THE PREVIEW: Promoterkampen II, Part 3, Aabenraa

Når teltdugen torsdag bliver slået op til Quaestor Fight Night i Aabenraa, vil der være gået hele 12 dage siden Nordic Fight Night i Horsens og 19 dage siden Danish Fight Night i Randers.

Men det er stadig et stævne i forsommerens byge fra de konkurrerende promotorer, og samtidig er mange danskere mentalt eller fysisk på vej på sommerferie – så det at sælge billetter har været en udfordring, indtil samtlige billetter blev solgt til en sponsor, der deler dem ud gratis.

Det er scenariet, når det nye Q Pro Boxing setup for alvor går i gang med promoter Thomas Møllenberg i front, efter et par tilløb i Gilleleje i januar og i Ringkøbing i februar. Og det bliver med et stævne uden den store main event og titler i store forbund, men til gengæld med en stald af ret nye proffer med samlet set et interessant potentiale.

Khattab vs. Jackiewicz
Q Pro Boxing staldens mest erfarne navn er Abdul Khattab, der i en årrække boksede for Team Sauerland. Khattab sluttede sin tid hos Sauerland med en stribe hårde opgaver, et skuffende nederlag til Arman Torosyan, en respektabel uafgjort på udebane mod Ronny Mittag og en fin sejr over Sauerlands svensker Oliver Flodin.

I februar tog han så et skridt ned for at tage nyt tilløb med en hurtig sejr over en journeyman, og nu tager han et skridt op igen, selv om modstanderen, 42-årige ekseuropamester og VM-udfordrer Rafal Jackiewicz efterhånden hører til i veteranrækkerne.

Jackiewicz er i Danmark mest kendt for at stoppe Allan Vester tilbage i 2003. Omkring år 2010 var polakken oppe i periferien af verdenstoppen, men siden er det ganske langsomt gået nedad, og han har tabt 7 af sine sidste 9 kampe. Det har dog hver gang været på points mod gode modstandere, og i 2015 slog han Michal Syrowatka, der i juni boksede EU-titelkamp i Danmark.

Jackiewics mest afslørende resultat på det seneste var måske en sejr på majority decision over Aliaksandr Dzemka, på hjemmebane i Polen. Dzemka er en habil journeyman, ikke mere, og på det niveau bør Khattab kunne vinde klart – også selv om polakken er kendt som en hårdfør presbokser af den slags, Khattab ikke altid har det godt med.

Chancefordeling: 80-20

Nielsen vs. Guerrero
Det her ligner en god gammeldags smart matchning. Mexicaneren er i skrivende stund nr. 63 i verden, ifølge BoxRec, men så god er han næppe: Jose Guerrero (9-2-2) har tabt på points til Alfredo Ramos, der har tabt på points til Bernal Lopez…der blev slået ud af Simon Madsen på et minuts tid. Selv om “bokser A slår bokser B slår…” heller ikke altid giver det fulde billede, så taler vi ikke reelt verdens top-100 her.

Det betyder kort sagt, at Mikkel Nielsen (8-0) kan tage et stort hop opad mod en modstander, der absolut ikke er umulig at slå. Dermed ikke sagt, at 20-årige Guerrero er en dårlig bokser. Men han virker ikke super hurtig, og med hans pæne oprejste boksning, ligner han et åbent mål for Nielsens lange sving.

GBUs Intercontinentale titel er på spil. Bæltet vil sikkert se pænt ud på hylden hjemme hos Nielsen, men det vigtige i denne kamp er altså, at der ligger ganske mange BoxRec points og venter på den fynske sønderjyde.

Chancefordeling: 70-30

Mohamed vs. Ajtai
Der er gået to år, siden Ali Mohamed (5-0) sidst var i kamp. Derfor er den 22-årige ungarer Jozsef Ajtai (22-14) da også en passende modstander.

