The Undercard – uge 26-27

Nyheder fra hele verden i uge 26-27.

I Providence i USA forsvarede amerikaneren Demetrius Andrade (nu 28-0) fganske overbevisende WBO VM-bæltet i mellemvægt mod polakken Maciej Sulecki (nu 28-2). Sulecki var i gulvet allerede i 1. omgang, og han kom siden aldrig i nærheden af at true Andrade. De tre sidedommere, Glenn Feldman, Robin Taylor og Don Trella, havde alle 120-107. Her er kampen (med lidt dårlig lyd):

På samme stævne i Providence forsvarede Khalid Yafai (nu 26-0) fra England WBA VM-titlen i superfluevægt mod Norbeito Jiminez (nu 29-9-4) fra den Dominikanske Republik. Yafai trak fra allerede i starten og i 5. omgang blev Jiminez trukket et point for at holde, mens Yafai slap billigt fra både for dybe stød og slag i nakken, der i 12. omgang sendte Jiminez ned. Her valgte kampleder Danny Schiavone at tælle over Jiminez. Eddie Scuncio havde 119-107, Nelson Vazquez havde 118-108 og Lynne Carter havde 117-109. Her er kampen:

I Houston, Texas, forsvarede Jermall Charlo (nu 29-0) fra USA sin nyerhvervede WBC VM-titel i mellemvægt mod landsmanden Brandon Adams (nu 21-3). Charlo fik sejren med tårnhøje cifre, 2 x 120-108 (Don Griffin og Steve Morrow) og 119-109 (David Sutherland), men defensive Adams, der aldrig har slået nogen af betydning, og som i fire år kun havde bokset i en Contender turnering, gjorde faktisk tingene sværere for Charlo end som så. Her er highlights fra stævnet:

Ghanesiske Richard Commey (nu 29-2) forsvarede efter en skadespause IBFs VM-titel i ietvægt. I Temecula i Californien stoppede han den mexicanske veteran Raymundo Beltran (nu 36-9-1) i 8. omgang. Beltran havde sine øjeblikke, især i 3. og 6. omgang, men han var i gulvet og til stående tælling i 1. omgang, i gulvet i 5. omgang, og da han røg ned igen i 8. omgang, stoppede kampleder Edward Hernandez Jr. legen efter 0:54. Beltran var vejet ind for tung, så han kunne ikke vinde titlen i kampen. Her er afgørelsen:

Belgieren Francesco Patera (nu 22-3) forsvarede EBUs EM-titel i letvægt ved et OPI/Matchroom Italy stævne i Milano. Han stoppede nordireren Paul Hyland Jr. (nu 20-2) efter 1:15 af 6. omgang. Patera dominerede, og selv om Hyland kæmpede tappert, så måtte han ned fire gange, inden kamleder Jean Laine afbrød kampen.

I Astana, Kazakhstan, forsvarede franske Nordine Oubaali (nu 16-0) WBCs VM-titel i bantamvægt ved at stoppe Arthur Villanueva (nu 32-4-1) fra Philippinerne ved starten af 7. omgang. Philippineren havde ikke mange chancer, og da han havde været i gulvet i 6. omgang, valgte hans hjørne at opgive i pausen. Den officielle tid var 0:01 af 7. omgang. Her er et interview med Oubaali:

Diverse nyt
Verdensforbundet WBC har opfundet en ny forvirrende titel: Franchise Champion (på dansk noget i retning af “forretningsmester”). Den titel har Saul “Canelo” Alvarez fået i mellemvægt, i stedet hans VM-titel. Det betyder i praksis, at han er fri for de normale forpligtelser, der gælder en verdensmester, for eksempel mandatory titelforsvar. Canelo skal ifølge rygterne møde landsmanden Jaime Munguia i september.

Det betyder samtidig, at den hidtidige Interim mester, Jermall Charlo, nu er almindelig WBC mester – en titel han som nævnt længere oppe forsvarede mod Brandon Adams. Charlo burde måske være tilfreds, men det er han vist ikke, for Canelos nye titel betyder, at han ikke behøver at møde Charlo – der havde drømt om en kassekamp mod Canelo. Det taler Charlo om her:

WBA Super mesteren i cruiservægt, russeren Denis Lebedev, skulle have mødt den “almindelige” mester, armensk-fransk-amerikanske Arsen Goulamiryan. I juni meldte WBA, at Lebedev havde accepteret at møde Goulamiryan som mandatory, men nu melder den russiske lejr, at parterne ikke kunne blive enige om økonomien i kampen. Det fremgår ikke, om Lebedev så bare slipper for at møde Goulamiryan.

Claressa Shields, Cecilia Brækhus, Katie Taylor – tre navne, der alle har alle fire store VM-titler, i henholdsvis mellemvægt, weltervægt og letvægt. Der tales meget naturligt om, at de kan møde hinanden, eller rettere, at Brækhus kan møde Shields eller Taylor. Men selv om der skrydes i medierne om, hvem der vil møde hvem, så ser det svært ud.

Brækhus har især været interesseret i Taylor. Men Taylor har to andre kampe i kikkerten: En rematch mod Delfine Persoon, som hun omdiskuteret tog WBC-bæltet fra, og en kamp mod superstjernen Amanda Serrano, som promoter Eddie Hearn hævder er på plads. Og som planerne ser ud nu, så kommer Serrano og Persoon før Brækhus for Taylor. Shields skal den 17. august prøve at vinde en VM-titel i sin tredje vægtklasse, når hun møder kroatiske Ivana Habazin om WBO-titlen i letmellemvægt. Her er lidt fra Shields træning, med et interview, og et interview med Taylor:

Tilbage står Brækhus, der ikke har bokset siden december, og som lige nu ikke har kampe offentliggjort. Udover Shields og Taylor har Brækhus især været interesseret i en kamp mod den brasilianske MMA-stjerne Cyborg. Denne har også udtrykt interesse for en boksekamp mod Brækhus, men først har hun en MMA-kamp i juli, og hun har samtidig en gang i en kontraktdiskussion med MMA-firmaet UFC. Brækhus bokser ifølge norske medier formentlig i USA i september.

Kommende kampe
Det ligger nu stort set fast, at Vasyl Lomachenko (13-1) forsvarer sine titler i letvægt mod engelske Luke Campbell (20-2), den 31. august i London. Her taler Lomas promoter, Bob Arum, om kampen:

De kommende to uger
I Osaka, Japan, sætter Rob Brant (25-1) fra USA sin WBA VM-titel i mellemvægt på spil i rematch mod den mand, han vandt titlen mod, nemlig japanske Ryota Murata (14-2). Her er et interview med Brant om kampen:

På samme stævne i Osaka skal Ken Shiro (15-0) fra Japan forsvare WBCs VM-bælte i letfluevægt. Han møder Jonathan Taconing (28-3-1) fra Philippinerne.

Rey Vargas (33-0) fra Mexico, WBC-verdensmester i superbantamvægt, forsvarer i Carson, Californien, sin titel mod japaneren Tomoki Kameda (36-2). Her er et interview med Vargas om kampen, på spansk:

I Las Vegas, Nevada, mødes Keith Thurman (29-0) fra USA og den aldrende philippinske stjerne Manny Pacquiao (61-7-2) om Thurmans WBA Super VM-titel i weltervægt. Her er et interview med Thurman fra forberedelserne, og lidt klip med Pacman:

Michel Soro (33-2-1) fra Frankrig og russeren Magomed Kurbanov (17-0) mødes i Marseilles om den ledige WBA VM-titel i letmellemvægt. Her er et interview med Soro’s træner, Attou Aponga:

Kommentarer