Turbulens om World Boxing Super Series

Boksefans har ventet længe på annonceringer af semifinaler i denne sæson af World Boxing Super Series. Efter uger af spekulationer og rygter om, at turneringen var i problemer, og at boksere ikke havde fået deres løn til tiden, så lød meldingen fra promoter Kalle Sauerland i sidste uge, at steder og datoer ville begynde at komme i denne uge.

Inden den første kamp blev annonceret, blev der imidlertid kastet grus i maskineriet, da letweltervægteren Ivan Baranchyk ifølge espn.com meldte, at han trak sig fra turneringen:

“Vi trækker os definitivt. Ivan skulle møde Taylor i Glasgow sidst i maj. Det var, hvad jeg hørte, men de har ikke talt med nogen af os, hverken mig eller Lou (Lou DiBella, Baranchyks co-promoter). Vi fik betalingen for kvartifinalen, men vi måtte vente i to måneder på sejrsbonus’en, og vi fik ikke pengene, før vi truede dem.

De betalte os for sent, og nu afviser de at give en bankgaranti for semifinalen. De vil ikke engang garantere nogen af pengene. Vi tror ikke på kampen under alle omstændigheder, og vi spilder tiden. Ivan går glip af kampe,” siger Dave McWater, manager for Baranchyk, ifølge Dan Rafael på espn.com.

McWater er klar over, at beslutningen kan føre til retslige efterspil. Men co-promoter Lou DiBella bakker ham og Baranchyk op.

“Som Ivans co-promoter rakte jeg ud til WBSS for at fortælle om bekymringerne og give dem en mulighed for at berolige Ivan og give detaljer om næste runde og finalen, og give tryghed for, at pengene var der til at møde forpligtelserne. Men adskillige telefonopkald blev ikke besvaret, og et fyldigt brev sendt i sidste uge blev heller ikke besvaret,” hævder Lou DiBella.

WBSS afviser ESPNs historie
Organisationen bag turneringen, Comosa AG, har reageret skarpt på den udmelding.

“Vi har ikke fået nogen besked om, at Ivan Baranchyk trækker sig fra turneringen. Han fik mange penge for at bokse om en ledig titel, og WBSS og aktionærer har investeret stort i brandet. Kontrakterne er vandtætte, og enhver mangel på opfyldelse af dem vil blive mødt med de skarpeste konsekvenser. Det gælder alle boksere, men også promotorer, managers og agenter,” siger en talsmand for Comosa AG ifølge espn.com

Offentliggørelse af Taylor vs. Baranchyk semifinale
Få timer efter, at Dan Rafaels historie kom ud, offentliggjorde WBSS på de sociale medier og i en pressemeddelelse, at semifinalen mellem Josh Taylor og Ivan Baranchyk skulle bokses den 18. maj i Glasgow. I den pressemeddelelse bliver Baranchyk personligt citeret.

“Min personlighed, min indsats og min kærlighed for boksning vil hjælpe mig til at vinde The Ali Trophy,” lyder citatet af Baranchyk i pressemeddelelsen.

Samtidig har World Boxing Super Series udsendt en erklæring, der retter sig til boksere, promotorer, managers, agenter og tredjeparter. Og overfor World Boxing News angriber organisationen boksemedier for at have udsendt udokumenterede historier om, at Baranchyk har trukket sig.

“Vi vil tage alle nødvendige skridt, når og hvor forsøg bliver gjort på tortisk indblanding i vores aftaler. Eller i organiseringen af turneringen,” fastslår erklæringen.

Kilde: Bl.a. espn.com, worldboxingnews.com
Kommentarer