The Undercard – uge 22-23

Nyheder fra hele verden i uge 22-23.

På undercardet til Joshua vs. Ruiz i Madison Square Garden, New York, forsvarede WBSS-vinderen Callum Smith (nu 26-0) WBA Super VM-titlen i supermellemvægt mod Hassan N’Dam N’Jikam (nu 37-4) fra Frankrig, der er tidligere WBA-verdensmester i mellemvægt. N’Jikam var reelt chanceløs, og han var i gulvet i alle de tre første omgange, inden han blev stoppet efter 2:26 af 3. omgang. Her er highlights:

På samme stævne i MSG havde irske Katie Taylor (nu 14-0) overraskende store problemer med at vinde sin fjerde VM-titel i et stort forbund. Den belgiske underdog Delfine Persoon (nu 43-2) havde WBC-titlen med i ringen, men hun havde også en lang rækkevidde og en aggressiv boksning, der gav Taylor store problemer, og det var højst tvivlsomt, da den forsvarende WBA/IBF/WBO-mester Taylor fik tildelt majority decision med 2 x 96-94 (Alan Nace og John Porturaj) og 95-95 (Don Trella). Her er to vurderinger af kampen, fra Carl Froch og Tony Bellew:

Thailandske Chayaphon Moonsri (nu 53-0) udbyggede sin ubesejrede rekord-rekordliste, da han i Chonburi, Thailand, som ventet forsvarede WBCs VM-titel i minimumvægt mod japaneren Tatsuyi Fukuhara (21-6-6). Moonsri fik sejren med 79-73 og 2 x 78-74, da kampen gik til en teknisk pointsafgørelse i 8. omgang på grund af en øjenskade hos Moonsri, der havde styret kampen indtil da.

En sær tvist på den afgørelse i Thailand er, at Fukuhara siden 2. omgang havde bokset med en noget værre øjenskade end den skade hos Moonsri, der fik stævnelægen til at beordre kampen afbrudt, så den kunne gå til scorecards.Her er kampen set fra ringside:

I Cardiff, Wales, mødtes walisiske Jay Harris (nu 16-0) og Angel Moreno (nu 19-4-2) fra Spanien i en kamp om den ledige EBU EM-titel i fluevægt, og ganske som ventet trak Harris sig sejrrigt ud af den duel. Moreno var med i starten, men Harris tog hurtigt overtaget, og han fik sejren med 120-108 (Jean Laine), 119-109 (Grzegorz Molenda) og 117-111 (Luca Montella).

Tidligere har det været sådan, at man ikke kunne bokse EM-kamp, hvis man havde tabt sin sidste kamp, men hvis den regel stadig gælder, så har Moreno fået dispensation, for i hans sidste kamp, for tre måneder siden, tabte han tårnøhøjt på points, også mod en britisk bokser. Her er et interview med Harris efter sejren over Moreno:

Gennady Golovkin (nu 39-1-1) vandt i Madison Square Garden, New York, som ventet over upåagtede Steve Rolls (nu 19-1) fra Canada. Rolls bed sådan set udmærket fra sig, men efterhånden fik Golovkin fat, og en venstre sendte Rolls ned for fuld tælling efter 2:09 af 4. omgang.

I Reno, Nevada, forsvarede Oscar Valdez (nu 26-0) fra Mexico forsvare WBOs VM-bælte i fjervægt. Han mødte Jason Sanchez (nu 14-1) fra USA, og dominerede gennem det meste af kampen, hvor Sanchez måtte en tur i gulvet for et venstre hook i 5. omgang. Cifrene var 118-109 og 2 x 117-110. Her er et interview med Valdez efter kampen:

Spanske Andoni Gago (nu 22-3-3) mødte Bilbao landsmanden og EU-mesteren Jesus Sanchez (nu 10-2) i en kamp om den ledige EBU EM-titel i fjervægt, og det endte med en meget kneben og diskutabel sejr til Gago i hjembyen Bilbao. Ceylan-besejreren Sanchez havde Gago i gulvet i 2. omgang. Sidedommerne sagde 115-114 (Francisco Rosa), 115-113 (Jose Carrasco) og 112-116 (Agapito Gomez). Her er lidt klip fra kampen set fra et tilskuerperspektiv:

