hvor en mulig modstander vil være Frederik Lundgaard.
Velmatchet i Vordingborg
De to proffer DGI Huset i Vordingborg, Danish Boxing Promotion’s Enock Mbilizi og den lokale debutant Oliver Maximilian, havde begge fået fornuftige, velvalgte modstandere.
Mbilizi fik ikke lov til at vise helt så flot boksning, som han havde demonstreret i sin debut i Randers nogen uger tidligere, selv om han vandt klart på points. Dertil var georgiske Nika Iudovi for akavet.
En direkte sammenligning mellem de to Enock’er, Mbilizi og Mwandila Poulsen, faldt ikke ud til Mbilizi’s fordel. Den langt mere erfarne Enock Mwandila Poulsen udraderede samme Iudovi på en halv omgang halvandet år tidligere. Men Mbilizi fik dog vist bokseevner, der godt kan nå et stykke vej.
Maximilian havde faktisk fået en ganske svær debutmodstander i den gennemrutinerede og snu georgier Mikheil Gabinashili. Georgieren har mange nederlag på cv’et, men han har mødt gode folk, og han bliver sjældent stoppet.
Det blev en dansk sejr, der måske ikke var helt så overbevisende, som da Ahmad El Ahmad slog samme Gabinashvili i Næstved et år tidligere. Men det blev dog en ganske sikker sejr i en kamp, hvor Maximilian brugte sine værktøjer fornuftigt.
Opgaven bliver nu at finde en vej til Maximilian, hvor han kan blive ført fornuftigt frem og bygge på erfaringsfundamentet. Hverken Mbilizi eller Maximilian er tilmeldt DM.