The Undercard – uge 14-15

Nyheder fra hele verden i uge 14 og 15.

Ukrainske Vasyl Lomachenko (nu 13-1) havde ingen problemer med forsvare sine WBA Super og WBO VM-titler i letvægt mod engelske Anthony Crolla (nu 34-7-3), der er tidligere WBA-mester. Efter en stille 1. omgang, blev Crolla udbokset i 2. omgang, sendt ned i 3. omgang, og da englænderen røg ned igen i 4. omgang, vinkede kampleder Jack Reiss kampen af efter 0:58. Her er kampen, og et interview med Loma:

I Monterrey, Mexico, havde mexicaneren Jaime Munguia (nu 33-0) overraskende store problemer med at forsvare sin WBO VM-titel i letmellemvægt påmod irsk-australske Dennis Hogan (nu 28-2-1). Efter de 12 omgange fik Munguia sejren på en majority decision, med cifrene 116-112 (Waleska Roldan), 115-113 (Rocky Young og 114-114 (Richard Levine), men Hogan så fra et neutralt hjørne ud til at være klar vinder med sin mere bevægelige boksning mod den paradeløse Munguia. Her er et interview med Hogan efter kampen:

I Halle/Saale i Tyskland forsvarede tyske Dominic Bösel (nu 29-1) forsvare EBUs EM-titel i letsværvægt ved at stoppe albansk-østrigske Timi Shala (nu 19-6). Shala fik kampen i sidste øjeblik, da Orial Kolaj meldte afbud efter indvejningen, og han fik en del klø. Han var i gulvet i 7. omgang, inden kampleder Victor Loughlin afbrød legen i 8. omgang.

Diverse nyt
Gennady “GGG” Golovkin skal bokse sin første kamp i hans nye DAZN aftale den 8. juni i Houston, Texas. Promoter Eddie Hearn havde udset den amerikanske The Contender vinder Brandon Adams som modstander, men Adams har valgt i stedet at sige ja til en mulighed for at møde WBC Interim mesteren Jermall Charlo. Mulige modstandere til GGG er nu Demetrius Andrade, Hassan N’Jikam og Kamil Szeremeta. Her er et interview med GGG:

WBO-mesteren i supermellemvægt, Gilberto Ramirez har netop bokset en kamp i letsværvægt. WBA Super mesteren og WBSS vinderen Callum Smith skal møde TBA den 1. juni i New York. Men tilsyneladende er planer om en unification mellem de to allerede langt fremme, angiveligt i London i efteråret. Promotorerne Bob Arum og Eddie Hearn er tilsyneladende stort set enige – det kræver dog, at Ramirez bokser mere i supermellemvægt, og det virker lige nu lidt uafklaret. Her er et interview med Ramirez efter lørdagens sejr over Tommy Karpency, og et interview med Callum Smith:

WBAs “almindelige” verdensmester i sværvægt, Mahmoud Charr (tidligere Manuel Charr), har skrevet promoterkontrakt med Epic Sports & Entertainment. Det var Epic, der sidste år vandt først Pulev vs. Whyte og så Pulev vs. Miller, med urealistiske monsterbud. Kampene blev ikke til noget, men Pulev endte med at bryde med Team Sauerland og møde Hughie Fury på et stævne, arrangeret af Epic.

Charr har ikke bokset siden november 2017, på grund af en dopingsag, hvor han slap af krogen på grund af procedurefejl hos dopingmyndighederne. WBA satte deadline den 12. april på et purseoffer på en kamp mellem Charr og Interim mester Trevor Bryan, men det purseoffer blev tilsyneladende aflyst. Og nu er Charr ligesom boksekollega Felix Sturm under anklage for skattesnyd i Tyskland – Sturm er i skrivende stund varetægtsfænglet. Den rigtige WBA-verdensmester er Anthony Joshua.

Kommende kampe
De mexicanske superfjervægtere Miguel Berchelt (35-1) og Francisco Vargas (25-1-2) skal mødes i en rematch den 11. maj i Tucson, Arizona. Kampen gælder den WBC VM-titel, som Berchelt tog fra Vargas i januar 2017.

På samme stævne i Tucson skal WBO-verdensmesteren i superbantamvægt, Emanuel Navarrete (26-1) fra Mexico bokse rematch mod manden, han tog titlen fra, ghaneseren Isaac Dogboe (20-1).

Sværvægtsopgøret mellem de to europæere, engelske Tyson Fury (27-0-1) og tyske Tom Schwarz (24-0), er nu lagt fast til den 15. juni i MGM Grand i Las Vegas. Bob Arum er promoter i samarbejde med Frank Warren. Her er et interview med Fury:

De kommende to uger
I Madison Square Garden i New York skal Terence Crawford (34-0) fra USA forsvare WBOs VM-titel weltervægt mod engelske Amir Khan (33-4). Her er et længere interview med Crawford, og lidt fra Khans træning:

Den følgende torsdag, i Chonburi, Thailand, sætter Chayaphon Moonsri (aka Wanheng Menayothin, 52-0) sin ubesejrede rekord-rekordliste og WBC VM-titel i minimumvægt på spil mod Tatsuya Fukuhara (21-6-6) fra Japan.

Samme dag i Brescia i Italieb, skal Luca Rigoldi (19-1-1) forsvare EBUs EM-bælte mod franske Anthony Settoul (24-7). Her er et italiensk interview med Rigoldi fra november:

Om fredagen er der dobbelt VM-stævne i Inglewood, Californien. Wikaksil Wangek (aka Srikaset Sor Rungvisai, 47-4-1) forsvarer WBCs VM-titel i superfluevægt mod Juan Francisco Estrada (38-3) Mexico, mens WBA-mester Daniel Roman (26-2-1) fra USA og den irsk-australske IBF-mester TJ Doheny (21-0) mødes i en unification i superbantamvægt. Her er interviews med Roman og

Kampen den følgende lørdag i Las Vegas mellem Robert Easter Jr. (21-1) fra USA og cubanske Rances Barthelemy (27-1) får WBAs “almindelige” VM-titel i letvægt på spil. Den rigtige WBA-verdensmester er Vasyl Lomachenko.

Samme dag bokses de første semifinaler i denne sæsons World Boxing Super Series. I Lafayette, Louisianna, USA, skal den lokale helt Regis Prograis (23-0) i letweltervægt møde WBA-mesteren Kiryl Relikh (23-2) fra Hviderusland, mens WBA-mester Nonito Donaire (39-5) fra Philippinerne og WBO-mester Zolani Tete (28-3) fra Sydafrika mødes i bantamvægt. Her er interviews med Prograis og Tete:

Kommentarer