Diverse nyt
Anthony Joshua havde klausul på en rematch, hvis han tabte til Andy Ruiz Jr., og den klausul gør han nu brug af. Kampen skal bokses i november eller december. Angiveligt får rematchen også alle de tre store titler, WBA. IBF og WBO, være på spil. Der var ellers spekuleret i, at IBF kunne finde på at trække deres titel, som de gjorde det ved Saul “Canelo” Alvarez, da han boksede rematch mod Golovkin. IBF mandatory udfordreren Kubrat Pulev havde en halv aftale med Joshua-lejren om en kamp i efteråret, men den 39-årige bulgarer må altså åbenbart vente endnu længere. Joshua taler om nederlaget til Ruiz her:

WBC-verdensmesteren i sværvægt, Deontay Wilder, og cubanske Luis Ortiz har skrevet under på en rematch. Den skal formentlig bokses i september. De to mødtes også i marts 2018, hvor Wilder stoppede Ortiz i 10. omgang, efter en indtil da ret lige kamp. Her er Joshua’s promoter Eddie Hearn’s reaktion på Wilder vs. Ortiz:

Der er også nået enighed om kampen om WBAs “almindelige” VM-titel i sværvægt, mellem Manuel Charr og Trevor Bryan, så purseofferet er aflyst. Vinderen bliver mandatory udfordrer til den rigtige WBA-verdensmester, Andy Ruiz Jr.. Der er endnu ikke nyt om, hvor og hvornår Charr vs. Bryan skal bokses – og Bryan vil tilsyneladende hellere møde Deontay Wilder:

WBAs hidtidige “almindelige” verdensmester i cruiservægt, kazakhstaneren Beibut Shumenov, er blevet frataget sin titel. Veteranpromoter Don King havde med et stort bud vundet retten til at arrangere en kamp mellem Shumenov og den hidtidige Interim mester, armensk-franske Arsen Goulamirian, men King var ikke i stand til at gennemføre planerne om kampen, der skulle have været bokset i Kazakhstan i maj.

Goulamirian (24-0) er nu “almindelig” verdensmester. Hans bedste sejre er over folk som belgieren Ryad Merhy og australske Mark Flanagan. Super mester er den 39-årige russer Denis Lebedev, der efter en periode som “Champion in Recess” fornylig blev genindsat som Super mester, da Oleksandr Usyk rykkede i sværvægt. Lebedev har ikke bokset en VM-kamp i snart to år.

Apropos “Champion in Recess”, så har WBC givet Oleksandr Usyk den titel i cruiservægt. I praksis betyder det, at hvis Usyk beslutter sig til at rykke tilbage i den vægtklasse, så har han ret til at udfordre den siddende mester. Indtil videre vil Usyk bokse i sværvægt. Usyk regner med at blive klar efter sin skade, så han kan bokse i september:

De russiske arrangører, der skulle arrangere WBO VM-kampen i letsværvægt mellem mesteren Sergey Kovalev og den officielle udfordrer Anthony Yarde den 29. juni i Rusland, har opgivet at gennemføre stævnet, og de vil rykke det til august. Det har Yarde’s promoter, Frank Warren, nægtet at acceptere, og han har tilbudt at arrangere kampen den 13. juli i London. Det ville russerne ikke være med til, så nu har WBO i al hast indkaldt til et nyt purseoffer, tirsdag den 11. juni. Her er et interview med Yarde, mens han stadig ventede på en bekræftelse af kampen i Rusland:

Den tidligere WBC-verdensmester i letsværvægt, Chad Dawson, gør comeback den 29. juni i USA, mod den ret ukendte Quinton Rankin. Dawson, der vil være 37 år, når han går i ringen, havde sin storhedstid fra 2007 til 2012, hvor Andre Ward stoppede ham. Siden tabte Dawson tre af seks kampe, to før tid, inden han stoppede karrieren efter et nederlag i marts 2017. Men han melder sig altså nu i rækken af aldrende boksere, der ikke vil erkende, at boksefremtiden ligger bag dem. Her er lidt fra Dawsons træning:

