Bank møder ubesejret lette om WBO Europe titel

I hvert fald på papiret får Jacob Bank (9-0) sin hidtil sværeste modstander, når han den 24. juni i Forum Kolding møder Ralfs Vilcans (15-0), fra Letland i en kamp over 10 omgange om WBO Europe titlen i supermellemvægt. Det fremgår af TK Promotions hjemmeside.

Vilcans er i skrivende stund nr. 59 på BoxRec i supermellemvægt, hvor Bank er nr. 84. Indtil for få dage siden var Vilcans endda i top-50, men han er af uransaglige grunde pludselig rykket en del pladser tilbage.

29-årige Vilcans har vundet flere titler undervejs i karrieren: WBC International i supermellemvægt og IBA Intercontinental i letsværvægt, mens Bank har vundet WBO Youth titlen i supermellemvægt. Den høje lette har besejret navne som den indtil da ubesejrede tysker Nick Hannig, argentineren Hernan Perez og albansk-italienske Stiven Dredhaj. 6 af Vilcans 15 sejre er vundet før tid.

Kampen kommer efter meldingerne til at handle om en endnu ikke offentliggjort titel. Men under omstændigheder står Bank til sin indtil nu hårdeste test, der antageligt vil bringe ham ind i verdens top-50, hvis ikke BoxRec igen tryller med tallene.

WBO Europe bæltet i supermellemvægt er iøvrigt tidligere blevet båret af et par kendte navne. Mikkel Kessler vandt det i 2011 mod Mehdi Bouadla i Parken, og efterfølgende vandt Arthur Abraham det i Tyskland. Senere navne er englænderne Frank Buglioni og Jamie Cox.

Kommentarer