THE PREVIEW: Nej, det er ikke Wembley Arena

Storebælthallen i Korsør og XL Byg Arena i Ryomgaard, det er et stykke fra de store arenaer i London, Las Vegas og Riyadh. Men de er noget nærmere det lokale publikum, som lørdagens Rng-Sde Promotions’ stævne i Korsør henvender sig til.

Ganske som ved TK Promotions stævne i Ryomgaard fornylig er to navne fra den lokale bokseklub blevet professionelle trækplastre til stævnet. Her er det Emil Kot og Ahmad El Ahmad – ikke mindst suppleret af en interessant sværvægtsdebutant i Thomas Vinther.

De to stævner tjener både til opbygningen af boksere i de to stalde, og som opvarmning til større stævne i de næste måneder, med Jacob Bank i Kolding, og Kem Ljungquist i KB Hallen. Bank og Ljungquist kan begge meget vel nærme sig større opgaver i internationale arenaer. Ljungquist får allerede interessante tilbud.

Men nu handler det altså om Korsør, hvor der til profkampene blandt andet er hentet modstandere fra Moldova. Inden de professionelle går på, bliver der en række amatørkampe med Korsørklubbens boksere.

El Ahmad vs. Hernandez
Ahmad El Ahmad (2-0) skal første gang bokse en kamp sat til 6 omgange. Og selv om den 37-årige venezuelaner Jean Carlos Hernandez (9-8-1) er blevet stoppet to gange i år, så kan El Ahmad meget vel få brug for alle omgange, og han skal passe på undervejs, som Hernandez for blot et par uger siden viste ved at knockout’e indtil da ubesejrede Kevin Bruna.
Chancefordeling: 70-30

Kot vs. Sanjura
Emil Kot (3-0) blev i sin kun tredje profkamp i Næstved kastet ud i 8 omgange mod den stærke – og meget urent boksende – italiener Luca Di Loreto. Det blev en liv-og-død kamp for Kot.

På den baggrund stepper Kot denne gang lidt ned til en 6-omganges kamp mod en klassisk journeyman, Andrei Sanjura (1-4) fra Moldova. Trods de negative cifre har Sanjura vist, at han godt kan bokse, og Kot skal have slagkraften frem, hvis han skal afgøre det før tid, for alle Sanjura’s hidtidige kampe er gået tiden ud. Sanjura er dog en høj bokser, der er til at ramme med højrehånden, så måske…
Chancefordeling: 85-15

Vinther vs. Konecny
Det har trukket op til en profdebut længe for tårnhøje Thomas Vinther. Det sker mod tjekken Michal Konecny (0-2), der er gået tiden ud i det ene af hans to nederlag.

Konecny, der også deltager i kickboxing, ligner på videoer ikke en mand i fysisk storform, og han var også i gulvet i den kamp, hvor han gik tiden ud. Så det kan meget vel blive en dansk sejr før tid, hvis ikke debutnerverne låser for meget.
Chancefordeling: 95-05

Jallaw vs. Col
Fem kampe er det blevet til for Mahdi Jallaw (3-1-1), siden han i 2018 profdebuterede i en tidlig alder. Det lave aktivitetsniveau har medvirket til, at Jallaw ikke er nået så langt i karrieren, som hans store amatørresultater lagde op til.

Senest boksede Jallaw uafgjort i en kamp om det danske mesterskab mod Payman Akbari. I Korsør skulle Jallaw have alle chancer for at nystarte karrieren med en sejr over Marius Col (2-11) fra Moldova. Det kan dog sagten blive en reel boksekamp, trods Col’s cifre på rekordlisten, for han er kun blevet stoppet to gange, og han har flere gange givet unge håb reel modstand.

Col vil gerne slås og aflevere højren, men hans relativt oprejste stil bør ligge fint til Jallaw.
Chancefordeling: 90-10

Kunduzi vs. Anton
Gæstebokseren fra TK Promotion, Nesar Kunduzi (2-0) får også en modstander fra Moldova, Mihai Anton (0-2). Moldoveren er gået tiden ud i begge sine nederlag, og det bør være det bedste, han kan håbe på her.
Chancefordeling: 90-10

 Foto: Boksenyt
Kommentarer