Khattab vs. Jackiewicz den 4. juli

I 2003 var polske Rafal Jackiewicz (50-23-1) et upåagtet ungt navn, da han overraskende knockoutede Allan Vester i Tyskland. Siden blev han Europamester og boksede om IBFs VM-titel. Og i dag er han med 75 profkampe under bæltet en særdeles rutineret modstander for Abdul Khattab (17-2-1). De to mødes den 4. juli på Quaestor Fight Night i Aabenraa.

“Han har haft mange kampe og kommer med en masse rutine. Han ved hvordan en omgang skal gå, men jeg synes han ligger godt til mig. Jeg glæder mig til at møde ham. Jeg skal bare holde ham på afstand og udbokse ham. Ligesom jeg gør med alle de andre,” siger Abdul Khattab i en pressemeddelelse.

Jackiewicz blev i 2008 Europamester i weltervægt, ved at slå belgieren Jackson Bonsu. Han forsvarede titlen to gange, inden han vandt en IBF-eliminator mod Delvin Rodriguez. Han tabte dog VM-kampen på en majority decision, mod Dejan Zavec, som han havde besejret i et EM-titelforsvar.

I 2012 blev polakken EU-mester, men han tabte to forsøg på at genvinde EM-titlen, i 2012 og 2014. I 2015 stoppede han landsmanden Michal Syrowatka, som bokser EU-titelkamp i Randers lørdag, men Syrowatka vandt dog rematchen på points.

På det seneste har Jackiewicz bokset i mellemvægt, hvor han fire gange i træk har tabte på points, senest i maj, hvor han i England blev besejret af Danny Dignum. I skrivende stund er han nr. 198 på BoxRec, hvor Khattab er nr. 153.

Khattab føler sig velforberedt til opgaven.

“Det bliver bare bedre og bedre for hver træning. Man kommer til at se en Khattab i topform. Jeg bliver et monster i ringen,” mener Khattab.

 

Kommentarer