WBA-mesters promoter: Thorslund er ønskemodstanderen

Dina Thorslund møder en venezuelaner, Niorkis Carreno, i et forsvar af WBO-bæltet i bantamvægt,i Holstebro den 9. april. En anden venezuelaner, Mayerlin Rivas (19-3-2, billedet), er indehaver af WBAs VM-bælte i superbantamvægt.

Ifølge avisen Primicia forbereder Rivas sig i Venezuela til sin næste kamp, og det vil ske i regi af hendes nye internationale promoter, Matchroom. Hendes venezuelanske promoter, Omar Briceno, siger til avisen, at hendes ønskemodstander er Dina Thorslund, med den mexicanske legende Jackie Nava som alternativ.

Rivas-lejren har via hendes tidligere promoter i flere omgange takket nej til at komme til Danmark for at møde Thorslund, hvis bagland senest bød 15.000 dollars (godt 100.000 danske kroner) plus omkostninger. Men Briceno ser nye muligheder i Rivas’ aftale med Matchroom.

“Det er utroligt for venezuelansk boksning. Mayerlin har altid vist tapperhed i ringen, og hun vil ikke spilde en mulighed af denne størrelsesorden,” siger Omar Briceno til Primicia.

Matchrooms bokseimperiums har signet en lang stribe kvindeboksere i de sidste par år, flere af dem VM-bælteholdere i vægtklasserne omkring bantam og superbantam.

Det gælder WBA-mesteren i bantam, Jamie Mitchell fra USA, australske Ebanie Bridges, der skal møde IBF-mesteren i bantam, Maria Cecilia Roman, i weekenden, superbantamvægteren Ellie Scotney, der i februar knebent slog Thorslunds sparringspartner Jorgelina Guanini, og WBA-mesteren i fjervægt, Erika Cruz Hernandez.

Andre navne på Matchrooms liste er superbantamvægteren Ramla Ali, den tidligere WBA-mester i bantamvægt Shannon Courtenay og den australske fjervægter Skye Nicolson. Den tidligere WBC Interim mester i superbantam, Rachel Ball, har også været inde i loopet.

Matchrooms strategi virker ret åbenlys: De lader de boksere, de selv har snor i, møde hinanden, så Matchroom på den måde kan bevare kontrollen med VM-bælter. Thorslund-lejren har da også oplevet det som mere end tungt at lokke andre mestre til unifications og at komme i dialog med Matchroom og promoter Eddie Hearn.

Thorslunds træner/rådgiver, Thomas Madsen fra TK Promotion, er da heller ikke ganske overbevist om, at der kan komme realiteter ud af den tilsyneladende interesse fra Rivas.

“Så må Eddie jo op med pungen. Men jeg kan jo godt se, hvad det er de vil. De vil lave Scotney mod Rivas,” vurderer Thomas Madsen.

Kommentarer