Poulsen mod ubesejret ungarer i titelkamp den 24. maj

Den 36-årige ungarer Balasz Bacskai (17-0, billedet) bliver modstanderen, når 37-årige Kim Poulsen (32-6) den 24. maj på udebane i Budapest skal prøve at vinde WBO European titlen i supermellemvægt. Det meddeler det ungarske promoterselskab New School Promotion på Facebook.

New School Promotion fortæller, at kampen bliver Bacskai’s afskedskamp. Ungareren har i en profkarriere, der startede i 2017, vundet en WBO Intercontinental titel i letmellemvægt ved at stoppe den tidligere Sauerland-bokser Nick Klappert i 2020, og året efter forsvarede han den med en pointsejr over argentineren Guido Pitto, der tilbage i 2012 slog Rede Zam Zam i Herning.

Bacskai ligger nr. 20 i verden i letsværvægt på BoxRec. Det er en del højere end Poulsen, der er nr. 721 i mellemvægt. Og det ligner unægtelig også en svær opgave, også taget Bakskai’s amatørkarriere i betragtning. Han har blandt andet vundet guld ved junior-VM og ved senior-EM i 2010, deltaget ved OL i 2016 og været tæt på at kvalificere sig i 2020. Han har bokset World Series of Boxing internationalt og Bundesliga i Tyskland, og han har flere gange slået Abass Baraou, og mødt navne som Amir Khan, Gabriel Maestre, Errol Spence og Eimantas Stanionis i amatørkampe.

Poulsen har vundet 4 ud af 5 kampe, siden han i 2022 vendte tilbage efter nogen års pause, men modstanderne har ikke været på Bacskais niveau. Senest slog han tyskeren Florian Wilderhof i Wien.

WBO European bæltet i supermellemvægt har indtil nu siddet om liver på Jacob Bank, der vandt den da ledige titel mod Ralfs Vilcans i 2023, og forsvarede den mod Ronny Landaeta i februar i år.

Kommentarer