Den tidligere verdensmester og Allan Vester-besejrer Zab Judah blev endnu én i rækken af boksere, der tog en kamp for meget, eller måske en del kampe for meget. Nu 41-årige Judah blev i Verona, New York, stoppet af kampleder Charlie Fitch, der dermed måske reddede hans liv, for Judah blev efterfølgende indlagt med alvorlige hovedskader. Judah stoppede ellers efter et nederlag til Paul Malignaggi i 2013, men han gjorde desværre comeback i 2017. Her er kampen, hvis man ønsker at se den ubehagelige afstraffelse af Judah:

Kommende kampe
Vasyl Lomachenko (13-1) skal forsvare WBAs og WBOs VM-titler i letvægt mod engelske Luke Campbell (20-2). Kampen skal bokses den 31. august, enten i London eller Campbells hjemby Hull. Campbell har haft lidt svært ved at omsætte sit OL-guld fra 2012 til professionelle resultater på højeste niveau. Her taler Lomas promoter, Bob Arum, om hvorfor Campbells promoter Eddie Hearn ikke har været vild med kampen:

WBC-mester Jose Ramirez (24-0) og WBO-mester Maurice Hooker (26-0-3) skal mødes i en unification i letweltervægt den 27. juli i Arlington, Texas. Kampen vises på DAZN i USA og Sky Sports i UK. Her er lidt fra pressemødet, der annoncerede kampen og et interview med Hooker:

Mexicanske Rey Vargas (33-0) skal den 13. juli i Carson, Californien, forsvare WBCs udgave af verdensmesterskabet i superbantamvægt. Han møder japaneren Tomoki Kameda (36-2).

Den planlagte VM-rematch mellem WBC-verdensmesteren i letmellemvægt, Tony Harrison fra USA, og den tidligere mester Jermell Charlo, er aflyst. Kampen skulle være bokset den 23. juni, men Harrison har fået en ankelskade.

De kommende to uger
I Riga, Letland, er der Word Boxing Super Series semifinaler i cruiservægt. Den lokale helt Mairis Briedis (25-1) møder Krzysztof Glowacki (31-1), mens Yuniel Dorticos (23-1) fra Cuba møder Andrew Tabiti (17-0) fra USA. Kampen mellem Briedis og Glowacki bliver om den ledige WBC VM-titel, nu hvor Usyk ikke længere er mester. Og samtidig er WBOs VM-titel på spil, fordi WBO har gjort den hidtidige mester Glowacki til rigtig mester. Her er en preview af Briedis vs. Glowacki:

IBF-verdensmesteren i fjervægt, Josh Warrington (28-0) skal hjemme i Leeds forsvare titlen i et engelsk lokalopgør mod Kid Galahad (26-0). Galahad, aka Abdul Barry Awad er født i Quatar, men bosat i England. Her er et Face-off op til kampen:

Tyson Fury (27-0-1), tidligere sværvægts-verdensmester, bokser i Las Vegas lørdag. Han møder den håndplukkede, ubesejrede tysker Tom Schwarz (24-0). Her er et nyt interview med Tyson Fury:

Den azerbadjansk-fødte ukrainer Artem Dalakian (18-0) skal hjemme i Kiev forsvare WBAs VM-bælte i fluevægt mod Sarawut Thawornkam (20-1). Her er en lille præsentation af Dalakian:

Den følgende onsdag er der dobbelt VM-stævne i Chiba, Japan. Kazuto Ioka (23-2) fra Japan og Aston Palicte (25-2-1) fra Philippinerne mødes om den ledige WBO VM-titel i superfluevægt, mens Hiroto Kyoguchi (12-0) fra Japan forsvarer WBA Super VM-titlen i letfluevægt mod Tanawat Nakoon (11-0).

Her er en lille præsentation af Aston Palicte, med engelske undertekster:

I Cantabria i Spanien skal spanske Sergio Garcia (29-0) forsvare EBUs EM-titel i weltervægt mod Siarhei Rabchanka (29-4) fra Hviderusland.

Kommentarer