Mock kniber revanchen hjem

Én ting kan man ikke tage fra Lolenga Mock: Fighterhjertet.

Selv i hans efterhånden høje alder er han klar til at gå gennem ild og vand for at vinde boksekampe, men det var også nødvendigt lørdag aften i Viby-Hallen. Og selv om han fik sejren på en split decision, så var det en afgørelse, der i høj grad kunne diskuteres.

Mock (nu 43-16-1) havde på forhånd bebudet, at han ville prøve at skære ringen bedre af mod Veron (nu 28-24-1), end han gjorde i den første kamp i januar, hvor Veron kunne prikke sig til en sejr med bevægelig afstandsboksning. Taktikken lykkedes faktisk et stykke af vejen, men den medvirkede også til, at Mock måtte lægge kæbe til meget undervejs.

Det lykkedes ofte for Mock med hovedet forrest at få presset Veron op mod tovene og i hjørnerne. Men Mocks arbejde var ikke overbevisende præcist, og ikke mindst hans specielle, karateagtige overhåndshøjre ramte ofte i luften. Det blev til meget brydekamp og holderi, som den joggingdragtklædte kampleder Klaus Hagemann konsekvent valgte at give Veron skylden for, og i 7. omgang blev det til et vigtigt pointfradrag til Veron.

Når Veron havde luft til at slå, så ramte han til gengæld Mock ofte og hårdt. Mod slutningen af 2. omgang blev Mock ramt af et uppercut og et par opfølgende slag, der bragte ham hårdt rystet helt ud på afgrundens kant. Han kæmpede sig dog igennem til omgangens slut. Også i 5. omgang var Mock kortvarigt ude at gynge for et af de uppercuts, som Veron fandt ud af var et effektivt middel.

I den sidste tredjedel af kampen måtte en tilsyneladende ganske træt Mock i perioder sætte tempoet ned, og det gav Veron plads til at sætte sin træffere. Mocks konstante fight holdt ham dog også inde i kampen, og da Veron i 10. omgang skubbede Mock på ryggen, valgte kampleder Hagemann lidt tvivlsomt igen at trække et point, og det endte med at blive ganske afgørende.

I 12. omgang fik Mock på én eller anden måde hentet en sidste kraftreserve frem, og da Veron nu mest satsede på at holde tiden ud – måske fordi han troede, at sejren var hjemme – så kunne man også give Mock den sidste omgang.

På to af dommersedlerne, hos Per K. Hansen og norske Andre Høøk, var det nok til en dansk sejr med 114-112, mens Rene Dreyer Larsen havde det samme som Boksenyt, nemlig 114-112 til Veron.

Der var på forhånd lagt op til, at dette kunne blive Lolenga Mocks sidste kamp. Men selv om han i lange perioder af kampen så slidt og til tider sårbar ud, så var meldingen efter kampen, at han ville forsvare den VM-titel i det lille forbund IBA, som Mock med sejren vandt – og som han efter kampen blev fejret som en verdensmester for.

Foto: Boksenyt
Kommentarer