Tre danskere i European Games kvartfinaler

Fire danskere var tirsdag aften i ringen i 1/8-dels finaler ved European Games i Krakow i Polen. De tre af dem fik løftet armen, så de nu står i kvartfinalen og dermed er snublende nær en OL-kvalifikation.

Sofie Rosshaug i 50 kg tabte en split decision til Laura Fernandez fra Spanien. Tre sidedommere havde 29-27 til spanieren, mens to havde 28-28, så i den professionelle verden havde det heddet en majority decision. Rosshaug boksede efter en udmærket start i peroder en smule for passivt mod en modstander, hun på en god dag godt kunne have vundet over. En advarsel i 3. omgang hjalp heller ikke.

Melissa Mortensen (billedet) i 57 kg vandt på alle fem dommersedler over Dea Bolanca fra Kroatien, med de overbevisende cifre 30-27, 2×20-26, 30-25 og 30-24 . Hun er der med klar til kvartfinale onsdag aften mod irske Michaela Walsh.

Frederik Lundgaard Jensen i 57 kg besejrede Jack Dryden fra England med alle fem dommerstemmer, 3 x 30-27 og 2 29-28. To sidedommer have englænderen til at vinde en tæt første omgang, men derfra havde Lundgaard fat i den lange ende. I onsdagens kvartfinale skal Lundgaard møde belgieren Vasile Ustoroi

Nikolai Terteryan i 71 kg besejrede Salvatore Cavallero fra Italien. Også her var der tale om en klar dansk sejr. Cifrene va 30-27 og 4×30-26. Terteryan skal nu møde Alban Beqiri fra Albanien.

Kommentarer