Nu to tv-udbydere om dansk profboksning

Tv-udbyderen Sport Live er nu ikke ene om at vise dansk professionel boksning til danske seere. Streamingtjenesten Pluto TV lancerer nemlig en dansk sportskanal, Pluto TV Sport, der har indgået aftale med promoter Bettina Palle og Danish Fight Night om at vise stævnet i Albertslund den 4. marts. Det fremgår ikke, om aftalen rækker længere frem.

Sport Live er som de fleste bekendt i gang med en flerårig aftale med TK Promotion. I starten var stævner med Dina Thorslund ikke med i den aftale, og det seneste Thorslund-stævne blev vist på TV2 Sport. Men stævnet i Holstebro den 25. februar vises altså på Sport Live.

Streaming og andre kanaler
Til forskel fra Sport Live er Pluto TV ren streaming. Det er en international reklamefinansieret kanal ejet af amerikanske Paramount, som i Danmark efterhånden har etableret sig med mere dansk indhold.

Pluto TV Sport er nu netop startet som sportskanaler i Danmark, Norge og Sverige. Kanalen i Danmark vil udover boksning vise sportsgrene som MMA, stærkmandskonkurrencer, motorsport, padel med mere. Kanalen er reklamefinansieret og gratis for seerne.

Ganske pikant så indgik Sport Live faktisk i april 2022 aftale med Pluto TV om, at Pluto TV kunne genudsende tidligere Sport Live programmer i Sport Live Replay. Men det er blot én af kanalerne i Sport Live’s lidt komplicerede sammensætning af veje til seerne. Hos Sport Live har man lagt vægt på, at man ikke blot er en streaming-kanal, men det har været vanskeligt at kommunikere til mange almindelige tv-seere, hvor man kunne se kanalen.

Sport Live kan ses live med abonnement på en lang række regionale og lokale aviser i Jysk-Fynske Medier, i en række større antenneforeninger, og i tv-pakker hos en række større tv-udbydere som Stofa, YouSee og Allente med flere. Sport Live offentliggør ikke seertal for de enkelt events. En række danske sportsgrene er på programmet hos Sport Live. Her har man i det forløbne års tid også kunnet se DaBUs danske mesterskaber og landskampe.

TV2 og TV3 gledet væk fra boksning
Indtil for ikke lang tid siden var både TV2 Sport og Viaplay Fighting også aktører, når det handlede om dansk profboksning. TV2 viste Sauerland-stævner i 2009-2011, inden Sauerland skiftede til Nordic Fight Night hos TV3+ (Viasat) fra 2012 til 2015, TV2 Sport viste promoter Mogens Palle’s Danish Fight Night i 2015/2016. I 2016 valgte Viasat at tage afsæt i Sauerland-boksningen med kampsportsplatformen Viaplay Fighting, og TV3-koncernen var også medspillere i starten den internationale World Boxing Super Series.

Gradvis er boksning imidlertid blevet faset ud af de største tv-kanaler, trods hæderlige seertal. Det skabte et hul i markedet, som blandt andet Ekstra Bladet TV har forsøgt at udfylde. Når man har spurgt insidere på tv-stationerne, har meget handlet om, at man gerne ville have bedre fat i det nye streamingmarked, fremfor gammeldags flow-tv, og her vurderede man målgruppen for boksning til at være for gammel, sammenlignet med for eksempel MMA.

A new beginning
Både TV3 Sport/Viaplay og TV2 Sport viste dog en række kampe med Dina Thorslund, og i 2022 viste TV3 Sport/Viaplay også Sarah Mahfouds kamp mod Amanda Serrano, i kraft af en aftale med den engelske promoter Frank Warren. Og nu vælger en international streamingkanal altså at vise dansk boksning for at trække danske seere til (ligesom streamingkanalen DAZN streamer international boksning til danske boksefans).

“Det er yderst passende, at Pluto TVs nye sportskanal i marts kan vise seerne livedækning fra “A New Beginning”-boksegallaen. Den nye sportskanal er jo også en “new beginning” for Pluto TV Sport.

Vi samler nu næsten al sport på den nye sportskanal, så det er er nemt for seerne at få en masse livesport på skærmen sammen med et stærkt bibliotek med også en masse anden dansk sport fra vores Sport Live-samarbejde,” siger Jesper Haahr, programchef for Pluto TV, i en pressemeddelelse.

Kommentarer