Officielt: OL-boksning uden AIBA

Bestyrelsen i den Internationale Olympiske Komité, IOC, har officielt godkendt den indstilling, som en arbejdsgruppe præsenterede i sidste måned. Det betyder, at den olympiske bokseturnering i 2020 bliver gennemført uden deltagelse af amatørernes verdensforbund, AIBA.

Turneringen bliver nu arrangeret af en arbejdsgruppe ledet af japaneren Morinari Watanabe (billedet), der til daglig er leder af det internationale gymnastikforbund.

“Bokseturneringen vil bestå af 13 vægtklasser, 8 for mænd og 5 for kvinder (sammenholdt med 10 for mænd og 3 for kvinder i Rio 2016), som det nu er godkendt af IOCs bestyrelse i juni 2017,” lyder meldingen fra IOC.

Mændenes vægtklasser i Tokyo bliver fluevægt (52 kg), fjervægt (57 kg), letvægt (63 kg), weltervægt (69 kg), mellemvægt (75 kg), letsværvægt (81 kg), sværvægt (91 kg) og supersværvægt (+91 kg).

Kvindernes vægtklasser bliver fluevægt (51 kg), fjervægt (57 kg), letvægt (60 kg), weltervægt (69 kg) og mellemvægt (75 kg). Det bliver flere kvindelige deltagere ved OL, for den nye kønskvote lyder på 186 mænd og 100 kvinder, sammenholdt med 250 mænd og 36 kvinder i Rio.

Mellem januar og maj bliver der arrangeret fire kontinentale kvalifikationsturneringer, hvor Asien og Oceanien slås sammen. De øvrige turneringer bliver afholdt for Europa, Afrika og Amerika (Nord- og Sydamerika sammen), og processen afsluttes af en global kvalifikationsturnering i maj. Selve OL-turneringen afvikles i Tokyo fra den 25. juli til den 9. august.

Hver nationale olympiske komité kan indstille én bokser i hver vægtklasse til kvalturneringerne. Det betyder, at det i Danmark er den olympiske komité, DOK, der skal indstille boksere. Værtsnationen Japan får 6 fripladser (4 mænd og 2 kvinder), mens arrangementsgruppen kan udstede 8 wild cards (5 mænd og 3 kvinder).

Det fremgår endnu ikke, om der skelnes mellem amatører og professionelle boksere i indstillingerne til turneringen.

ilde: rte.ie/Wikipedia, foto: F.I.G. PR-foto
Kommentarer