Mahfoud vinder overbevisende IBF Interim VM-titel

Argentinske Brenda Carabajal (foto) vandt IBFs Interim VM-titel i fjervægt ved overraskende at slå russeren Elena Gradinar. Den sejr lagde jeg personligt en del i, men når man så Gradinar slide tidligere på aftenens stævne, så virkede den sejr mindre imponerende.

Og Carabajal (nu 16-5-1) så heller ikke så stærk ud som ventet i starten af sit titelforsvar mod danske Sarah Mahfoud (nu 10-0). Mahfoud tog initiativet, og boksede mere offensivt end tidligere set. Carabajal virkede noget overrumplet, og Mahfoud hentede point’ene med  gode kombinationer omgang efter omgang, mens Carabajal ikke kunne få gang i sin boksning.

Argentineren prøvede at kæmpe, men det var mod en ganske overbevisende dansk overmagt. I 8. omgang prøvede Carabajal med desperationens kraft, men arbejdet var for primitivt til for alvor at få Mahfoud ud af balance. Danskeren boksede med overskud, og det var svært at se en omgang at give til Carabajal.

Det gav lidt løftede øjenbryn, at kampen havde to svenske og en dansk sidedommer (og dansk kampleder). Som kampen udviklede sig, var den slags formalia dog ret ligegyldige, for Mahfouds sejr var aldeles indiskutabel efter de 10 omgange. Rene D. Larsen havde 100-90, Mikael Höok havde 98-92 og Åke Johansson overraskende tætte 97-93.

Foto: Brenda Carabajal Facebook
Kommentarer