Ajtais bedste resultat kom i 2016, hvor han i New York gik alle 10 omgange med den kinesiske dobbelte OL-guldvinder Shiming Zou, der i sin næste kamp blev verdensmester. Men Ajtai har vundet alle sine sejre i Ungarn og Slovakiet, mens han oftest bliver stoppet på udebane, uanset om det er mod verdensnavne som Artem Dalanian eller nyproffer som Manuel Steffan.

Mohamed er mere bokser end puncher, og han har vundet fire af sine fem kampe på points. Men taget i betragtning, at Ajtai er stoppet i 12 af 14 nederlag, bør en sejr før tid ikke være umulig for Mohamed.

Chancefordeling: 90-10

Møllenberg vs. Gviniashvili
Oliver Møllenberg (3-0) har fået en aktiv start på profkarrieren, så han bokser i Aabenraa sin fjerde kamp på et halvt år. Modstanden har ikke været overvældende, og han bliver også i denne kamp steppet roligt op i hans første kamp over 6 omgange.

Giorgi Gviniashvili (5-14-1) har faktisk prøvet at vinde udenfor hjemlandet Georgien, nemlig da han i Frankrig knockoutede Bryan Boussis, og han har gået alle omgange mod gode folk som Sebastiaan Steen og James Chereji.

Pænt boksende Møllenberg kan godt slå, men det er tvivlsomt, om han slår hårdt nok til at stoppe Gviniashvili, så en arbejdssejr over den fulde distance er en oplagt mulighed.

Chancefordeling: 80-20

Jallaw vs. Tatrishvili
Mahdi Jallaw (1-1) har fået ny modstander med sent varsel, og georgieren Malhkaz Tatrishvili (4-12) ligner ikke umiddebart et sværere opgave. Den vurdering hviler ikke bare på de negative cifre, men også på, at han er blevet stoppet i 8 af 12 nederlag, og på at han oftest har bokset i lettere vægtklasser end Jallaws letvægt.

Ali Mohamed stoppede da også Tatrishvili i 2. omgang i hans profdebut i 2016, og den tungere og mere kraftfulde Jallaw burde også have gode chancer for at gøre Mohamed kunststykket efter.

Chancefordeling: 95-05

Porsgaard vs. Guchmazovi
Jacob Porsgaard (1-0) profdebuterede i januar, boksede amatørkamp i juni, og nu vil han angiveligt gå all-in på proftilværelsen. I Aabenraa møder han georgiske Shalva Guchmazovi (1-4).

Alle georgierens fem profkampe er gået tiden ud, og han vinder tilsyneladende ikke omgange i sine nederlag, så spørgsmålet kan blive, om Porsgaard fysiske styrke er nok til at stoppe Guchmazovi. Mi gæt er, at Porsgaard kommer til at arbejde for en pointsejr.

Chancefordeling: 90-10

Zaren vs. Dema
Profdebutanten Oliver Zaren har i en del af amatørkarrieren bokset i supersværvægt, men som prof vil han bokse i cruiservægt. Albanske Arid Dema er også profdebutant, så han er svær at vurdere, men hvis Zaren kan finde den styrke, han viste i en amatørkamp i Græsted for en måned siden, så bør han vinde.

Chancefordeling, med forbehold: 90-10

Programmet rummer desuden en kamp med hollandske Alicia Holzken (4-0), der møder rumænske-tyske Xenia Jorneac (10-3) i en kamp om en GBU VM-titel i fluevægt. Jorneac er gået tiden ud med navne som Dina Thorslund og Ashley Brace, så det vil være en overraskelse, hvis Holzken, der endnu ikke har afgjort en profkamp før tid, kan stoppe Jorneac.

Og afghansk-norske Jamshid Nazari (4-0) skal møde den gennemrutinerede georgier Kahka Avetisiani (25-53-1), der efter et afbud er hentet ind med kort varsel. I 2014 leverede Avetisiani en stor overraskelse, da han i Esbjerg slog norske Andreas Evensen, og samme år tabte han på points til Rashid Kassem i Albertslund. I 2016 tabte han på points til debutanten Enock Mwandila Poulsen på Frederiksberg, så han ligner en god test for Nazari.

Kommentarer