DaBU og DPBF indgår regelsamarbejde

Amatørforbundet DaBU og det professionelle forbund DPBF er nået til enighed om et fælles regelsæt for afvikling af boksestævner i Danmark.

Aftalen giver samtidig mulighed for, at boksere kan bokse både som professionelle og amatører, forudsat at der er en skriftlig aftale med DaBU. Det gælder for eksempel de tre boksere, der bokser professionelt i Gilleleje i den kommende uge. Skal bokserne deltage i landsholdssammenhæng for DaBU, kræver det også skriftlig aftale om rammer og vilkår.

I henhold til AIBAs regler kan bokseren højst bokse 14 professionelle kampe for at beholde retten til at bokse som amatør.

“DaBUs bestyrelse er glade for at kunne offentliggøre, at have opnået aftale med DPBF omkring rammer/regler for fælles afvikling af boksestævner. Det har længe været bestyrelsens opfattelse, at et samarbejde med DPBF ville være i alles interesse.

Dette selvfølgelig med tanke på de betydelige muligheder for promovering dette bringer og deri også håbet om – og muligheden for – et højere aktivitetsniveau.
Vi håber også, at dette tiltag vil øge den enkelte klubs motivation og muligheder for indtjening.

Endelig er ønsket selvfølgelig, at denne mulighed kan være med til at øge mediernes fokus på vores sport, med positiv omtale og dækning til følge,” skriver DaBU på Facebook.

De fælles regler kan ses på dette link.

http://www.dabu.dk/wp-content/uploads/2019/01/AOBPRO.pdf

Landsholdsfoto: DaBU Facebook
Kommentarer