Mwandila Poulsen vinder EM-titel på tæt afgørelse

Det blev til en tæt kamp, da Enock Mwandila Poulsen (nu 12-0) og Franck Petitjean (nu 23-6-2) mødtes om den ledige EBU EM-titel i letweltervægt. De to boksere så hinanden forsigtigt an i starten, men de få træffere, der gik rent, kom mest fra Poulsen.

I 2. omgang blev Poulsen ramt på skulderen, der gik af led. Han fik den sat på plads i hjørnet, og efter det fik han lov til at fortsætte, og skaden så ikke ud til voldsomt at påvirke hans evne til at slå højren. Men omgangen var fransk.

Det så dog ud til at påvirke Poulsens timing en smule, og begge slog en del huller i luften i 3. omgang, hvor Petitjean stadig var den mest offensive. I 4. omgang fik Poulsen igen bedre fat, og en frustreret Petitjean skubbede Poulsen omkuld, og slutningen var præget af lidt hektisk boksning fra begge sider.

Poulsen havde god held med sine kontraer i 5. omgang, hvor han også holdt Petitjean fra effektive træffere. I 6. omgang havde begge deres øjeblikke, men Poulsens uppercuts var ganske effektive.

I 7. omgang kunne Poulsen lade Petitjean komme tættere på, og derfra lande kontraerne, mens Petitjean kom ind med mindre. I 8. omgang ramte Petitjean med en skalle, og Poulsen var en smule rystet, og senere skubbede en frustreret Petitjean igen Poulsen omkring.

Petitjean knoklede på i 9. omgang, og nu så Poulsen presset ud. Sidst i omgangen røg skulderen igen, og Poulsen måtte sætte sig til en tælling. I 10. omgang satte Poulsen sig igen ned, fordi skulderen gav problemer, men denne gang talte kampleder Giuseppe Quartarone ikke.

I 11. omgang havde Poulsen svært ved at holde Petitjean væk, men han fik også selv træffere ind med højren, og sidst i omgangen var Petitjean en smule rystet. Der var slagsmål om at få sat de sidste points ind i 12. omgang, uden at omgangen fik en klar vinder.

Efter de 12 omgange fik Poulsen sejren hos Iko Bebic med 116-113, og hos Mufadel Elghazaoui og Ernst Salzgeber med 114-113.

Kommentarer