THE PREVIEW: Stævne på det jævne – inden større kampe

Et pro-am stævne med seks profkampe, heraf fem danske: En hovedkamp hvor ingen af aktørerne er på BoxRec’s top-100 deres vægtklasse, bakket op af fire kampe med nyproffer og en enkelt udenlandsk kamp mod to boksere, der er fuldstændig ukendte for et dansk publikum. Den menu placeret i Royal Arena virker lidt som en wienerschnitzel med braskartofler serveret på en Michelin-restaurant. Også selv om det er i en nedskaleret udgave af arenaen.

Der er i min verden overhovedet ikke noget galt med en wienerschnitzel. Det er, hvad det er. Og der er grunde til, at stævnet er endt sådan. For der er større kampe på vej for de kendte navne hos Danish Fight Night. Sarah Mahfoud skal møde WBC verdensmesteren Skye Nicolson, og måtte derfor trækkes fra stævnet. Enock Mwandila Poulsen skal bokse EM-kamp i London. Og DFN vandt purseofferet på Dina Thorslunds WBC-mandatory mod Seren Cetin, der skal bokses den 24. februar.

På den baggrund er det egentlig prisværdigt, at DFN ikke har aflyst dette stævne og skubbet kampe til Thorslund-stævnet i februar. Om så de mennesker, der har købt billet for at se Mahfoud, er helt tilfredse…det er en anden sag.

Meng vs. Moncelli
Dette ligner umiddelbart en ganske smart og rigtig matchning af Oliver Meng (12-0). Meng er i skrivende stund nr. 127 i letmellemvægt på BoxRec, og Felice Moncelli (24-8-1) er 131. Så en dansk sejr kan hjælpe Meng på vej tilbage mod top-100. Og hvor et par af Mengs modstandere sidste år nok reelt var bedre end deres beskedne BoxRec rangeringer, så er 30-årige Moncelli måske ikke helt så stærk, som BoxRec rangeringen viser.

Moncelli’s to udebanekampe mod den indtil da ubesejrede tysker Ahmad Ali viser dog, at Moncelli ikke må undervurderes. I den første kamp tabte Moncelli diskutabelt på points, i den anden vandt Moncelli før tid. Det er især den sejr, der har skabt BoxRec rangeringen.

Stilmæssigt ser Moncelli umiddelbart ud til at ligge fint til Meng. Han er tætbygget og fysisk stærk, men ikke specielt hurtig eller aggressiv, og han slår ikke så ofte dybt. Dybt arbejde har tidligere givet Meng problemer. Oftest lurer og svajer Moncelli bag tætte parader, i hvert fald indtil han er tilstrækkelig presset. Så kan han godt sætte en tung offensiv ind med begge hænder – men de hænder er ikke så hurtige som Mengs.
Chancefordeling: 75-25

Hussein vs Sucevic
Hamza Hussein (4-0) er gået tiden ud i alle sine hidtidige profkampe. Det er langt fra sikkert, at det bliver nødvendigt mod Goran Sucevic (4-12-1),for serberen er blevet stoppet 7 gange.

Sucevic kan godt bokse, pænt uden at være prangende, og han har for eksempel deltaget ved de serbiske mester som amatør. Han er desuden professionel kickbokser. indtil 2021 boksede han i supermellemvægt og letsværvægt – hans hurtige KO-nederlag til Ahmed Rossi i Sverige var i mellemvægt.

Han er tydeligvis til at stoppe, og Hussein er mere en teknisk bokser end en puncher. Så spændingsmomentet kan blive, om den går alle 4 omgange.
Chancefordeling: 95-05

Hansen vs. Elezovic
Mathias Hansen (2-0) har ligesom Hussein sin første KO-sejr til gode. Bosniske Djejlan Elezovic (0-1) gik tiden ud i sin profdebut. Kampen er sat til 6 x 2 minutter, og det giver nok bosnieren en bedre chance for at holde nogen omgange. Det vil dog være en dansk skuffelse, hvis ikke Hansen i hvert fald kan slide Elezovic op.
Chancefordeling: 95-05

Boudigaard vs. Kozma
Hvis det var Tanas Kozma anno 2018, så ville jeg være noget nervøs på vegne af Thorbjørn Boudigaard (1-1). Det år overrumplede Kozma norske Kent Erik Baadstad i Oslo. Men fire KO-nederlag i træk stoppede Kozma i 2019, og han kom først tilbage i 2023, hvor han blev slået ud af Tobias Sørig,

Kozma nåede dog at ramme Sørig med et par bomber, og Boudigaard skal stadig vare sig for Kozma’s rushes tidligt i kampen. Boudigaards rækkevidde og aktivitetsniveau bør dog kunne tage den. Boudigaard har dog ikke Sørigs tunge slagkraft, så kampen kan sagtens gå tiden ud.
Chancefordeling: 80-20

Jensen vs. Siljkovic
En rekordliste på 4-17-3 lyder ikke skræmmende. Men det er faktisk ikke nogen helt ueffen debutmodstander, Emma Jensen får med blot 18 amatørkampe på bagen. Snezana Siljkovic har bokset som både prof og amatør sideløbende, og ved amatør VM i både 2022 og 2023 vandt hun sin første kamp.

Som prof har rejst rundt og bokset kampe mod ganske stærke folk, hvor hun har været tiltænkt den tabende rolle. Et par gange er hun endda trådt ud af rollen. Men Emma Jensen har altså allerede vist et lovende niveau, ikke bare ved at blive dansk og nordisk mester. Det siger nok så meget om niveauet, at hun i efterårets to nederlag ved danske turneringer pressede Luna Andrup og Sofie Rosshaug ud i split decisions.

Siljkovic er en ret tætbygget fluevægter, men som velskolet amatør bokser hun ganske teknisk og klogt med hurtige kontraer og kombinationer. Spørgsmålet kan være hvor meget vindervilje, hun kommer til Danmark med. Det kan blive ganske interessant test, der med stor sandsynlighed går alle omgange.
Chancefordeling: 70-30

Udover en indledende række amatørkampe, suppleres stævnet så af en udenlandsk kamp om den WBC Silver titel, Mahfoud måtte opgive. Mahfouds planlagte modstander, italienske Michela Braga, skal møde nigerianske Elizabeth Oshoba. Begge er 6-0, Braga er nr. 23 i fjervægt på BoxRec, hvor Oshoba er nr. 8 i superfjervægt. ingen af de to er lige nu rangeret hos WBC, og det siger lidt om den reelle værdi af Silver titlen.

Kommentarer