Palle: De andre verdensmestre har ingen interesse i Thorslund

Dina Thorslund håber på at samle titlerne i bantamvægt, det vil sige at tilføje WBA og IBF-bælterne til sine WBO og WBC-titler. Det er ingen hemmelighed. Men den engelse WBA-mester Nina Hughes og den japanske IBF-mester Miya Yoshida er tilsyneladende ikke interesserede, melder promoter Bettina Palle til Ekstra Bladet

”Jeg prøver, alt hvad jeg kan. Problemet er bare, at man ikke kan tvinge andre verdensmestre til at møde Dina. Har de ikke interesser i det, og er der ingen penge i det, vil de ikke,” siger promoter Bettina Palle til Ekstra Bladet.

Nina Hughes havde indtil fornylig Lee Eaton som manager, og hun og hendes træner troede, at hun havde kontrakt med Matchroom efter VM-sejren over Jamie Mitchell. Det havde hun bare ikke, og Matchroom gav hende ikke kampe, da Matchroom bokseren Ebanie Bridges og engelske Shannon Courteney takkede nej.

Hughes’ eneste kamp i 2023 var mod Katie Healy, der reelt ikke havde noget at gøre i en VM-kamp. Hughes afbrød på den baggrund samarbejdet med Lee Eaton og fik i stedet managerkontrakt med Leon Sudbury fra Takeover Sports Management, og han skaffede hende en 5-kamps promoteraftale med amerikanske Lou DiBella.

DiBella har flere af navnene i bantamvægt i stalden, blandt andet WBA-mester Yoshida, IBF-mandatory udfordrer Shurretta Metcalf og australske Cherneka Johnson. Seneste melding har været, at Hughes skulle til Australien for at møde Johnson på Kambosos-Lomachenko stævnet.

Yoshida tog lidt overraskende titlen fra Ebanie Bridges, der havde en rematch klausul. Bridges valgte dog ikke at udnytte klausulen, fordi hun ville have en mindre kamp først. Matchroom har dog stadig en option på Yoshida, og der er ikke meldinger om, hvad de vil bruge den option til. Japaneren har altså Metcalf som mandatory – Metcalf slog faktisk Yoshida i en eliminator, inden Yoshida fik chancen mod Bridges.

I det billede passer Thorslund tilsyneladende ikke ind som modstander til Hughes og Yoshida.

”Argumentet fra deres side er nok: Hvem fanden er Dina Thorslund? Hvorfor betale en masse penge for at få hende til USA, hvis hun alligevel ikke sælger billetter,” siger Bettina Palle, der derfor vil prøve andre veje og muligheder.

Thorslund står samtidig med den udfordring, at hun stadig har tyrkiske Seren Cetin som mandatory udfordrer, selv om Cetin ikke kunne bokse mod Thorslund for en uges tid siden. Thorslund-lejren har ikke meldt om den store interesse i at møde Cetin nu, især ikke hvis den kamp ender i Tyrkiet.

Kommentarer