THE PREVIEW: Mahfouds eksamen

Man kan mene, at en IBF Interim VM-kamp er en pænt stor begivenhed i dansk boksning. Men rammen er altså en ikke særlig stor hal på Frederiksberg – og ikke som det tidligere blev rumlet om, Royal Arena i Hillerød – og mit gigtknæ siger, at Danish Fight Night godt kunne bage op til noget større, hvis det lykkes at få Enock Mwandila’s EM-kamp til Danmark hen på foråret.

Det er under alle omstændigheder ganske dygtigt promoterarbejde at føre Sarah Mahfoud frem til en Interim VM-kamp i løbet af tre år og ni kampe. Og oven i købet til en kamp på hjemmebane, mod en mester der næppe er helt umulig at slå. Det bliver så nok lidt make or break for Mahfoud, men netop det er jo med til at definere en spændende hovedkamp.

Carabajal vs. Mahfoud
Argentinske Brenda Carabajal (16-4-1) overraskede stort, da hun sidste år – under verdensmester Jennifer Han’s barselsorlov – vandt den ledige IBF Interim titel mod den indtil da ubesejrede russer Elena Gradinar, som har været Mahfouds sparringspartner til denne kamp. Der er ikke den store tryllekunst i Carabajals boksning, men på typisk argentinsk facon knokler hun på, ikke mindst med jabs og højre hooks, og hun plejer ikke at give modstanderen meget ro.

Meldingerne fra Sarah Mahfouds træning til kampen har derfor givet anledning til lidt panderygter. Først et uventet trænerskifte midt i vadestedet, og så snak om, at 30-årige Mahfoud (9-0) skulle lære at slå hårdt og stå mere fast på benene. Mahfoud er nået så langt på hurtighed og bevægelighed, og det kan vise sig at være en dårlig idé, hvis Mahfoud gør alvor af at tage slagsmålet med råstærke Carabajal.
Chancefordeling: 50-50

Meng vs. Kurasov
Oliver Meng (7-0) har i en alder af 20 år allerede nået et pænt højt niveau, og derfor virker det ganske fornuftigt, at han ikke bliver presset for hårdt i dette forsvar af hans IBF Youth titel.

Vasyl Kurasov (11-3) har tabt hver gang, han har vovet sig udenfor hjemlandet Ukraine. Det sker nok også denne gang, men Kurasov er også holdbar, så Meng kan sagtens få nogen gode omgange ud af sin optræden.
Chancefordeling: 80-20

Morell vs. Sjekloca
Lad det være sagt med det samme:  Hvis Jeppe Morell (10-2) havde mødt den Nikola Sjekloca (35-5-1), der huserede for 8-9 år siden, så havde det været en sensation, hvis det var blevet til dansk sejr. Men det er næppe en Sjekloca ved noget, der ligner samme styrke, der stiller op i Frederiksberg-Hallerne.

PR-trommerne har buldret højt om Sjeklocas tidligere meritter. Og ifølge Aarhus Stiftstidende er Sjekloca på nuværende tidspunkt nr. 26 på BoxRec, og højt på flere at de største ranglister. Et faktatjek fortæller dog, at montenegrineren som inaktiv er ude af BoxRec (han er efter fredagens indvejning faktisk gået ind som nr. 26 i letsværvægt, red.), og at han i dag ikke ikke er på nogen større ranglister, end ikke EBUs EU-rangliste, hvor Morell er nr. 16, eller på EE-ranglisten for EBU-boksere udenfor EU. Så reelt ligner det den klassiske matchmaker manøvre: At hente et navn på det rigtige tidspunkt.

Sjekloca blev i 2017 blæst ud af den hårdtslående englænder Anthony Yarde – kort efter en god præstation mod Robert Stieglitz – og efter det har han i 2018 vundet tre mindre kampe i Serbien og Montenegro. Som 41-årig har han dog ikke været i ringen i over et år, og de store karrieredrømme er nok slut.

Spændingsmomentet er selvfølgelig, om han kan genfinde noget af fordums styrke, for så kan han sagten blive besværlig. Men et bud herfra bliver en dansk pointsejr, væsentligt mindre diskutabel end i Morells seneste kamp – og dermed trods alt gode BoxRec points på kontoen.
Chancefordeling: 70-30

Rossing vs. Svyryd
Ditlev Rossing (13-0) blev opereret i hånden sidst i 2019, men han har alligevel valgt at stille op ved dette stævne. På den baggrund virker det fornuftigt, at han møder en tilsyneladende ret overkommelig modstander i ukrainske Sviatoslav Svyryd (5-2).

Svyryd har dog aldrig været stoppet, så måske kan Rossing få nogen omgange under bæltet.
Chancefordeling: 95-05

Sharif vs. Munoz
Heva Sharif (3-0) har i hvert fald på papiret fået én af de mere spændende undercard matchninger i den ubesejrede spanier David Munoz (5-0). Ganske vist har Munoz endnu ikke slået en mand med en positiv rekordliste, og han er blot nr. 849 på Boxrec i letvægt, men han kommer trods alt med den ubekendte faktor, der ligger i en ubesejret status.
Chancefordeling: 80-20

Ramon vs. Gregores
Der skulle desværre gå mere end syv måneder fra Victor Ramons profdebut til hans anden kamp. Men nu kommer den altså, mod argentinsk-spanske Ezequiel Gregores (1-1). Ramon (1-0) er selvsagt stadig grøn, men han bør kunne vinde den her, mod BoxRecs nr. 1.107 i letvægt.
Chancefordeling: 85-15

Younes vs. La Selva
Adel Younes (0-0) er et ret ubeskrevet blad, i hvert fald i boksningen, så det bliver spændende at se, hvad han faktisk kan i en boksering, især efter træningen i England. Den franske modstander, Guillaume La Selva (1-5), er nok til at slå, som nr. 1.191 på BoxRec, men kampen kan vel give en indikation af Younes’ bokseevner.
Chancefordeling: 90-10

I en fjervægtskamp skal Mahfouds sparringspartner, Elena Gradinar, møde serbiske Nina Pavlovic.

Kommentarer