DaBU i OL-dialog med Olympisk Komité

Det danske amatørforbund DaBU skal navigere i et noget anderledes OL-landskab, efter at den Internationale Olympiske Komité (IOC) fornylig vedtog at udelukke det internationale amatørforbund AIBA fra at stå for OL’s bokseturnering, inklusive kvalifikationen.

Det er nu Danmarks Olympiske Komité (DOK), der skal indstille boksere til IOCs kvalifikationsturneringer, og derfor er DaBU i dialog med DOK og Dansk Idrætsforbund (DIF) med henblik på dansk deltagelse ved den europæiske kvalturnering i London i foråret 2020.

“DaBU har en super og udviklende dialog med vores nationale Olympiske Komite og med DIF på emnet OL Tokyo 2020. Der bliver udsendt fælles pressemeddelelse på emnet medio september 2019 – og ja,  DaBU har planer om deltagelse ved den europæiske OL kvalifikationsturnering i London på både kvinde- og herresiden – den afholdes i foråret 2020,” fortæller DaBUs formand Lars Brovil (foto) til Boksenyt.

Det er tilsyneladende ikke helt sevet ind alle steder, at AIBA officielt ikke har noget med OL i Tokyo at gøre, og at for eksempel AIBAs VM-turnering ikke kan give OL-kvalifikation. Men disse misforståelser lægger DaBU afstand til.

“DaBU forholder sig til konkrete fakta, og vi kan ikke navigere udfra eventuelle rygter. De boksere eller eventuelt trænere, der agerer på rygter eller andenhåndsviden kan ikke være tæt på DaBU, ellers ville de have henvendt sig og fået konkret og faktuel viden om emnet Tokyo 2020 OL,” lyder meldingen fra Lars Brovil.

Foto: Lars Brovil/Tulip Food Service
Kommentarer