Meng fik en skramme i lakken – men leverede aftenens kamp

Oliver Meng er stadig ubesejret. Og han er stadig WBA Continental Europe titelholder. Men det uafgjorte resultat er alligevel en ridse på rekordlisten. Continental Europe bæltet kan han lige nu ikke bruge til ret meget andet end et trofæ i samlingen. Og først og fremmest demonstrerede kampen nogen udfordringer, der gør det sværere at se ham som det nye bærende hovednavn hos Danish Fight Night – også selv om han uden sammenligning leverede aftenens kamp. Læg mærke til den pikante detalje på plakaten, at Mathias Hansen var placeret i centrum, foran Meng.

Man kan ikke tage sejrsviljen fra Meng. Hans evne til at grave dybt, når det brænder på. Han reddede vel reelt det uafgjorte resultat med en ihærdig spurt især i sidste omgang. Alligevel var det ærgerligt at se samme mønster gentage sig som mod Walisson Fagundes og Khalil El Harraz sidste år: En flot start som luften gik af allerede efter et par omgange, og så en kamp på liv og død fra omkring 4. omgang. Felice Moncelli havde åbenbart læst på lektionen, for han slog mere dybt end i flere af hans tidligere kampe.

Det uafgjorte resultat bragte lige nøjagtig Meng ind i top-100 på BoxRec i letmellemvægt. Men det bragte ham ikke meget nærmere den verdenstop, hans ungdomstalent og smarte matchninger tidligt i karrieren gav løfter om. Den vej kræver stadig en stribe udviklingskampe, gerne mod andre typer modstandere end tonsere som Fagundes, El Harraz og Moncelli.

Samtidig bør titelmålene nok rettes ind. WBA Contitental Europe titlen afskærer Meng fra at blive rangeret på EBUs rangliste. Og for eksempel en EBU Silver titel kunne være et skridt mod en EM-kamp. Forudsætningen er selvfølgelig at Meng stadig har ambitionerne og den dertil hørende tålmodighed. Det er unægtelig tidligt at skumme fløden med showkampe mod aldrende MMA-navne hjemme fra Falster.

Emma Jensens hårde profdebut
Emma Jensen er en løfterig ung bokser, der sagtens kan nå ting og sager med lidt mere erfaring end blot 18 amatørkampe. Det billede blev der sådan set ikke ændret på af debutnederlaget mod kompetente Snezana Siljkovic, der kom med meget mere erfaring som amatør og prof.

Det blev en lidt barsk lektion, som et skævt scorecard til fordel for Jensen ikke kunne ændre på. Det skal hun ikke nødvendigvis lade sig slå ud af. Men det ville nok være logisk at lade den nærmeste fremtid handle om mere amatørerfaring.

De forudsigelige sejre før tid
Sejre før tid ville pynte på cv’et for både Hamza Hussein, Mathias Hansen og Thorbjørn Boudigaard. Ingen af dem havde prøvet at afgøre en profkamp, inden sidedommerne scorecards skulle i brug. Det blev de tydeligvis matchet efter, og alle tre kunne skrive en TKO-sejr i bogen.

Endnu en gang var Hamza Hussein den, der så mest overbevisende ud. Han er stadig mere en teknisk og taktisk klog bokser end en puncher, men der var effektfuld snert i slagene. Mathias Hansen fik denne gang plads til lidt mere boksning og lidt mindre brydekamp, men nogen ligefrem eksplosiv slagkraft fik han ikke demonstreret, selv om den blev afgjort tid. I Boudigaards kamp var et spændingsmoment, om Tamas Kozma havde en smule vilje til at vinde. Det havde han ikke.

Stævnet var suppleret af en kamp om den WBC Silver titel, som Sarah Mahfoud har måttet opgive for at kunne bokse om VM-titlen. Her fik Mahfouds planlagte modstander til stævnet, italienske Michela Braga, udstillet at hun slet ikke havde niveauet. Nigerianske Elizabet Oshoba udboksede og stoppede hende effektfuldt.

Meldinger fra Oshobas manager, Lee Eaton, antyder at der kunne flere opgaver for nigerianeren i Danmark – selv om det umiddelbart kunne være en svær opgave at gøre hende interessant for et dansk publikum.

Hjemmebane eller udebane
Nu venter allerede om en måneds tid næste Danish Fight Night, med en meget interessant hovedkamp. WBC/WBO-verdensmester Dina Thorslund skal forsvare mod mandatory udfordreren Seren Cetin. Det er ikke en ønskemodstander. Og en væsentlig faktor kan blive, hvor meget hjemmebane Thorslund får.

Dels er Cetin via sin tyrkiske promoter meget tæt på toppen i bokseforbundet WBC. Det kan influere på officials. Og dels kan der sagtens tænkes at komme mange tilskuere med tyrkisk baggrund i Royal Arena. I teorien kan der ende med at komme flere Setin-fans end Thorslund-fans hallen.

Det bliver så en opgave at stable et spændende undercard på benene. Oliver Mengs øjenskade skal hele hurtigt, hvis han skal blive klar. Og trioen Hussein, Hansen og Boudigaard er ikke nok til et attraktivt undercard. Så mon ikke vi kommer til at se et eller to nye DFN-navne i februar.

Enock Mwandila Poulsen er som bekendt optaget af en EM-kamp i London den 3. februar. Poulsen har i nogen uger været på træningslejr på Cuba, så der er blevet lidt stille om ham på det seneste, men mon ikke der snart kommer lidt nyt igen i den afsluttende opbygning.

I fredags var der deadline for forhandlinger, inden WBC VM-kampen i fjervægt mellem Sarah Mahfoud og Interim mester Skye Nicolson skulle sendes i purseoffer. Der er endnu ikke offentliggjort dato for et purseoffer, så mon ikke der stadig bliver forhandlet. Nicolson vil have kampen til til hjembyen Brisbane i Australien.

Mathias Hansen kommer til gengæld i den grad på hjemmebane, når han den 9. marts skal bokse på sin gamle amatørklubs stævne i Aabenraa. Og så er vi tilbage ved: Hvilken vej vil Meng? Udlandskampe er faktisk ikke en helt utænkelig mulighed.

Kommentarer